מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות..ליאת22/03/2008
שלום רב !
יש לי דילמה רצינית....ככה פתאום באמצע החיים, מעולם לא חשבתי שאתקל בסיטואציה כפי שתפורט בהמשך, החיים מפתיעים , מסתבר...
אז זה סיפורי: אני בת 39 רווקה, ורציתי לשאול האם ייתכן מצב בו אפשר לאהוב 2 בחורים בו זמנית, אהבה רומנטית ??? אני בקשר עם 2 בחורים, שניהם מחזרים אחרי, ואף אחד מהם לא ממש רוצה לוותר על הקשר, אני לא שלמה עם אף אחד מהם, בכל אחד מהם יש חלקים מסויימים ואחרים שמתאימים לי, אבל קשה לי להחליט מי מהם באמת מתאים לי, מרגישה ששניהם חשובים לי, ונוח לי במחיצת כל אחד מהם לחוד.
אם אני חושבת מבחינה הגיונית, אחד מהם מתאים לי יותר מבחינת התכונות שלו והביטחון בקשר, אך חסר לי עניין וגם התשוקה לא בשיאה, עם השני הרגש חזק יותר, התשוקה מאוד גדולה, מעניין לי יותר, ואני חושבת שהחיים שלי במחיצתו יהיו כמו "אנקונדה" מבחינה מסויימת, מה שלא בטוח שמתאים לי, ואני לא בטוחה שהוא יהיה נאמן לי לעד. (אם היה אפשרי לעשות מיקס משניהם המצב היה אידיאלי) יחד עם זאת אני מרגישה שמאוד קשה לי לוותר על אחד מהם, ולחתוך, כל אחד מהם אני אוהבת במובנים אחרים. (שניהם גרושים פלוס).
אני מאוד אשמח לשמוע את חוות דעתכם, אני מרגישה בטלטלה ריגשית איומה.
המצב הזה ממש גורם לי להיות אובדת עצות ובסערת רגשות.
ושאלה נוספת- עד כמה לדעתכם חשובה התשוקה במערכת יחסים??
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא פשוטה
דורית כהן22/03/2008ליאת יקרה, מאוד קשה לתת לך עצה נכונה, כי צריך להכיר אותך קצת יותר על מנת לדעת מה יותר מתאים לך, והנתונים שכתבת לגבי שני הגברים - אף הם אינם מספיקים. עליך לבחון עד כמה את זקוקה לבטחון ולוודאות ולשלווה, לעומת ריגוש, עניין, ומתח בחיים. לאורך זמן - מה עדיף לך? האם את לא עלולה להשתעמם במחיצת הראשון ולחפש בעצמך ריגושים במקום אחר? ולהבדיל - אם השני כה מרתק - האם תעמדי בחששות שלך שמא הוא לא נאמן לך? האם חייכם לא יהיו כרוכים בעימותים ובקנאה? אני לא חושבת שאני מחדשת לך...את מכירה את עצמך יותר טוב מכולם. אם את חזקה וסומכת על עצמך, ולא סובלת מחוסר בטחון עצמי - אולי עדיף לבחור בשני, כי התנהגויותיו לא יערערו אותך עד כדי כך. לגבי שאלתך על תשוקה גופנית - לדעתי היא מאוד חשובה במערכת יחסים לאורך זמן. כל כך הרבה זוגות נשואים נופלים במלכודת הזו של חוסר משיכה גופנית והקושי הזה מנהל אותם לאורך כל השנים, זה לא משהו שנפתר ממש. או שהמשיכה הגופנית גוברת תוך כדי ההיכרות האינטימית, בחודשים הראשונים, כאשר לומדים זה את זו וקשובים אחד לשני ויש תקשורת גופנית טובה, או שהמשיכה הגופנית הנמוכה הולכת ודועכת. כאשר יש משיכה גופנית גבוהה - גם אז היא עלולה לדעוך עם השנים, אבל יש סיכוי יורת גבוה שהיא כן תישאר. אבל נתון כמו "מעניין לי" הרגש חזק יותר - גם אלו נתונים חשובים,לטובת השני. אבל הנקודה החשובה היא אחרי שאת בוחרת - איך לבנות יחד את החיים כך שהאינטימיות ביניכם - הרגשית והגופנית - רק תיגבר, וזוהי המשימה הרצינית והמאתגרת: לקחת את הבסיס ולהפוך אותו למשהו יותר ויותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך
ליאת22/03/2008דורית, תודה לתגובה...
למה האהבה צריכה להיות כזו מסובכת ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)