מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר בתקשורת מיניתדניאל29/05/2013
הי ...
בעבר כתבתי לכן ...
אני ובן זוגי עם כל המטענים של העבר החלטנו להתחתן ובאמת ממקום די שלם...
כיום אני בהריון ...
אולם יש לנו בעיה רצינית...
אף פעם בן הזוג שלי לא היה בעל חשק מיני אליי יותר מפעמיים בשבוע אולם זה הלך ודעך ובשנה האחרונה פעם בשלושה שבועות ולעיתים אף פעם בחודש יש ביננו מגע פיזי שלרוב מגיע ממני.
גם אם הוא יוזם זה לא שכיח.
שאלתי דברתי אפילו הלכנו לייעוץ זוגי...
כל הזמן אומר שאלו משקעים מהעבר שגורמים לו להיות ככה..
לדעתי זה תירוץ כי פעם בחודש שאני מנהלת שיחה בעצבים כי זה מתסכל אותי וכמה אפשר להרגיש במצב כה פתטית שרק לי אכפת שאין מגע פיזי... פעם היה תירוץ שעייף , אחכ שלא עושה חדר כושר ולכן לא מרגיש טוב עם עצמו
כל פעם משהו אחר וכיום טוען משקעים מהעבר.. אומר אנחנו חייבים טיפול שלדעתי יש פה בעיה שלו
אני לא חושבת שיש לו רומן האמת שממש זה לא הכיוון
נמאס לי לפתח שיחה כל חודש מחדש על זה אני ממש מצטיירת כנואשת.
מה לעשות?
האם רומן מהצד זה הפיתרון( בציניות)
כי לקושי שלי עם זה אינו מתייחס ועוד אומר מה את רוצה שאשכב איתך בכוח?
כמה מעליב... אציין שאני נראית מעולה ויש לי מלא מחזרים.
האם כדאי לפעול בשיטה אחרת? דיבורים לא עוזרים...
להפוך להיות פסיבית? מה זה ייתן? חוץ מזה שירחיק אותי יותר
הכי כואב לי שאם זה היה הפוך והיה אומר לי שחסר לו הייתי עושה שמיניות באויר כדי ליזום ולא הייתצי רוצה שבעלי יהיה מתוסכל...
הוא לא מקשיב לי כאילו לא מזיז לו שמפריע לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבחן רובדים בעייתיים ולבנות מחדש
דורית כהן31/05/2013דניאל היקרה, לדעתי נוצר ביניכם קושי מצטבר, שיש בו כבר כמה שכבות של בעיות. על הפער הראשוני בנושא הסקס שהיה ביניכם למן ההתחלה, נוספו אצלו רגשות אשמה ודימוי עצמי נמוך, ועל כך נוספו דברי התוכחה שלך שקשה לו לשמוע אותם, כמובן, ונוצרה התנהגות של הימנעות מסקס, כי כל המחשבה על סקס הפכה להיות טעונה בהרבה אלמנטים לא נעימים.
ואז, ככל שלא מטפלים בכך נכון - זה רק תופס עוד ועוד מטען כבד שמעיק.
ברור ששיחות התוכחה שלך אינן במקום, למרות שאני מבינה אותך, הגישה הזאת אינה נכונה, כי היא יוצרת התגוננות אצלו ורתיעה מן הנושא. אך אחד לא אוהב שמצביעים התחום החלש שלו ושכועסים עליו.
לדעתי עליכם להגיע לאבחון שבו מישהו מקצועי ינתח יחד איתכם את כל הרובדים האלו, כולל ההעדפות שלכם בסקס. כי יתכן שגם בסקס עצמו קורים דברים שאינם כיפיים ויוצרים אצלו מתח וחרדה, אולי הוא מרגיש שהוא אינו מספק את הסחורה וזה נותן לו תחושות של ביצועים כושלים.
המשימה היא ליצור רק אווירה כייפית סביב הסקס. לנטרל את כל מה שקשור לסקס שאינו נעים, ולהתחיל לבנות את כל ההקשר הזה בצורה חיובית. גם את היוזמה, גם את החיזור, גם את הרומנטיקה, גם את מה שקורה תוך כדי וגם את החיבוק שאחרי.
יש כאן משימה של בנייה מחדש, ולפני כן צריך למפות את כל מה שאינו נעים לשניכם.
ניתן לעשות זאת אצל סקסולוג טוב או אצל יועץ זוגי שנכנס לתחום המיני.
כמעט תמיד - אצל זוג קבוע - יש גם נושאים הקשורים לתקשורת ולציפיות שהן מעבר לתחום הסקס, ולכן אני מאמינה שכאשר מדובר בזוג כמוכם - עדיף להגיע ליועץ זוגי ולא רק לסקסולוג, כי תחום התקשורת והתחום הרגשי אינו חזק אצל הסקסולוגים כפי שהוא אמור להיות חזק ומרכזי אצל היועצים הזוגיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)