נפרדים וחוזרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נפרדים וחוזרים
    יערה
    22/06/2013

שלום, אני נמצאת בסוג של פרשת דרכים והייתי רוצה לקבל את עצתכם. אני בת 25 אני ובן זוגי לשעבר (בן 24), היינו במערכת יחסים של כמעט 7 שנים אשר במהלכה אנו כל הזמן חווים פרידות וחזרות. הפרידות תמיד מגיעות ממנו, כמו גם הרצון לחזור. אני באופן אישי מרגישה שחיה עם 2 אנשים, מצד אחד יש לנו קשר מדהים, תקשורת טובה, סקס מעולה ותדיר, הומור, אני מסתדרת עם המשפחה שלו ורואה בהם כמשפחה שלי וכך גם הפוך. לפני שנתיים הייתה לנו פרידה של חצי שנה שבמהלכה יצאתי עם מישהו אחר במשך 4 חודשים, שהיה מקסים, אך לאחר תקופת זמן כשפגה ההתלהבות הראשונית, הבנתי שאיני מוצאת בו עניין ולכן סיימתי עם זה. במקביל ולאורך כל התקופה, בן זוגי לשעבר ניסה להחזיר אותי ועשה מאמצים רבים של מכתבים וסרטונים (מאוד לא אופייני לו), תוך שהוא מסביר שהפעם מדובר בחזרה אמיתית ולתמיד, ושהוא הביא כמה הוא אוהב אותי ואיך בחיים לא ימצא בחורה כמוני. אני באותה עת לא חזרתי, כי רציתי להמשיך את הקשר שהתחלתי וגם הרגשתי שהפרידה ממנו גבתה ממני בזמנו מחיר נפשי כבד שכן עד שנפרדנו הרגשתי מאוד אומללה, הוא לא התייחס אליי יפה , לא פינה לי זמן ולא הרגשתי אהובה. בנוסף, לפני הפרידה הזו היו עוד פרידות רבות אחרות, אך קצרות יותר, לשבוע (יותר הפסקות) אשר גם בהן, תמיד הוא התחרט וחזר וביקש שנחזור ואמר שאוהב אותי מאוד ומבין שהבעיה בו. דיבר בבגרות תמיד והפגין המון הבנה ורצון להשתנות. תמיד האמנתי, וחזרתי, והיה מאוד טוב תקופה מסוימת ואז שוב לאחר כמה זמן הדבר היה חוזר חלילה. לכן, בפרידה שהייתה לפני שנתיים החלטתי להמשיך עד הסוף ולנסות קשר אחר. לאחר סיום אותו הקשר חשתי המון געגוע לבן זוגי לשעבר, הרגשתי שלמדתי המון על עצמי, והבנתי באיזה מקומות על אף האופי שלו אני יכולה להסתדר כי יש דברים אחרים שמחפים וחשובים לי יותר. חזרתי אליו מתוך מקום שזהו, עכשיו זה לתמיד. וזה היה הדיבר בינינו. בהתחלה חווינו המון קשיים שנבעו מכך שכל אחד מאיתנו חווה דברים מחוץ לקשר, אך בגדול- היה מאוד טוב ואחרי תקופה קשה עלינו על הגל. לאחר כשנה עברנו לגור יחד, כאשר היוזמה הייתה יותר שלי כי מאוד רציתי לבחון את הקשר שלנו במגורים משותפים (בייחוד לאור מצבי הרוח שלו). גם במעבר היו מעט קשיים אך בסוף עברנו והרגשתי שאנו מאוד נהנים , מאוד מסתדרים במטלות הבית והייתה הרמוניה. התחילו להיות דיבורים על חתונה, לא בהכרח מהצד שני אלא יותר מהמשפחה שלו, שכבר חיכתה מאוד שזה יקרה. אחותו דיברה על כך שתעביר לי בגדים של התינוקת שלה, אמא שלו הייתה קוראת לי כלתי. ובמקביל גם היו שיחות עם אמא שלו שאמרה לי שמדברת איתו ומסבירה לו שהוא צריך להתחיל לחשוב על להציע לי. אני במקביל, שמרתי על שתיקה משום שחשוב לי שהצעה מעין זו תגיע ממנו בלבד ולא תהיה נגועה בשכנועים מצידי. ב-3 חודשים האחרונים של מגורינו המשותפים, הוא התחיל להתרחק ממני, להתנהג בצורה מגעילה ולהידבק אליי לדברים מטופשים. בסוף עשיתי איתו שיחה והוא התוודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפרדים וחוזרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך הסיפור

יערה
    22/06/2013

התוודה ואמר שהדברים נובעים מכך שהוא אינו יודע מה הוא מרגיש אליי. הוא מרגיש שלא מספיק אכפת לו ממני, שלוקח אותי כמובן מאליו, לא מתגעגע, לא מתרגש. בנוסף, תמיד אני אומרת לו לחבק יותר ולהפגין יותר רגשות משום שהוא בנאדם יותר קר ממני. אז גם לגבי זה הוא אמר לי שקשה לו לעשות דברים "שלא בא לו לעשות" ולא מרגישים לו טבעי. אני כמובן מאוד נפגעתי, לא הבנתי איך זה יכול להיות שהוא אומר את הדברים האלה, ומשום שאני כבר רגילה ל"סרטים" שלו לא באמת האמנתי לדברים אבל דרשתי ממנו לחשוב טוב מה הוא חושב ומרגיש כי אני לא אסלח לו "אם יבזבז לי את הזמן". ככה עברה לה תקופה קצרה, החלטנו שיחזור כמה ימים לביתו לחשוב ובסוף לאחר לילה אחד בבית הוא חזר ואמר שאם ניפרד הוא יהיה מעוניין בבחורה שנראית, מתנהלת, מדברת ומתנהגת בדיוק כמוני ואין עוד בחורה כמוני ולכן הוא מבין שהוא רוצה להיות רק איתי והבעיה היא בו ושהוא צריך להשתפר. כמובן, שגם פה, היו שבועיים של אופוריה ושוב חזרה להתנהלות לא יפה, מרוחקת, לא מחבקת. החיים שלי נהיו תלויים במצב רוחו, אם הוא החליט שיהיה יום טוב אז היום היה טוב ולחלופין אם הוא החליט שלא אז כך היה. אני, שהייתי כבר מאוד פגועה מהדברים שנאמרו עוד קודם לגבי הרגשות שלו, הפכתי לחדת אבחנה ולא הייתי מוכנה להסתפק בפחות ממה שמגיע לי. והוא כתגובה לא ידע מה לעשות. התעלם מבקשותיי, כתבתי לו מכתב, הוא הגיע הביתה ופשוט התעלם ממני, היה צריך להיות עם עצמו. אני פוצצתי את הכל וחזרתי לבית הורי בוכה. ונפרדנו. בשיחת הפרידה הוא אמר לי שהקושי הגדול שלו נובע מכך שהוא לא יודע אם איך שהוא מרגיש אליי זה איך שמרגישים אחרי הרבה שנים והקושי שלו נובע מבעיות שלו עם עצמו או שמא מדובר בזוגיות שלנו ואם יהיה עם בחורה אחרת זה יהיה שונה. הוא דיבר בין היתר על טיפול פסיכולוגי. אני כתגובה, אמרתי לו בהצלחה בדרכו האישית שבה אני לא יכולה לקחת חלק. ונפרדנו. חוויתי שבועיים קשים, הכרתי מישהו חדש שנכון להיום אני יודעת להגיד שהיה ריבאונד רגשי עבורו, היה מקסים, אבל לא באמת נתתי לו הזדמנות משום שערכתי השוואות. לאחר חודשיים מהפרידה, בן זוגי לשעבר ניסה ליצור איתי קשר אמרתי לו שאין מה לדבר ושאני מנסה להמשיך הלאה והוא התעקש שנדבר טלפונית. בשיחה הוא אמר לי שכל הפחד שלו נבע מכך שהיה בשלב שהבין שהוא צריך להציע ולא הרגיש מוכן. אמר שהלב שלו שייך לי ושאם נחזור זה לחתונה. אמרתי לו שכל ההתנהלות המגעילה שלו אליי לא קשורה לילדותיות שלו ולא כל בנאדם ילדותי מתנהל כמוהו. הוא אמר לי שאני צודקת ושהוא אפילו מתבייש לספר לאנשים על התנהגותו ופשוט אומר שהיה בן זוג לא טוב. אני לא הייתי מעוניינת לשמוע יותר מידיי, ביקשתי ממנו שננתק כי זה לא מועיל לי והשיחה רק מחזירה אותי אחורה ואני לא מעוניינת בזה. אני מרגישה שהסיפור לא באמת נגמר, אני עוד אוהבת אותו, ואני יודעת בליבי שינסה עוד ליצור איתי קשר ופשוט מחכה קצת כי עכשיו תקופת מבחנים ובטח רוצה לתת לי זמן מנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת

יערה
    22/06/2013

אנשים מסביבי אומרים לי שמה שהיה זה מה שיהיה ואנשים לא משתנים. אני מבחינה רציונאלית מבינה מה הם אומרים וגם מסתכלת על העבר שלנו, ועל הפעמים בהן רציתי בכל מאודי להאמין שזהו, הפעם זה יהיה רגוע, הפעם זה יהיה סגור וזה לא קרה. אבל משהו בלב שלי, לא נותן לי להסכים לזה, גורם לי לחשוב שזו סתם ילדותיות של הבחור ושהאהבה שלנו מספיק חזקה וברגע שנתחתן כל ההתעסקויות הללו יעלמו ויפנו מקום לדברים חשובים. אבל אני מאוד מפחדת שזה לא המצב... הפעם ממש פירקנו מגורים משותפים ולכן יש לי רצון להאמין שאם אנחנו חוזרים זה באמת זה, ושוב, אולי כל אחד היה צריך קצת לצאת עם אנשים מבחוץ וזה מה שיסגור לו את הפינה שלו שיוכל להתמסר טוטאלית לקשר ולהתנהל בו בבגרות ולא מתוך דחפים. להשקיע בקשר ולא להיות מונע מילדותיות של "בא לי " ו"ולא בא לי". אני אובדת עצות ואשמח לדעה של כל אחת מכן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה מעדי

יערה
    23/06/2013

מצטערת על ההודעה הארוכה, פשוט היה לי חשוב שתקבלי תמונה נכונה של הדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבדוק טוב טוב

עדי בדיחי
    23/06/2013

שלום יערה,

מה שחזר על עצמו במשך הודעותייך הן, כמובן, החזרות והפרידות- כמו כותרת הודעתך. זה למעשה גם מה שמדאיג אותי כשאני קוראת מה עברת בתוך מערכת היחסים הלא יציבה הזאת.

ראשית את מתארת במדויק וניכר כי את מאוד מודעת להתנהלות הדברים, לא מדמיינת ולא מקוה לריק- את באמת מסתכלת על הדברים ברציונל מסוים שיכול להדריך אותך גם לגבי ההמשך.

אני לא יודעת להגיד לך האם דפוס כזה של התנהלות, דפוס ילדי, דפוס לא בוגר- יכול להשתנות אם תעשי צעד של חתונה. דווקא חתונה מפחידה בהרבה ממגורים משתפים- אותם ניתן לפרק בקלות יחסית. אני מאמינה לו שהוא לא היה סגור, או שחשש במהלך הדרך, אני בטוחה שהקשר הציף בו חלקים שאולי היה לו מוקדם להתמודד איתם, לא נשכח את גילכם הצעיר ועבור גבר זה לא פשוט. כך שאני בטוחה שהוא מאוד אוהב אותך ואכן לא מתכוון להרע לך.

אך מהצד השני אנחנו חייבות לזכור את נוכח הסכנות הכרוכות בלחזור לקשר איתו, כל שכן להתחתן איתו. גם בתוך נישואים ואף בעיקר במערכת כובלת יותר, יכולות לקרות אפיזודות של נטישות, חזרות, ויכוחים. אני לא יודעת עד כמה הוא באמת בשל, הוא שיכנע אותך הרבה פעמים שהוא מוכן- ואז קרה שם משהו.

נקודה אחרת שעולה היא הגיל שלו. אני תקוה שהשנים האחרונות ביגרו אותו במידת מה, והרצינות שלו עלתה בהתאמה. זה משהו שתוכלי לברר רק אם תחזרי אליו. ואם כן- אנא עשי זאת ברוגע, ואל תמהרי להתחתן- כיוון שאת צריכה לבדוק האם באמת יש טווח ארוך של קשר, שבו הוא לא "מאבד את זה", מחויב ונאמן לכל אורך הדרך בעיקר במכשולים, במקרה שלכם, תחכי למכשולים האלו ולו רק כדי לבדוק את ההתנהלות שלו, בפירוש- לבדוק אותו לעומק.

לסיכום, לפי מה שתיארת בבחור יש חלק אישיותי "ילדי" שלא בשל, לא התבגר, ולחיות איתו פירושו לקחת בחשבון שעם כל הטוב שבוודאי יש בו- יש בו גם את החלקים הפחות בוגרים ואלו שהם לא בטוחים, ויש לבדוק האם את 1. רוצה, 2. מסוגלת להתמודד עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עדי. ועוד שאלונת

יערה
    23/06/2013

תודה רבה על התגובה המנומקת, עזרת לי מאוד. אני חייבת לציין שהפחד היחידי שלי, הוא לחזור שוב לאותו לופ, כשאני איתו הרציונל קצת נדחק הצידה ודברים שאני רואה עכשיו, אני מפחדת שלא אראה כשאהיה בתוך הקשר.. למרות שכן יש לי תחושה שהפעם הזו, גם אני הרבה יותר סקפטית ופועלת עם הרציונאל.
    יש לי חברים סביבי שאומרים לי, שאם נפרדנו כ"כ הרבה פעמים זה מתכון וודאי לגירושין, ושאם ככה הוא אוהב אותי, איך היה מסוגל לוותר עליי? מה דעתך על הדברים האלו?
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא
    ושוב, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציונל ורגש

עדי בדיחי
    23/06/2013

הי שוב,

לגבי מה שהעלת- כמובן שכשאנחנו מחוץ לסיטואציה קל לנו לשפוט את הדברים הגיונית. מה שיפה ואולי גם קשה בקשר רומנטי הוא העובדה שהלב בד"כ זה שמוביל, כיוון שאם אין אמוציות- הקשר אינו קשר של ממש. ולכן כשאת מבחוץ, מנותקת רגשית ורחוקה, את יכולה לבחון את הדברים. כשאת קרובה- הגבולות מטשטשים וכך זה אמור להיות.

מה שחשוב הוא לשלב בין האמוציה לבין הרציונל, לתת תמיד מקום להיגיון ולהיצמד לעובדות- לרשום לך למשל עובדה אחרי עובדה- דברים שאמר, שעשה, סיטואציות ואיך התנהל בהן- ולהיצמד למחשבות שלך ולאו דווקא לרגשות. בעמודה אחרת את יכולה לפרט לאן זה לקח אותך רגשית. זאת למשל אנליזה טובה כשאת נמצאת עם אדם שמבלבל אותך, בתוך מערכת יחסים רצינית.

לגבי מה שאחרים אומרים- בגדול זה נכון, הרי אם את אוהבת מישהו, אך נפרדת ממנו כ"כ הרבה פעמים? רק שאישיות ואהבה, הם לא נושאים מאוד פשטניים. אחד ועוד אחד שווה שניים. להפך. אדם יכול לאהוב ולרצות מאוד מערכת יחסים, אבל לא תמיד הוא בשל לה ולא תמיד יש לו את הכלים להתמודד איתה. כמה פעמים אמרנו לעצמנו שנצלח משברים ובסוף היה לנו מאוד קשה? או נכשלנו? לפעמים ההצהרה ומה שאנחנו מספרים לעצמנו ולאחרים- הוא לא כך בפועל. ולא כולם מודעים לזה.. רובנו הגדול לא. וכנראה התשובה לתהייה "איך הוא נפרד ממך" נעוצה בעיקר ביכולות הרגשיות שלו לעמוד בבלבול, תסכול, חוסר אונים וספקות שעולים, כמו בכל מערכת יחסים אחרת. קבלת ההחלטות היא קשה עבורו, וכנראה לא "מתוגמלת" בהקדמה של מחשבות, "בדיקת השטח", בדיקה מה קורה אצלו- ורק אז לקבל החלטה. הוא כנראה נזרק ממקום למקום ובאופן די שרירותי מחליט שפתאום בא לו ופתאום לא. ומזה צריך להיזהר.. סה"כ אנחנו כן מדברים פה על רגשות, עם כל ההיגיון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי, את ממש קלעת לנקודה

יערה
    24/06/2013

כשרשמת בסוף על חוסר היכולות הרגשיות שלו לעמוד בבלבול זה הרגיש לי שממש קלעת לנקודה ולא יכולתי לתאר את הדברים בצורה יותר מדויקת מזו.
    השאלה היא, האם אותו קושי ניתן לפתרון? הרי מדובר בקושי שילווה אותו גם עם בחורות אחרות לא? האם מודעות הבנאדם לקושי הזה יכולה לגרום לו בפעם הבאה שיופיע להתמודד איתו בצורה שונה ולא להיות מונע מדחפים?
    מהעיניים שלי זה נראה כ"כ מסובך וכ"כ לא מובן, אני באמת לא מצליחה להבין את דרך ההתנהלות שלו משום שהיא שונה שנות אור מזו שלי (ולדעתי גם מזו של רוב האנשים)

ושוב, תודה רבה על המענה המהיר והמפורט. מעריכה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש רצון יש יכולת, כנראה

עדי בדיחי
    24/06/2013

הי שוב יערה,

זאת שאלה טובה ולא בטוח שיש עליה תשובה. לרוב אנחנו נרצה להאמין שאם אדם מודע לבעיות שלו ולדחפים שמנהלים אותו "עקום" בחיים, הוא ידע לקחת אחריות לפחות על רווחת חייו (אם לא על רווחת האחרים) ולטפל בעצמו. אני כן יכולה לומר לך שאם אדם רוצה לטפל בזה- רוב הסיכויים שהוא גם יצליח.

כן, הקושי הזה ילווה אותו בכל מערכת יחסים שתהיה לו. הוא תמיד יחפש מקום מפלט ויחזור אחרי "שנפל האסימון" וחוזר חלילה. בגלל שכאן לא מדובר במעידה חד פעמית אלא בדפוס, להערכתי רק בטיפול הוא יוכל באמת לגעת בכל המקומות שגורמים לו לפעול כך. נשאלת השאלה אם זאת שתהיה איתו מוכנה לחכות ולסבול פרידות וחזרות עד הזמן הזה (שיגיע לפיתרון מול עצמו) והאם היא מכונה להיות על תקן המכילה והמרגיעה בכל פעם שזה קורה.. הרבה בנות זוג לא היו מוכנות להיות במקום הזה מהסיבה הפשוטה -אנחנו מחפשות משהו קבוע, ארוך טווח וצפוי. כמובן שבתוך נישואים זה מורכב מאוד באופן משמעותי.

לסיכום, צריך לבדוק מולו ולבחון אותו עד כמה הוא מבין ומודע קודם כל לבעייתיות שבהתנהלות שלו- ומעבר לזה, האם את מוכנה לספוג את זה לפחות בשנים הראשונות (זה יכול להיות גם פחות) ולהבין שזה תהליך ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאוריית ההתקשרות

הגר
    03/07/2013

אני מוצאת את עצמי מתנהגת בדיוק כמוהו.יש לבחון את תאוריית ההתקשרות,תקראי על זה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו