התאהבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התאהבות
    אלי
    06/07/2013

יש איזה משפט מראיון שהיה מזמן של מירי חנוך ( עיתונאית ואשת טלווזיה) והוא עדיין זכור לי בגלל שאני רואה בו רלוונטיות רבה אלי . היא דיברה בגנות ההתאהבות, והוסיפה שזה מעורר אצלה תחושות לא נעימות של חרדה . ( או שזו פשוט חרדה נקרא לזה בשם)

ואכן גם כך זה אצלי, לפעמים בא לי לדלג על כל השלבים של ההיכרות והפתיחות ההדרגתית שמתרחשת עם בת זוג חדשה, מעין נסיון בצעדים מדודים מאוד לגשש אחר דברים שיקדמו את הקשר לכיוונים טובים, לומר את הדברים הנכונים כל הזמן, לא לפתוח נושאים כאובים, נסיון שהכול יהיה מוקפד בשביל להרשים, שהחולצה תהיה מגוהצת לחלוטין, שהשיער יהיה מוקפד, שלא אבוא עייף מדי ועוד, מצטרף לזה גם פחד מדחייה, או שלא הכול יזרום חלק כמו שהרבה פעמים קורה..
    רק להדגיש - אני לא אומר שלא קיימת משיכה, רצון להיות עם אותה בחורה שכשיש קליק , אך הלוואי והיו רק רגשות כאלה אופריים בהתאהבות.

קודם כל אשמח לשמוע תחושות של אחרים לגבי התאהבות, ואם זה אכן נתפס כמשהו חרדתי כיצד ניתן למזער את זה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאהבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה קשור להישרדות, לאבולוציה

דורית כהן
    07/07/2013

דניאל היקר, אני מבינה את הרצון שלך לדלג על השלבים ההתחלתיים, מעוררי החרדה, אבל לדעתי זהו חלק מן המשחק הזה. היכרות למטרת זוגיות היא אכן מאוד קריטית וקובעת ועל כן היא מעוררת בנו חרדה.
    אנחנו אמורים להיכנס ל"אלרט" בעת ההיכרות החדשה, משום שזהו בפוטנציאל - כל פעם מחדש - צעד מאוד חשוב עבור החיים שלנו, וראוי להתייחס לכך ברצינות.

לדעתי זה לפחות כמו ראיון לעבודה שאתה הכי רוצה להתקבל,או מבחן קבלה למקצוע שאתה הכי רוצה לעבור אותו...

יתכן שאני מוסיפה לך עוד לחץ, אבל אני מנסה להסביר לך למה כולם נכנסים לרמה מסויימת של חרדה בזמן דייטים ראשונים. כולם באותו משחק קובע...

יתכן שאם תבין מאיפה מגיעה החרדה, ותבין שזה בסך הכל ה"ציוד" שלנו, התכנות הפנימי ההישרדותי שלנו הוא שיוצר את החרדה הזאת, שמלווה כל צעד חשוב בחיינו - אולי זה קצת ירגיע אותך...

אני לא חושבת שאתה יכול לעבוד על המוח שלך ולשכנע אותו שדייט מסוג זה אינו חשוב ולהצליח להרגיע אותו. איננו יכולים לרמות את עצמנו.
    כל שנותר לעשות הוא לקבל את המנגנון ההישרדותי הזה ולא להילחם איתו. אפשר אולי קצת לצחוק עליו, מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו