מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשפחה במקום אחרוןרני05/06/2013
בעלי ואני נשואים 7 שנים, יש לנו 3 ילדים קטנים (6,2,0.5) , שנינו עובדים במשרות מלאות.
בעלי לא עושה בבית כמעט כלום. משאיר כלים, נעליים, גרביים, כבר שנים שאני רצה אחריו כאילו הוא ילד נוסף.
הדברים החשובים ביותר בחייו זה העבודה, אמא שלו ואחותו. אחרי העבודה הוא כמעט ולא מגיע הביתה לעזור עם הילדים תמיד יש לו משהו: חוג, חייב לראות את אמא, עוזר לאחותו.
כשהו מגיע הביתה הוא לוקח לעצמו אוכל ויושב כמו בול עץ מול הטלויזה עד למחרת בבוקר. מדי פעם מספר סיפור על העבודה.
אפילו בימי שישי -שזה היום החופשי שלנו עם ההכנות לשבת והכל: או שהוא נוסע לאחותו - אוכל איתה צהרים יוצא לקניות, מבלה. או שהוא נוסע עם אמא שלו לטיולים ואם הוא כבר איתי אז הוא יושב כשאני מפרפרת בין ניקיונות, לשים בגנים את כולם, לבשל לשבת - ופשוט לא עושה כלום.
פעם חשבתי שהוא סתם עצלן אבל כשאמא שלו נכנסת לבית שלנו הוא שוטף כלים, קם ומזיז את עצמו.
כשאני לבד איתו הוא ממש "מסנג'ר אותי" בדברים בסיסיים שהוא יכול לעשות - תביאי לי את הנעל, אולי קפה, תוציאי שקית זבל..
כשהתחנו ידעתי שהוא בן יחיד ומפונק, אבל היום זה פשוט עולה על כל דימיון.
מיותר לציין שהוא אוהב לשיון בסלון ושעושה כך שנים. הוא לא בוגד כי הוא פשוט אוהב אותנו ונראה לי שאין לו כח שעוד מישהו יבקש ממנו עזרה בכל מיני דברים.
כל מה שאני מבקשת פשוט נמוג.. אבל אם המשפחה שלו מבקשת ... רץ כפנתר.
אני עושה המון דברים עם הילדים בלעדיו כי הוא פשוט לא מעוניין, הוא מעדיף לישון על הספה של אמא שלו ולהגיע אחרינו לכל מיני אטרקציות, לא מסדר, אורז, מבשל .. אני ממש אובדת עצות.
מה הוא כן? זו שאלה שהיום קשה לי לענות עליה - מצחיק, חברותי, אוהב את הילדים שלו במילים.
אני מרגישה שאני מגיעה למצב שקל לי לעשות את הדברים בלעדיו והוא רק מכביד עליי. אנ י לא רוצה להיות שם. ניהלתי איתו הרבה שיחות "ניעור" התעוררות, אמפתיה במהלך השנים - אין חדש תחת השמש.
למה הוא לא רוצה להיות איתנו כמו שהוא עם אמא שלו ואחיותיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא הולך לאן שמקבלים אותו כפי שהוא
דורית כהן06/06/2013רני היקרה, יפה תיארת את המצב...ראשית אני שולחת אותך לקרוא את מה שכתבתי בדיוק עכשו לרויטל, (שהתלוננה על דברים די דומים בגירסה שאין בה את ההיבט של בריחה למשפחה המקורית שלו כפי שיש אצלך) והצעתי לה לבנות מודל זוגיות חדש תוך היעזרות בייעוץ זוגי.
אז לא אחזור על דברי לרוויטל.
מעבר לכך את שואלת למה הוא שוהה כל כך הרבה אצל אימו ואחותו?
לדעתי שם הוא מרגיש שמקבלים אותו כפי שהוא, ואילו איתך - עליו לעמוד בציפיות שלך, והוא מרגיש שהוא כל הזמן מאכזב אותך, אז לא נעים לו להיות בסביבתך. אינני באה אליך בטענות או בביקורת, אלא מנסה להבין מה החווייה שלו. סיפרת שגידלו אותו בתור בן יחדי ומפונק, וזה מה שהוא ממשיך לקבל כאשר הוא בנוכחות אימו ואחותו. שם שום דבר לא השתנה...
כלומר הוא לא הפנים שברגע שהוא מקים משפחה משלו - עליו לסגל לעצמו הרגלים ומחוייבויות בהתאם לצרכים המשפחתיים והזוגיים. זה כנראה מופיע בעיניו בתור משימה כבדה מדי - ואני יכולה להבין אותו...כי כאשר הילדים כה קטנים וכל אחד מבני הזוג בונה את עצמו מבחינה מקצועית בדיוק בשלב הזה של החיים - לנהל את הבית זו משימה מאוד תובענית ושוחקת ובעיקר בלתי נגמרת...
הוא זקוק לניעור רציני!!!
אבל גם את צריכה לבדוק את עצמך איך את פונה אליו, כי בשלב בו אתם נמצאים, היכולת ליצור מודל שתפני ומאוזן נפגעת, משום שמצטברים כל כךהרבה כעסים ותיסכולים, ובטוח שזה משפיע על צורת הפנייה שלך אליו. בנוסף, את מתוסכלת עוד יותר מכיוון שאת רואהאותו נשאב לבלות עם משפחתו המקורית במקום איתכם.
לפעמים נדרש להכריז על משבר זוגי- ורק אז נופל האסימון שחייבים לשנות את המודל הזוגי. אני מקווה שתעשו זאת בהקדם, משום שהתיסכולים הללו פוגעים קשות באהבה ובאינטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לדבר עם משפחתו- אחיותיו?
רני06/06/2013תודה דורית על ההתייחסות והתובנות.
לא ברור לי מדוע המשפחה שלו (שהיא מאוד מצומצמת) לא קוראת לי גם כן כשהם ביחד לנסיעות משותפות (הם בסך הכל רביעייה מאוד מלוכדת - אמא ושתי אחיות בוגרות שאינן נשואות) נראה לי שהם יוצאים מהנחה שאני תמיד באה עם הילדים ואז זה ביקור קצת אינטנסיבי יותר ועדיף שהוא יגיע לבד.
אני מודה שזה קצת אידיוטי אבל - הייתי שמחה לקחת חלק ולא להרגיש לבד או "בחוץ" שכאילו רק הילדים הם אלו שצריכים להיות סביבי בלבד.
אחותו מבלה איתו הרבה זמן ביחד - לא ברור לאישה בוגרת מעל 35 שגבר צריך להיות עם המשפחה שלו? למה היא לא שולחת אותו לפעמים הביתה ?
אני לא הייתי ממליצה לעצמי לדבר איתה על זה ועל כמה זה חשוב אבל - אני אשמח אם תאמרי לי האם כדאי לפנות אליהן בכלל..
(להסתייגות - לפני כשנה וחצי שוחחתי עם אימו "בקלילות"ובעיקר בנועם על זה שאני אשמח להצטרף אליהם לבילויים המשותפים או המפגשים ושאני מודה שלפעמים אני מרגישה קצת לבד.." בקיצור - טעות - טעות - היא לקחה את זה בדרמטיות לא צפויה ואמרה לו ולאחיותיו שאני מתלוננת, ואני לא בסדר שאני אומרת דברים כאלה ומאז אני לא מוציאה ציוץ מהפה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)