מועקה כואבת וארוכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מועקה כואבת וארוכה
    הילה
    16/06/2013

בוקר טוב
    לפני יותר מחצי שנה נפרדתי מבן זוגי לאחר זוגיות של שנתיים ומאז אני לא מצליחה להשתחרר ממועקה נוראית ודיכאון.
    נפרדתי ממנו כי התחלתי להרגיש אומללה בגלל שאהבתי מאד אבל הקשר לא הספיק לי. שנינו גרושים שנמצאים במקום אחר בחיים. מבחינתי ביקשתי דברים מאד בסיסיים במערכת יחסים שעבורו זה לא היה חשוב.
    ניסיתי לחזור אליו אחרי הפרידה תשובתו היתה שעבר תקופה קשה מאז הפרידה והוא פוחד להיפגע שוב ושהוא בוחר לא לחזור למרות האהבה.
    עברה כבר תקופה ארוכה מאז ואני עדיין כואבת מאד , זה משפיע עליי בכל התחומים, לא מסוגלת לייצור קשרים חדשים, הכל חסום אצלי.מנסה גם למלא את זמני הפנוי בהרבה דברים אחרים שאני אוהבת לעשות אבל המחשבות והגעגועים לא מרפים.
    השאלה שלי, האם כדי לצאת מהר משיברון הלב הזה עדיף לי בכל זאת לנסות ולצאת להכרויות חדשות עם כל הקושי שבדבר או להמשיך ולחכות שמשהו בי יפתח וישתחרר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מועקה כואבת וארוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתמודד עם המצב הדכאוני

דורית כהן
    18/06/2013

יעל היקרה, צר לי מאוד על כאבי הלב.
    לדעתי יש לך אולי נטייה להיכנס לדכאון, לאור השפה שבה את משתמשת גם לגבי תיאור רגשותייך בחצי השנה האחרונה, אבל כתבת שגם כאשר היית איתו "התחלתי להרגיש אומללה" כי היחסים לא היו מספיק מקיפים ולא התאימו לצרכים שלך.

כלומר יתכן שיש לך נטייה להגיב בדכאון על מצבים שנתפסים בעינייך כחסר בחיים.
    לכך יש כיום פתרון כימי מקובל - תרופות נגד דכאון, כגון פרוזאקים למיניהם. הרבה אנשים לוקחים כיום תרופות מסוג זה על פי התוויית רופאי המשפחה שלהם, וכעבור כמה שבועות של שימוש - החומר מתחיל להשפיע וכמות האנדורפינים במוח עולה, ויחד עם זה הנטייה לשים פרשנויות חיוביות יותר על הדברים שקורים לנו.

כיוון אחר, לא תרופתי, הוא טיפול פסיכולוגי, ומקובל מאוד לשלב את שניהם כי השילוב הוא הדבר הכי מוצלח לתוצאות אפקטיביות כנגד דכאון.

אבל שאלת שאלה ספציפית יותר: האם כדאי לך להתחיל לצאת לדייטים?
    תשובתי היא "כן ולא"...

כן: משום שיש סיכוי משויים שתפגשי מישהו מלהיב שבאמת יוציא אותך מן הדכאון ואם תתאהבי - זה אפקט עוד יותר חזק מטיפול תרופתי מבחינת הצפת המוח באנדורפינים, ובכלל אהבה זה טוב לבריאות...

לא: משום שאם תתחילי לפגוש גברים משעממים או דוחים בזה אחר זה, כל תהליך הדייטינג יהפוך עבורך למטרד, ואת עלולה "להישרף" ולהרים ידיים.

בגדול, מכיוון שכבר ניסית לפנות אליו ולחדש את הקשר, והוא סרב, עליך להפנים שהוא כבר לא רלבנטי עבורך, ולהתחיל לדמיין את עצמך בונה זוגיות חדשה, ומתוך החזון החדש הזה - להתחיל לפעול בחיים צעד אחר צעד. אם תשימי לב - אני משתמשת עכשו בשפה של קואוצ'ינג, ואולי זה עוד כיוון שאת יכולה לקחת: לחפש לעצמך מאמן/נת שילווה אותך בחודשים הקרובים בהיבט הזה של בניה ומימוש החזון שלך למציאת זוגיות שתתאים לך בכל המובנים.

אגב, אחד הסימפטומים המובהקים של דכאון הוא חוסר יכולת לפעול בחיים. כל פעולה נתפסת כמאמץ גדול וכחסרת סיכוי, ואנחנו נשאבים ל"רביצה" פסיבית.

על כן אני חושבת שאם תכניסי עצמך למסגרת כזאת - זה יכול להוציא אותך בצורה יותר בטוחה מן ההצפה הרגשית הדכאונית שלך.

מקווה עבורך שתצאי מזה במהרה ותמצאי מישהו ראוי אחר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המקיפה והמקצועית

הילה
    19/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו