ייעוץ דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעוץ דחוף
    נוגה
    20/06/2013

הי ,
    אני בת 32 נשואה לבעלי 37 פלוס שני ילדים. בד"כ אנחנו רבים המון לפעמים על חינוך הילדים לפעמים חילוקי דעות בינינו ( לפעמים הוא מדי ביקורתי כלפי מה שאני ממש לא מקבלת ) עוד , אם יש ויכוח ביניניו נגיד התגוננתי הוא מפסיק אותי "די אל תתגונני עוד תפסיקי את הויכוח!!" אם אני מנס להבהיר עמדתי הוא נתפס בדעה שלו כאילו אני היא האשמה ולא מוכן אפילו לשמוע ממני עוד מילה!!!!! איך מתנהגים במצב הזה??.
    נ.ב בקשתי ממנו ללכת לייעוץ כמה פעמים הוא מסרב.

אשמח למענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני כיוונים

עדי בדיחי
    21/06/2013

הי נוגה,

יתכן ומדובר בבעיית תקשורת "פשוטה" שנעוצה בנימה, בגישה, בניסוח שלכם זה כלפי זו ולהפך. לפעמים שינוי נוסח ונימה רגועה יכולים להפוך להיות לשיחה של ממש, ופחות לויכוח סוער.

למשל, "אני חושבת שיהיה נכון להשכיב את הילדים לישון כבר בשמונה, מה דעתך?" - כביכול נושא פעוט אבל יכול לגרום לחלוקי דעות. ברגע שאת לא "קובעת" אלא מבררת ושואלת, לצד השני קל יותר לקבל את הדברים שלך, גם אם הם לא נראים לו. בנימה של כבוד, את תופתעי לגלות שלמרות שהוא נניח לא יסכים לדברייך, הוא יקבל אותם ויהיה מוכן לבוא לקראתך- רק כי את מכבדת אותו ומתייחסת אליו אחרת.

ויתכן, ומדובר בבעיה שלא נעוצה רק בתקשורת אלא טומנת בחובה עוד משקעים מהעבר המשפיעים על רמת השיח ביניכם ולמעשה מאפילים על חינוך הילדים וכל תחום. יתכן ומרוב שאתם מורגלים לריב - זה הדפוס הקבוע. אם הבעיה היא כזאת לדעתך, אולי שווה לפנות ליעוץ - לבדך.. לקבל כלים, להפנים איזה שינוי צריך כאן וליישם בתוך הבית. כשמתחיל שינוי כזה, יתכן והוא יצטרף אלייך לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו