משבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר
    יואב
    16/07/2013

שלום אני נמצא מערכת יחסים כבר שנתיים עם בחורה שאני אוהב מאוד, שנינו חיילים במסגרת של שבוע- שבוע בצבא וכול פעם נפרדים לשבוע ומבלים שבוע יחדיו.
    חברה שלי משתחררת עוד חודש, ב4 חודשים האחרונים אני מתחיל להרגיש כביכול שאיבדנו את התשוקה, הריבים והוויכוחים פשוט לא מפסיקים להגיע ואני לא יכול להמנע מהם לפעמים אני מאבד שליטה נאיים צועק וקצת מנבל את הפה, סמפטומים של סוף קשר נקרא לזה.
    אני ממש רוצה להחזיר את התשוקה לקשר שלנו וזקוק לעצות, כשאמרתי תשוקה בעצם התכוונתי לריגושים, מכתבים חמודים, השקעה. שאני יראה שהיא חושבת עליי ולא לוקחת אותי כמובן מאליו..
    ניסיתי לא פעם ולא פעמיים כן לשנות ולהפתיע אותה לפנק אבל תמיד זה חוזר לנקודת התחלה אני מרגיש שזה לא הדדי... גם בקטע המיני זה כבר מתחיל לצבור אבק וזה רק כשהיא רוצה וכשאני רוצה אז כואב אין חשק וכדומה. היציאות שלנו ביחד ניהיו בנאליים ושגרתיות למדי.

אשמח לקבל כמה עצות איך להחזיר את התשוקה לאהבה שלנו ואיך לשמור על קשר מבלי להכנס למצב של ״שגרה״

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קודם כל לבדוק מה קורה ברמה האישית

עדי בדיחי
    16/07/2013

שלום דניאל,

אני לא רואה דרך להחזיר את המצב לקדמותו ללא התעכבות על הבעיות שמביאות אותכם לריבים אינסופיים כפי שתיארת. כיוון שאם במהלך ארבעה חודשים יש איזה נושא או נושאים שמביאים אתכם לריבים, יש לבדוק מהם.

מעבר לזה, איבוד שליטה וקללות אינם "סימפטומים של סוף קשר", הם סימפטומים של המון לחץ שמצטבר אצלך וחוסר יכולת לשלוט על דחפים ויצרים בשעת הריב. זה קורה, לא לכולם אבל זה קורה, ויש דרכים לתקן את זה - אתה מול עצמך דבר ראשון. גם קשר קשה הוא לא סיבה להתפוצץ ולאבד שליטה, והחשש הוא שבמשברים גדולים יותר בחייך אתה תנהג באופן דומה רק שההשלכות יהיו קשות, וחבל. לכן יש להבין איך פותרים את הנקודה הזאת.

לגבי שיפור היחסים- אני מציעה שתדבר איתה שיחה רצינית, תשאל אותה מה היא מרגישה בקשר, איפה היא חושבת שיש לעבוד, למה היא זקוקה ממך שהיא לא מקבלת ולהיות פתוח לביקורות שלה.. אם היא תחוש בטוחה ופתוחה איתך יתכן ותעלו על בעיה שיש בקשר ותוכלו לפתור אותה ובכך להחזיר את האהבה לרמה שהיתה קודם.

זכור כי לא מדובר בקשר רגיל, שבוע שבוע זאת מסגרת לא פשוטה עבור קשר בין צעירים בגילכם. ולכן בקשר מסוג כזה הדברים צריכים להיות שרופים, פתוחים, כנים, ולנסות להגיע לשורש הבעיות.

בהצלחה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא ספק

יואב
    17/07/2013

אך יש כמה קשיים בנושא ההסברה:
    חברתי עומדת להשתחרר ועוברת סוג של ל״ראש יותר בוגר״ וכול ריב טוענת שאני ילד, בעוד שאני מתחיל לחשוב יוצר ויותר שאיבדתי עיניין אצלה כביכול כיאילו אני פחות אטקראיבי ועם נפרד אז לא אכפת היא תמצא מישו יותר גדול, היא תמיד באה בטענות שאני מתחיל כול ריב אבל בעצם לא מבינה שכול זה נובע מחוסר התייחסות.
    הסברתי והברהרתי לה מה לא בסדר אמרתי שאני ויבחן את עצמי וישנה מה שלא בסדר אך בכול זאת השיחה לא עזרה וכול זה מתחיל לגרום לי סיבות לריב ואני מגיע למצב שאני לא יודע מה לעשות ועולות לי מחשבות שאולי יהיה יותר קל עם ניהיה פרודים ורחוקים מיכול הבעיות והריבים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון נוסף

עדי בדיחי
    17/07/2013

דניאל היקר,

מאוד סביר שיש משהו בדברים כיוון שבד"כ בגיל הזה ההתבגרות היא שונה מאחד לאחד. אתם נמצאים בגיל קריטי, שפתאום ניסיון החיים משתנה, החוויות כבר לא דומות (נניח בינך לבינה, בינה לבין חברות שלה), לא מדובר בתסריט צפוי של גן-יסודי-חטיבה-תיכון וצבא. מדובר פתאום בחיים האמיתיים.. ההתבגרות מאוד סובייקטיבית ושונה מאחד לאחר, ואולי היא מוצאת שהיא רואה פתאום את החיים כבוגרת יותר בעוד אתה, כך היא חשה, פחות בוגר ממנה.

זה הגיוני ואולי טבעי שהיא תחוש כך, כי בתקופה הזאת החיים מביאים לנו סיטואציות מאוד לא פשוטות שעד כה לא חווינו ב"חממה" של הלימודים והעולם המוכר.

אני יכולה להציע לך משהו אחר- אולי כדאי מעט לשחרר אותה כרגע, ובימים הקרובים פחות ליצור קשר, פחות להתקרב, ופחות ליזום. יתכן וכך תוכל להחזיר אליה את התחושה שאתה כן אטרקטיבי ולאו דווקא רודף אחריה, מנסה להסביר ולמצוא סיבות לכך שהקשר השתנה. פשוט לתת לדברים לזרום, לענות לה כשהיא מתקשרת כמובן אבל לא ליזום משהו מעבר. חכה ליוזמה שלה וכך תבדוק עד כמה היא באמת מעוניינת בקשר. להרבה בנות ונשים "יורד החשק" כאשר הן מחוזרות מדי, או רבים עליהן מדי, או מסבירים מדי - זה גם יכול לקרות.

רעיון הפרידה תמיד יהיה בתוקף, תמיד אפשר להיפרד וגם זו דרך להתרחק מהריבים. אבל לא פעם הריבים מביאים דווקא לימוד עצמי וחשיבה אחרת על עצמנו. ולכן, לפני שמפרקים, כך אני מאמינה, צריך לנסות. אולי מדובר בתקופה שתחלוף לה, אולי היא עסוקה מדי בשחרור ובחיים האמיתיים שמחוץ לצבא ופחות זמינה כרגע לקשר רציני - כל האפשרויות סבירות. בוא נחכה ונבחן את הדברים עוד קצת.

עדכן אותנו בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו