זקוקה לעצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה
    ליאת
    05/07/2013

אני וחבר שלי ביחד כבר 3 שנים ולאחרונה עברנו לגור ביחד. שנינו בשנות העשרים המאוחרות.
    מאז שהתחלנו את תהליך מעבר הדירה הפכתי לעצבנית ולחוצה.
    אני אדם מאוד מסודר ומאורגן, מה שנקרא הכל אצלי לפי הספר והוא לעומתי "זורם", לא חושב קדימה ושוכח דברים. דוגמאות: שוכח לקנות דברים שהבטיח שיביא, שוכח שקבענו ללכת לבנק, שוכח לכבות את המזגן כשהוא יוצא.... וכו'....
    ידעתי שהוא כזה מאז ומתמיד אך עכשיו זה מפריע מאוד. זה מגיע למצב שאין יום שאני לא מתעצבנת, לפעמים אני מצליחה לשמור את העצבים לעצמי ולפעמים אנחנו רבים בגלל זה.
    השאלה שלי היא איך נרגעים..... איך אפשר לא לכעוס כל הזמן בגלל דברים קטנים שבאותו רגע נראים גדולים....
    אני מרגישה ממש רע לפעמים עם ההתנהגות שלי....

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לארגן אותו

עדי בדיחי
    07/07/2013

שלום ליאת,

מה שאת מתארת טבעי מאוד לשינוי שאתם עוברים. לא פשוט לחיות לבד עם עצמך, אפילו בזוגיות, והכל מתוקתק ובשליטה. כשאת גרה איתו, פתאום שומדבר לא בשליטה כיוון שהשליטה מתחלקת לשניים- חמישים אחוז שלך וחמישים שלו. הפעם הדברים לא יכולים להיות בסדר שלך, וגם לא בסדר שלו. הדינמיקה הזוגית תביא לדפוס אחר וחדש ששניכם יצרתם.

בד"כ עבור גבר קשה יותר לבצע הרבה ביחד, גם אם תגידי לו לא לשכוח ללכת לבנק ולא לשכוח לשטוף כלים- משהו מזה, יתכן וישכח. ולא כי הוא לא רוצה או כי הוא ראש קטן. הוא כמוך לא רגיל למעבר משותף ומעבר לזה למטלות כאלה שהן לפעמים בלי סוף. יתכן וכפי שאת צריכה סדר, גם הוא. נסי לארגן אותו כך שיזכור את הדברים- קני לוח מחיק על המקרר, כתבי שם את הדברים רק לאותו שבוע במסודר- מה עושים כל יום. סמסי לו לפני שאתם צריכים להיפגש או "אתה זוכר ללכת לסופר מאמי?" וכו', לא ממקום של פקודה אלא תזכורת.

נכון, את באמת המזכירה שלו. :) אין מה לעשות, זה חלק מההבדלים המגדריים בינינו לבין הגברים.

מה שיכול לעודד זה שקודם כל מה שאת מתארת הוא טבעי לגמרי, והדבר השני הוא שזה באמת לא בכוונה מצידו. גם הוא צריך להסתגל למשהו חדש לגמרי.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו