בעל עצלן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל עצלן
    שרית
    08/07/2013

אני נשואה כ5 שנים +2 ילדים מקסימים מה שקורה מאז ומתמיד בעלי היה עצלן ואחרי כל מריבה ושיכנוע הוא היה מזיז את עצמו ועוזר.אם זה בנקיונות ועם זה עם הילדים ותמיד ידעתי שלא משנה לי הדרך שבסוף הדברים נעשים רק שיעשה אותם וזהו למרות שהוא תמיד אמר למה זה צריך להיות בשעון שלי כלומר אני מחליטה מתי איפה
    נכון שאני מחליטה אם אני אשאיר את זה בשבילו הילדים אף פעם לא יאכלו ותאמינו לי ניסיתי את זה והבית ישאר מטונף אחרי כל היום הארוך שזה מלהוציא את הכלב לגינה וחוזר לבית עם חול וצעדים ושלא נדבר על המים שהכלב שותה וכמובן מטפטף על הריצה ובעלי מצפה שאני אנקה
    אני עייפה כבר מההתנהגות האנוכית הזאת לפעמים אני חושבת שהיה יותר קל בלעדיו..אני מרגישה כל כל מותשת ויש לי עוד ילד לטפל בתוך הבית
    אמא שלו אומרת שתמיד הוא היה כזה ושהיא שמחה שעכשיו זאת הבעיה שלי ולא שלא שהיא לא צריכה לשבור את הראש כמוני
    מה שמוזר לעבודה הוא יקום כמו תותח אם זה בשעה 5 בבוקר הוא יתחיל את היום עם מקלחת וכו והוא בעבודה ממש בזמן ובבית אם אני צריכה להיות במקום מסוים הוא תמיד ישן עד הרגע האחרון ואז אני צריכה לרדוף אחריו שאני כבר מאחרת ולא שווה לי כבר ללכת.אני לא מבינה איך לעבודה הוא כל כך מתקתק ובין אדם שונה לגמרי הוא מאוד מסודר והבגדים ממש תואמים וכו
    כמובן בעלי יודע איך אני מרגישה ושאני שואלת על השינוי בין הבית לעבודה הוא צוחק ואומר שזה בראש שלי
    מה לעשות אני כל כך מיואשת מהיחס שלו ומהעצלנות שלו בבקשה תיעצו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל עצלן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה רעיונות

עדי בדיחי
    08/07/2013

הי שרית,

כמובן שהרגלים כאלה קשה לשנות, ממה שאני מבינה זה הוא לחלוטין ואמו אפילו מוכיחה זאת במה שאמרה לך. הטיפוס הוא כזה ומאוד קשה לשנות אותו.

בד"כ מטלות עבור גברים, בעיקר מטלות בתוך הבית הן פרויקט ואני לא צוחקת, אני מכירה מישהו שזה פשוט מכניס אותו לדיכאון. הוא מסוגל להתנתק מהכל ולהיסגר בתוכו אחרי שאשתו מטילה עליו כמה מטלות פשוטות. כשהוא עושה אותן אחרי שיכנועים וצעקות, הוא מתלונן תוך כדי כמה זה קשה...

אני אנסה להציע מספר פתרונות אבל חשוב שתדעי שהם כנראה יעזרו לתקופה, ושוב הוא יצטרך ריענון. ולכן זאת שיחת ריענון שצריכה להגיע ממך אליו כל זמן נתון שאת מרגישה שהוא הרפה מהחבל.

א. כשאתם בזמן טוב, לדבר ולהסביר שוב מה את מרגישה. לא, זה לא בראש שלך ותירוץ כזה הוא מראש לא יתקבל. נסי לבדוק איתו במה כן הוא מוכן לעזור ואילו מטלות יותר נוחות לו.
    ב. לשבת יחד ולתכנן לו"ז לכל השבוע, כאשר בכל יום יש מטלה-שתיים שאתם עושים יחד, או כל אחד משהו אחר- הוא מחליט מי עושה מה (הבחירה חייבת להיות שלו כדי לגייס אותו למשימות ולתת לו חופש בחירה).
    ג. לתת לו המון המון פירגון ופידבקים כשכן עוזר לך, גם אחרי מריבה. עדיין- הוא עשה. עדיין- הוא הבין שהוא צריך לעזור. כל פעם שעוזר, ואפילו לא עשה את כל המטלה מבחינתך או לא עשה נכון לדעתך- מילה טובה, הערכה, ארוחה ביחד או כל מחווה שתראה לו כמה זה היה לך חשוב. מילים כמו "שמתי לב שהיה לך חשוב לעזור לי היום, אין לך מושג כמה זה הקל עליי..". הוא צריך להרגיש חשוב, עוזר, מועיל.

בכל פעם שהדברים קצת רופפים, לחזור על הלו"ז, על השיחה, לחזור על מה שסיכמתם תוך הדגש שאת יודעת כמה זה קשה לו בטח ולא קל לו לעשות את הדברים האלה..

חשבי על זה כך- בעבודה שלך יש בטח הרבה דברים שאת עובדת וכמה דברים שאת לא סובלת לטפל בהם. את דוחה ודוחה עד שאין ברירה, או שאת עושה הכל מהר כדי לסיים את זה. כל פעם שהמטלה הזאת חוזרת, את תעדיפי להתעלם ממנה או לסיים איתה. זה פחות או יותר אותו דבר אצלו, רק שהוא יודע שזה לכל החיים, וזה משפיע ישירות על מערכת העצבים שלך. לכן הביצוע גם מביא לחרדה :) אם תצליחי לגייס אותו ללו"ז שלכם, ולתת לו בחירה מוחלטת מה הוא עושה (אפילו משהו קטן, למשל, להכניס בגדים למכונה ולהפעיל) - אולי יהיה לך יותר פשוט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שרית
    09/07/2013

מעניין מאוד..תודה רבה על כך העזרה והטיפים המעולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, אשמח לעדכונים

עדי בדיחי
    09/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו