מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך למאוד מסובךרוני04/06/2013
בעלי נכנס מאוחד מעבודה , ובזמן אנחנו יושבים לאכול הגדול מתקשר 10 פעם ,ואין לי רגע איתו בשקט , וכמובן שהחודש רק דיבורים מה לעשות עם הילדים הם במצב כזה , ואני מסבירה מחדש כל עוד הוא עם גרושתו במלחמה ונראה לה שהוא מסיט את הגדול נגדה זה לא ייגמר והמצב רק יתרדר , ושהם צריכים לדבר ברגוע , הוא אומר שלא מסוגל .ואני כבר נהייתי משוגעת בבוקר אני קמה בדיבור מה לעשות עם הילדים ובלילה עם אותה שיחה אנחנו הולכים לישון .חשוב לי לציין שגם ככה יש לנו המון בעיות בתקשורת ,וחוץ מזה אני כרגע מובטלת עם מינוס ענקי בבנק , ויש חשבונות לשלם ,ורק עברנו לגור ביחד זה משהו חדש ,אז גם ככה יש לחצים ובגלל כל מה שקורה מסביב קשה לי לחשוב על עצמי מאיפה אני מתחילה לחזור לעצמי .
אני מבינה הכל , ובאמת שלא בישביל לתת קרטיד לעצמי , אבל לדעתי אני הכי בסדר בקשר לילדים שלו , אני מנסה להקשיב ולייעץ וברור שאני לא אומרת להשאיר את הילדים במצב כזה ולהמשיך בחייו הפרטיים , אבל נורא נורא קשה לי , אני בעצמי עוד ילדה .והשבוע אני ובעלי בקושי מדברים כי אמרתי לו שאני מוכנה שהילדים שלו יהיו אצלינו פעמיים בחודש בסופ"ש ,שבוע כן שבוע לא.והוא ענה לי מה ? מה את רוצה שאני יגיד להם , הם קבעו כבר תכניות לשבוע הזה ולשבוע הבא ולאחריו לאן אנחנו נלך .עם כל הכבוד אני נורא התעייפתי בשבועיים האלה ,אני כבר לא מדבתר על רגע אינטימיות בינינו , האם אני לא צודקת במה שאמרתי לו ?מה שבנתיים שהמצב יירגע שיבואו כל שבוע ?אבל אז זה יהפוך להרגל ושם באמת עם אני כבר יוציא מילה כבר יתחילו יותר עלבונות ..וגם יש להם אמא???
זה מגיע למצב שלבעלי יש יום הולדת בסוף החודש ורציתי להזמין לו מתנה חופשה בים המלח , אבל ייש החשיבה הילדים ייעלבו ומה להגיד להם ?
יש הצעות ??? איך אני פותרת את כל זה?
חבל מאוד על הילדים , ואני בעצמי אמא לילד אז אני מבינה הכל , וחס וחלילה שלא ידרדרו למקומות הלא נכונים.
אשמח לתגובות , הצעות ,פתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקדם, יעוץ משפחתי
עדי בדיחי05/06/2013שלום רוני,
קודם כל, כל הכבוד על ההתמודדות שלך עם המצב המורכב הזה. זה מעורר התפעלות.
לגבי מה שאת מתאתר- את באמת עודך "ילדה", את צעירה ולמעשה רק התחלת את חייך הזוגיים והמשפחתיים. אני מניחה שכאשר נכנסת לקשר עם אדם המבוגר ממך בעשור עם שני ילדים, לבטח ידעת שזה לא יהיה קל, עוד הרבה מעבר לזוגיות ולנישואין בתחילת דרכם, שגם הם, כשלעצמם לא פשוטים לזוג צעיר.
את מתמודדת עם הרבה מצבים שבהם את צריכה לבחור וכמובן לוותר על עצמךף ועל המשפחה. כמובן שזה חלק מהבחירה שלך להיות עם בעלך. אבל בכל זאת, צריך למתוח איזשהו גבול- איפה הוא איתם, ואיפה הוא איתך ועם הילד. ניכר כי הוא מאוד מתקשה לשים את הגבולות ורוצה מצד אחד לרצות את הבן שלו שעובר חיים לא קלים בלשון המעטה, ומצד שני לרצות גם אותך, והוא לא כ"כ מצליח לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה- הרי זה בלתי אפשרי. מעבר לכל זה יש את הצד הכלכלי- עברתם שינוי מאוד גדול, וגם זה לא פשוט. בהקשר הזה אני מאמינה שכשתיכנסי לעבודה יהיה לך הרבה יותר קל גם לווסת את הלו"ז האישי שלך.
הדבר היחיד שנראה לי כפיתרון סביר, הוא לפנות ליעוץ משפחתי. אתם נמצאים ביותר מדי מורכבויות, כאלו ואחרות, מכדי לנסות להשתלט על הכל לבד. בעיקר כי יש ביניכם קצרים בתקשורת , ובעיקר כי את אמא טריה ומרגישה עול כבד של שלושה ילדים פלוס בעל. אני מבינה שכלכלית אולי כרגי זה קצת מקשה, אבל יהיה כדאי לנסות בקופ"ח או רווחה או פרטי- ולבדוק אם אתם יכולים לפחות פעם בשבועיים להגיע ליעוץ והכוונה בנושא. מולו את צריכה להיות מאוד אסרטיבית ולדאוג להסביר לו שכך אי אפשר להמשיך. כרגע המורכבות היא מסוימת, אבל בהמשך, אם המצב הזה ימשך, את תמצאי את עצמך בלופ שיהיה מאוד קשה לצאת ממנו. מה שאני מרגישה מבין השורות שלך הוא מעט רגשות אשמה, שלא לצורך, ובלבול אחד גדול. ולכן- כדי לטפל בכל הבלאגן הרגשי הזה, כדאי יהיה לפנות ליעוץ מסודר ולהתחיל לצייר גבולות ברורים- לבעל, לילדים שלו, לאשה, ולכל מי שמעורב, כי אני לא רואה דרך אחרת "לפנות" לך את הזמן המתאים לזוגיות שלך.. והרי שמגיעה לך זוגיות כזאת ומשפחתיות טובה.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
רוני05/06/2013היי עדי ,
ללכת לייעוץ כולם ביחד ? עם הילדים שלו ? או שאנחנו בנפרד ?
כי כרגע מי שזקוק לייעוץ זה יותר הילד הגדול , הבעיה היא שהוא גר במרחק של שעתיים נסיעה מאיתנו , עם סבא וסבתא שעוד לא הלכו איתו לייעוץ .
שאלה נוספת - אתמול עלה לשיחה שהילד הגדול יעבור לגור בנתיים אצלינו , ככה אני יוכל לעזור וללכת איתו לטיפול .
ואני מאוד בחששות , מצד אחד זה יכול להקל , מצד שני אולי זה יהיה הרבה יותר כרוע ויגרום ליותר מריבות בגלל הקנאה של הילד , וחוסר פרטיות ביני לבעלי .
מה את אומרת להסכים לזה ?
תודה רבה ,
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה וקבלת החלטות בתוך היעוץ
עדי בדיחי06/06/2013הי רוני,
זו באמת דילמה. אני חושבת שקודם כל לקבוע עם יועץ משפחתי לבד שניכם כדי לתת לו את הרקע. היועץ בטח יציע להיפגש לבד ואח"כ ינחה ויכוון עם מי הוא רוצה לדבר ובאיזה אופן.
כרגע לא הייתי מחליטה להכניס את הילד הביתה, רק לאחר הכוונה מקצועית. חשוב מאוד שלא תהיה נטיה מצידך לוותר עלייך ולבטל את צרכייך. מרוב שאת רוצה שהכל ירגע את גם מוכנה לוותר על צרכים אלמנטריים בקשר- הזמן שלכם יחד, המשפחתיות הטריה. חבל, ברבות הזמן זה יבטל את הזמן שלכם יותר ויותר ואת תרגישי בחוץ. לכן חשוב לשקול כל צעד כזה מקצועית.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה ,עזרת לי מאוד
רינת06/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)