אשמח לתשובה גם מעדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה גם מעדי
    ניר
    20/06/2013

שלום,
    אני ואישתי כבר 6 שנים יחד עם עליות ומורדות.. אך בחודשים האחרונים המצב גרוע יותר.
    נולדה תינוקת, בת 8 חודשים ומאז שאישתי התאוששה מהלידה והתחזקה היא לא מניחה לי. אציין שהיא עדיין מניקה וגם שמנה מאוד לאחרונה.
    אני עובד כל יום מהבוקר עד הערב, מגיע אחרי חמש-שש בערב, עובר לקניות אם צריך, נכנס הביתה משחק עם הילדה, מאכיל אותה/ מקלח אותה, לוקח אותה לטיול בפארק, ובסביבות שמונה משכיב אותה לישון. אחרי זה תמיד עושה משהו אחד לפחות בבית - אם זה לקפל כביסה / להכין לנו ארוחת ערב / להעביר ניגוב בבית.. לפחות משהו אחד מאלה ורק אז אוכל, מתקלח ושאר הזמן פנוי עד השינה (אולי שעתיים פלוס). זהו סדר היום הכמעט קבוע בידיעה שעל אישתי עבר יום ארוך ומתיש עם הילדה בבית ויודע גם שאם לא אעשה זאת תהיה מלחמה גדולה בבית.
    למרות כל ההשתדלויות שלי אין לי שקט ומנוחה.
    אישתי כל יום מתלוננת עליי שאני לא עוזר ולא עושה כלום ושאני עצלן. אני כבר משתגע מזה כי באמת אני משתדל לעזור ובאמת עושה דברים אבל גם כבר גמור בעצמי בעיקר אחרי שאני מאוד משתדל והיא מתלוננת בלי סוף. יש מצבים שאחרי שאני מסיים את כל הדברים שיש והילדה כבר ישנה ואני רוצה להיכנס להתקלח אז אשתי אומרת -" יש עוד כביסה לקפל" ובטח לא בנימה נעימה. אני באותו רגע יכול פשוט לשבור את הכלים ולומר "עכשיו אני נכנס להתקלח" ואז מתחילה מריבה.
    או שאחרי שאני מבשל ארוחת ערב וכבר גמור ורוצה להתקלח אז היא אומרת רגע "הילדה צריה לאכול" ואז אני אומר לא אני כבר גמור.. ואז ידוע.. מתחילה מריבה.
    אין לה שום אכפתיות ממה שעובר עליי שבאמת אני כבר עייף והיא רוצה לעשות הסכמים של ניקיונות וטיפול בילדה כל יום.
    המצב שלנו כל כך חמור בגלל זה שכבר חודשים אנחנו מרוחקים אחד מהשני פיזית בגלל המריבות על הנושאים האלה ואני פשוט סובל בבית כי מהרגע שאני נכנס פשוט לא כיף לי, הילדה היא היחידה שמחייכת אליי שם. עד שמתחילים להתקרב היא שוב מוצאת על מה לריב. הענין הוא שהיא בטוחה שהיא לא אשמה בכלום ושהיא מושלמת בהכל. היא גם אומרת את זה.
    אני במצב של חוסר אונים.. מטורף על הילדה ועל אישתי כבר לא ממש בגלל ההתנהגות שלה כלפיי.
    מה עושים?!?? בבקשה כל דעה וכל עזרה יתקבלו בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתשובה גם מעדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אכן מדובר בתלונה קונקרטית?

עדי בדיחי
    21/06/2013

שלום ניר,

ראשית מדבריך עולה כי את רוב המטלות בבית אתה לוקח על עצמך, כל הכבוד - זה לא מובן מאליו, ואגיע לזה בהמשך.

יש מספר מוקדים חשובים שצריך להתייחס אליהם-
    1. 6 שנות זוגיות ללא הורות, מול לידת תינוקת והשינוי שהדבר מביא לתוך הבית. ברור שהדברים מאז לא אותו דבר, אשתך לא מי שהיתה, נוספה עוד צלע למשפחה וה"מובייל" צריך להסתדר מחדש. זה מצב שמביא להרבה מתח. מעבר לזה שינויים הורמונליים ושינויים בדימוי הגוף של אשתך גם יכולים להיות חלק מהתמונה.

2. יתכן והלידה הציפה בעיות קודמות, שהיו כל השנים אך פתאום הן התחדדו על רקע הלידה וההורות. כשהזוגיות זקוקה ל"השקיה" ומגיע שינוי כה מהותי כמו הורות, מישהו צריך לפנות מקום למישהו אחר. יתכן וכאן הזוגיות זזה הצידה לטובת ההורות אך ההבדל הוא שהזוגיות מראש לא היתה חזקה מספיק. זוהי השערה.

3. לחלק הפרקטי- נכון, קשה להניק, קשה לגדל לבד ילדה ברוב שעות היום, לא פשוט להיות אמא במשרה מלאה. את לא בעבודה, ההורמונים, הבדידות, ההשמנה, דימוי הגוף, רגשות אשמה, נחיתות ומה לא. עם זאת, יש זוגיות ויש בעל - בחצי השני. אני מבינה את הקושי שלה, אך לפי מה שתארת המטלות כלל לא מתחלקות ביניכם בשוויון.. היא מצפה שתעשה את הכל, ואם ישאר פסיק אחד- היא תדרוש להשלים אותו. משהו אומר לי שאם היא היתה מעריכה, או לפחות מראה את ההערכה שלה אליך, היית ממשיך עם הסידור הזה רק כדי לדעת שהיא אכן רואה אותך.

לפי כל מה שכתבת- העול על כתפך רב מאוד. התחושה הזאת של "אני קורס" היא לא בכדי. ולצערי אם לא תשים את הדברים כפי שהם, כמו שהם, עם כל התחושות, גם הקשות - היא לא תדע לפעול כדי לקרב ביניכם. היא מלאת תלונות- על מה בדיוק? יתכן ומאחורי תלונות על דברים קונקרטיים כמו להאכיל וכביסה, מסתתרת בקשה אחרת שהיא מתקשה לבקש? איך היא רואה את הזוגיות שלכם מאז ההורות? מה עובר עליה בדיוק בתוך כותלי הבית, שבסופו של דבר הכל יוצא עליך?

להערכתי יש הרבה מעבר לתלונות על "מטלות", נסה לברר בנחת, יחד איתה, מה בדיוק קורה לה. האם היא רוצה לחזור לעבוד, האם היא רוצה לרזות ולא מצליחה, איפה היא מרגישה "נכשלת"? כי לאור מה שתארת- אין לה באמת סיבה להתלונן. משהו שם, בך, היא מסרבת "לראות"- הצרכים, הרצונות, הזמן שלך. היא ממשיכה לשאוב ולדרוש. אדם כזה בד"כ מאותת לנו שמשהו גדול חסר לו, ברמה האישית או הזוגית. נסה לחקור את השטח ולדלות קצת פרטים ממנה, בעדינות, בשיחה מזמינה. יתכן ותגלה משהו.

אפרופו, זה לא חייב להיות קשור אליך, שוב, יתכן והיא תדבר דווקא על המקום שלה, ההורות, האימהות, העצירה הזאת באמצע החיים - לטפל פתאום בילד. נסה להבין לאן זה לוקח אותה ואולי שם היא תפנים שאתה הוא לא המוקד האמיתי לתסכולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו