האם כדאי לי ללכת לטיפול זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לי ללכת לטיפול זוגי
    רונית
    06/06/2013

שלום רב,
    אני בת 31 ובעלי גדול ממני ב9 שנים.
    אנחנו נשואים 4 שנים כאשר יש לנו ילד בן 3 וחצי וילדה בת שנה ו10 חודשים ורק למען ההבהבר לא התחתנו בגלל ההריון גילינו אותו חודש לאחר הצעת הנישואין.
    בגדול בעלי הוא מדהים הוא יעשה הכל כדי שיהיה לי טוב,לוקח את הילדים לגן בבוקר ניקיון בבית אינה מילה גסה עוזר ממש בהכל .והוא אבא מדהים......
    אני פשוט מרגישה שבגלל ששנינו היינו כל כך מוכנים להורות זה כל מה שנשאר מאיתנו זוג אנשים שגרים בבית משותף ומגדליםשני ילדים בהמון אהבהולא נשאר מקום לזוגיות . עצוב להגיד אבל כל השיחות שלנו הן על הילדים שכחנו לדבר אחד עם השני ולהתענין אחד בשני .אני כן יכולה להגיד שהיתה לנו שיחה החודש לענין האהבה הזוגית והוא אמר שהוא לחלוטין אוהב אותי אהבה שהינה זוגית אני ואני גם אוהבת אותו מאוד. בצורה שאינה מובנת לא קיימנו יחסים לפחות 4 חודשים אני יודעת שההצלחה בזוגיית שלנו תלויה רק בי בכל מה שקשור לזוגיות ורומנטיקה הוא מאוד פסיבי ולא בגלל שהוא לא רוצה הוא פשוט לא יודע איך לעשות זאת ממש בורותץ אודה לעצות כיצד ניתן לשפר את הזוגיות והאם יש מקום ללכת לטיפול זוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לחכות ולפעול ברמה הזוגית

עדי בדיחי
    06/06/2013

הי רונית,

ראשית כל הכבוד לך על אימהות וזוגיות ועל כך שאת מנסה לסייע ולשכלל את המערכת הזוגית. את צודקת, יש פה בעיה שעלית עליה, שמת את הזרקור על חוסר הזמן שיש לכם יחד.

יעוץ זוגי יכול לחכות בתנאי שיש לך פרטנר טוב לשיחה, ונשמע שיש. אם את מוצאת בו שאפשר להגיע איתו לפתרונות יחד, ולסלילת מצב חדש בו תהיו יותר זמן יחד ולכן גם יהיה לכם יותר זמן לתקשר ולהבין זה את זו, עשי זאת. נשמע שאת יכולה ומוכנה לקחת את המושכות לידיים וכבר התחלת לעשות זאת עצם כך שדיברת איתו ועצם כך שפנית לכאן..

חשוב לציין כי זוגות שנכנסו היישר להורות ופחות לזוגיות, חווים את מה שאת חווה. זה לא דבר לא טבעי אלא הפוך- מאוד נורמלי שהנושאים המשותפים האוטומטיים שלכם יהיו הילדים. ברור מאוד שכך יהיה, וזאת תבנית שנועדה למצב הזה מראש... הריון מהיר וישירות לתוך ההורות. וזה לא דבר שלילי בהכרח. רק חשוב לדעת לטפל במצבים האלו, שאת מתארת, באופן ישיר - להעלות את הבעיה הזוגית ולדבר עליה תוך הקשבה הדדית.

לסיכום, יהיה כדאי לדבר איתו על סדר יום כזה, או לו"ז שבועי בו יהיה לכם זמן משותף אמיתי יחד, מבלי להתעסק בשוטף, אלא בזוגיות, בביחד. אחרי שמשכיבים את הילדים אפשר להחליט על יום מסוים ושעה מסוימת בה תראו סרט יחד, תזמינו אוכל ותשוחחו או כל דבר אחר שלא מצריך הרבה השקעה ואנרגיה. ימי נישואין, ימי הולדת או סתם אירועים - להקדיש חשיבה ומאמץ לזוגיות, גם ללא הילדים, ולעשות משהו הפעם לטובת הקשר המיוחד שלכם.

אני בטוחה שהאקטיביות שלך תביא תוצאות טובות. בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו