מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי להחליטזרזר25/06/2013
אני ואשתי בני 33 ובנתיים בלי ילדים.
אני נשוי כבר יותר מחצי שנה. בסה״כ אנחנו ביחד 3 וחצי שנים. אנחנו אוהבים והיא מאוד משקיעה בי, אבל אני כל הזמן מרגיש שאני מתפשר במערכת יחסים. אנחנו מאוד שונים ואני הרבה פעמים מרגיש שאנחנו לא מתאימים. אין נושאי עניין משותפים כמעט והתגובות שלה מעצבנות אותי. למרות זאת כשאני מעיר לה היא משתדלת להישתנות. בחודשים האחרונים היא רוצה להיכנס להריון ואני כל הזמן מנסה לדחות את זה בתרוצים שונים כי אני מאוד מפחד מהמחויבות לחיות איתה לכל החיים (איכשהו זה יותר חזק בשבילי מחתונה) והחוסר יכולת להיפרד אחרי שיש ילדים. אני לא יודע אם להישאר איתה או לא אבל בכל מקרה אם אעזוב אותה אני ארגיש שעשיתי לה עוול והרסתי לה את החיים כי היא בת 33 ולא בטוח שתכיר מישהו ותביא איתו ילדים. היא כבר גרושה פעם אחת ולגרוש שלה היו הרבה דברים שהפריעו לו כמו שלי מפריעים.
הקדמה ליחסים שלנו: תמיד היו לי היסוסים האם להישאר במערכת יחסים. בסוף החלטתי להיפרד ממנה אבל היא שכנעה אותי להישאר. אחרי כמה חודשים היא לחצה להתחתן ולי היה קשה להחליט והלכתי לטיפול. המטפלת שלי שכנעה אותי להישאר ובסוף החתנתי איתה. ההיסוסים נשארו ובחודשים האחרונים אני הולך לפסיכולוגית אחרת, והיא כל הזמן מנסה לשכנע אותי להישאר במערכת יחסים. אני כבר מתחיל לחשוב שגם אם אתגרש, אני לא אוכל להכיר מישהי טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות
עדי בדיחי26/06/2013שלום זרזר,
זו בהחלט סוגיה לא פשוטה.
בגלל שאתה מתאר שנפגשת עם מטפלות והן "שכנעו" אותך להישאר בתוך המערכת, אולי רב הנסתר על הגלוי ולמעשה יש חלקים בקשר שכן מתגמלים אותך וכן עושים לך טוב. הרבה פעמים כשלא טוב לנו בקשר, לא טוב לנו בגלל חלקים שלנו, אישיותיים או הרגלים מסוימים, והמערכת הזוגית לא מתרוממת כי התקשנו לטפל בחלקים האלה. אני רוצה להאמין שאם המטפלות היו מזהות שאכן לא טוב לך במערכת הזאת ואתה יותר "אומלל" ממאושר, הן היו מסבות לכך את תשומת ליבך. זאת נקודה אחת.
נקודה שניה, אתה לא חייב כלל וכלל להסכים לדברי המטפל. מטרת הטיפול היא לבדוק ולבחון את המציאות שלך, עם התנאים שלך בחייך, ולא לשכנע אותך או לקבוע עבורך. רק המטופל אחראי להתנהלות חייו, כך ששווה לבדוק גם את זה.
מעבר לזה, כן כדאי שתשתף את אשתך, כיוון שזוהי בעיה "זוגית" מעבר להיותה אישית. אשתך צריכה לדעת ולהיות שותפה לכך שאינך שלם עם הקשר, שאתה חושב שיש דברים שחסרים בו. אם היא יודעת לעבוד על עצמה כפי שאתה מציין, וניכר כי היא מאוד משקיעה ורוצה אותך לעתיד, כבעל, כאבא- שווה לנסות לבדוק האם יש אלמנטים מסוימים בקשר שאפשר לעבוד עליהם יחד. לא מן הנמנע לגשת איתה ליעוץ זוגי, ולאו דווקא שאתה תלך לבד לטיפול. הרי שאם היא מוכנה להשקיע - גייס אותה. המטפל הזוגי יוכל לעזור לכם לשקף אחד לשניה מה בדיוק כל אחד חש.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)