מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התחלה חדשהמתן30/06/2013
שלום אני חייל הכרתי מישהי לפני חודשיים חיילת ושני ו יוצאים כזוג לבתי קפה ימי הולדת או סתם לשבת אחד אצל השני או סתם לעשות הליכה ביחד (הבחורה מפאת כבודה לא אחשוף יותר מדי אלא אומר שהקשר הכי ארוך שלה היה חודש על כול המשתמע מזה) הסופש האחרון דברנו ואמרנו שאנחנו חבר חברה יש לי מספר שאלות: איך אני מחזק את בקשר איתה? ,איך אני גורם לה להעניק יותר חום ואהבה כמובן שאני גם צריך לתת אבל לא בכיוון החומרי רק? אני לא רוצה להיראות קנאי אבל מעניין אותי לבדוק את הטלפון שלה ולהראות אם יש שיחות אינטימיות עם גברים אחרים? ילק גדול מהדיבורים במהלך היום זה צחוקים? קשה לי לכתוב לה חברה שלי אני מעריך אותך או משהו בסגנון האם עלי לצפות לזה ממנה?והכי חשוב יש ימים שפחות מדברים והשיחה פחות זורמת ויש ימים שיותר ועלי לומר שאני נכנס לדאון מזה יש דרך טובה להתמודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלה חדשה - "פשוט" להתחיל
עדי בדיחי01/07/2013שלום מאיר, תודה לך על הפירוט.
אני שמה לב שיש כותרת לכל מה שאתה כותב- החשש שלך מתחילתו של קשר- הטעויות, הספקות, יצירת אמון ועוד. אתה נוגע בנקודות מרכזיות של כל מערכת יחסים, וחשוב שתשאל את השאלות האלה. אך לצערי אין עליהן תשובה חד משמעית. לכל קשר הדינמיקה שלו וכל קשר זקוק להשקעה אחרת.
העובדה שאין לה ותק בקשר רציני לא מספרת הרבה בגיל הזה, סה"כ זה בדיוק הגיל שמתחילים לרקום מערכות יחסים יותר רציניות, לאט לאט. זה גיל שמתנסים בו, חווים חוויות, מחליפים בני זוג- זה קורה גם.. מתוך מקום של לנסות ולבחון.
אם לא תיתן אמון בקשר הזה ותחפש אותה- הקשר לא יצליח. אם לא תאמין שיהיה בו טוב ושתלמד ותצמח מהקשר הזה- הוא יאכזב אותך. חשוב מאוד לתת תחושה של חופש בקשר ולא של חקירה "עם מי היית ומי ידיד שלך ומי חבר שלך".. אלא פשוט לזרום עם הלך הדברים. כמובן צחוקים זה דבר חשוב, זה קליל ומכניס כיף למערכת היחסים. כשאתם נפגשים אפשר לנסות להעמיק את הקשר, להתעניין בעולמה ולשאול על תחביבים, איך היא רואה את עצמה בעתיד ועוד, כל מה שמעניין אותך ויכול לספר לך עליה, כמובן בטאקט ובעדינות.
השיחות לא כולן חייבות לזרום, יש ויש, סה"כ אנחנו אנשים, אנחנו בני אדם, לכולנו יש ימים טובים וימים פחות טובים.. מה שחשוב הוא שהס"כ של הפגישות שלכם (לאו דווקא השיחות הטלפוניות הקצרות) יהיו טובות, שתרגיש ששם הדברים כן זורמים ואין תחושת מועקה לאורך הפגישות - אלא שאתם מוצאים מכנים משותפים. לכן אין מה להיכנס לדאון, אתה כנראה חש כך כי אתה מאוד רוצה בקשר, לכן תשקיע בכיוון הזה- מתנה קטנה, פתק נחמד, אס.אמ.אס, הפתעה (למשל קח אותה לפיקניק במקום שהיא לא מכירה, ליד פארק יפה או בים) - נסה להביא את החוויה של הקשר למקום שיעורר השראה להעמיק את מערכת היחסים ביניכם ולגרום לה להבין שיש לך מה להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)