מתקשה לעזוב קשר הרסני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתקשה לעזוב קשר הרסני
    רעות
    03/07/2013

שלום,
    הסיפור שלי קצת ארוך... אודה לכם אם בכל זאת תקראו ותגיבו כי אני במצוקה.
    לפני שבע שנים גרתי עם שותף ואחרי שנה כשותפים התחלנו לשכב. הוא שכב במקביל ובידיעתי עם חברה טובה שלי וגם שלו. היא לא ידעה. אני סיפרתי לה אחרי שנתיים של שתיקה והיא ניתקה איתי קשר והמשיכה קשר איתו. באותה תקופה עזבתי את הדירה שלנו ועברתי לדירה אחרת. היה לי מאוד רע והמשכתי לשכב איתו כי הסקס היה מדהים וכי התאהבתי בו לחלוטין. הוא בנאדם שלא מחפש זוגיות כבר כעשור, אחרי שחווה פרידה מאוד כואבת והוא משחק בנשים ושוכב עם מי שוהא רוצה ומתי שהוא רוצה כל עוד היא נענית לו. יש לציין כי שכבנו ללא אמצעי הגנה כמעט תמיד.

הוא חלק מהחברים שלי ומרוב שהייתי פגועה מההתנהגות שלו נהגתי ללכלך עליו במייל עם חברה אחרת מהחבורה, יום אחד הוא גילה את המיילים הללו כי השארתי את המייל שלי פתוח אצלו במחשב וניתק איתי קשר בזעם. שלוש שנים לא דיברנו. לפני שלושה חודשים חזרנו לקשר, בעקבות פטירתו של אביו - כתבתי לו מייל נחמה ונפגשנו. כבר באותו ערב חזרנו לשכב, כל הרגשות שלי צפו ועלו, סלחנו זה לזו על הפגיעות ההדדיות ואנחנו בקשר מאוד קרוב. כרגע אנחנו שוכבים שוב בלי אמצעי מניעה והגנה, אני שוב התאהבתי בו והוא כל הזמן סותר את עצמו. כשהוא מעוניין להכניס אותי למיטה ותוך כדי הסקס הוא אומר כמה שהייתי חסרה לו, שזה הסקס הכי טוב שהיה לו בחיים, שהוא אוהב אותי, שהוא חשב על זוגיות. ויום אחרי זה הוא מתעלם מקיומי כליל, לא מתעניין בשלומי בכלל, לא מגיב להתעניינות מצידי.

הוא בתקופה מאוד גרועה בחייו, לא מוצא את עצמו משום בחינה ואני מוצאת עצמי רק רוצה לעזור לו ושיהיה לו טוב. והוא שונא לקבל עזרה.

אני בת 30+ ומאוד מעוניינת בזוגיות ולא מצליחה לנתק את עצמי מהבחור הזה. אני לא יודעת איפה להתחיל בכלל. כל יום אומרת לעצמי שלפחות היום לא אצור קשר ובסוף אני נשברת.

אנא עצתכם... האם אני בעלת יצר הרס עצמי? האם אני לא באמת מחפשת זוגיות אם אני ממשיכה את הקשר הזה? מה קורה לי? יש לציין כי אני בחורה מושכת, אינטליגנטית ובכל תחום אחר בחיי לא מניחה לאף אחד לשחק בי. גם בתחום הזוגיות הוא היחיד שהרשיתי לעצמי ליפול איתו ככה.

תודה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה לעזוב קשר הרסני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתגובתכם.. אני אובדת עצות

רעות
    04/07/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש להיות אובדת עצות?

הגר
    04/07/2013

?המקרה ברור שאת צריכה לעזוב. גייסי כסף ולכי לפסיכולוג, הוא יכול לעזור בלעבד את המצב ולאט לאט גם יוציא לך אותו מהראש.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנהל את עצמך בכיוון הנכון, מלמעלה

דורית כהן
    04/07/2013

רעות היקרה, יש לי הסבר לא רע מה קורה לך:
    הבחור ההוא גורם לך המון עונג ועומק רב של רגשות. כמו "פיצוץ" חווייתי. כאשר מופיע "כוכב" כזה בחיינו, הוא משמש לנו אובייקט/עוגן - כמו משוואה פנימית כזאת במוחנו, האומרת לנו - אני רוצה עכשו להיות איתו כי זה נותן לי המון תענוג וריגוש, וממלא אותי אהבה ושמחה להיות במחיצתו.
    העובדה שהוא לא ממשיך ולא עושה את שאר הדברים המתבקשים בזוגיות - לא מבטלת את העונג שאת חשה.
    את חווה גם את החלק החיובי בעוצמה וגם את הצד השלילי שבו בעוצמה.

מאוד קשה לעקור ממוחנו אובייקט כזה. קשה לקבל החלטה מושכלת והגיונית שתצליח להשתלט על הצד הרגשי והפרימיטיבי יותר שבמוחנו - על מרכז העונג (שמצוי בחלק מאוד פרימיטיבי של המוח - האמיגדלה).

אבל כאן צריכה לבוא החלטה מלמעלה, מן השכל וההגיון, ועלייך לשאול את עצמך לאן את רוצה להגיע בחיים. שימי לעצמך מטרה ותוכלי לראות שאינך יכולה להשיג את המטרה של זוגיות בטוחה עם בחור מסוג זה. הוא אכן לא בנוי - לפחות בתקופה זו של חייו - לקשר זוגי מחוייב.
    על כן עלייך - כמו שהגר כתבה לך בקיצור - לקבל החלטה מלמעלה, ממרומי המוח החושב שלך - הקורטקס - ולדעת שהוא יצטרך להיאבק בתשוקות הפרימיטיביות יותר של האמיגדלה שתמשיך לרצות את העונג שלה...
    ככל שיעבור יותר זמן - הצורך בו יתעמעם ויפחת, זה ממש כמו התמכרות לסמים. אהבה זה כמו סם שאתה זקוק לו והוא חסר לך כאשר הוא נלקח ממך ואתה חווה "קריז" בתקופה הראשונה. אם תהיי מוכנה לכך נפשית - ותיעזרי בחברים ואפילו בטיפול פסיכולוגי תומך - זה יהיה לך קצת יותר קל.
    בכל מקרה - אל תתפתי לחזור אליו שוב ושוב, כי את רואה עד כמה זה מעכב אותך מלמצוא בן זוג אחר. כי הזכרון התוסס שלו צריך לדעוך ולהתעמעם כדי שתוכלי להכניס מישהו אחר שיתפוס את המקום זה באמיגדלה שלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית - תודה

הגר
    07/07/2013

רציתי להודות לך על תגובתך החמה. אני מרגישה שסופסוף מישהי הצליחה לשים את האצבע בדיוק על הנקודות שאני מנסה כבר חודשים ושנים למצוא את המילים לבטא וללא הצלחה. את צודקת בכל מיהל וזה באמת כמו התמכרות לסמים. אני מתכוונת לקבל את עצתך ושוב, מודה לך מאוד על ההתנסחות המחבקת והתומכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו