פרנואידיות וחששות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרנואידיות וחששות
    יואב
    19/07/2013

אני נמצא במערכת יחסים כ שנתיים וחצי שנינו מעל 24 ובזמן ויש לי בעיה שאני לא יודע להתמודד איתה אני מאוד פרנואיד ורכושני כלפי החברה שלי, סךזה מתבטא ביום יום בחששות שאולי יש לה משהו עם מישהו בעבודה.. אולי היא בוגדת בי ... לאורך כול הזמן אני תמיד עם ביטחון עצמי ירוד לגבי זה תמיד אני חוקר בודק לה בטלפון ומתנהג בצורה רכושנית לגבי כול אחד שמדבר איתה והחששות רק הולכות וגוברות אבל מצד שני אף פעם לא באמת היה משהו שגרם לי לאבד אמון בצורה כל כך קשה חוץ מכמה שקרים שהתגלו, זה מאוד מפריע לחברה שלי שאני לא סומך עלייה ובודק כול הזמן אבל מצד שני אני לא יודע איך להתמודד עם זה אני תמיד פרנואיד ברגע כשזה מגיע אלייה ותמיד חושש. מבגידות ודברים כאלה ובאמת הייתי רוצה אולי לקבל תמיכה או עצות שיעזרו לי להתמודד כי כבר לי קשה עם זה אפילו זה משהו שלא נגמר לעולם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנואידיות וחששות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי בגישת cbt

דורית כהן
    21/07/2013

יואב היקר, הבעייה שאתה מתאר - ראוי לגשת עם זה לפסיכולוג.
    מה שקורה אצל פסיכולוג הוא שאתה מספר לו על עצמך, בתחומים שונים של החיים שלך, ובמיוחד נכנסים לדברים שקרו בעבר וכנראה השפיעו עליך לפתח זהירות יתר וחשדנות יתר שיושבים על חוסר בטחון בעצמך, על דימוי אישי נמוך מדי.

דבר מאוד חשוב זה להכיר את עצמך ולהבין מה משפיע עליך ומה עיצב אותך בלשבים קריטיים של החיים שלך.
    מה שקורה לנו זה שכאשר אנו נתקלים בבעייה רצינית בילדותנו - אנחנו מוצאים "שיטה" מסויימת שמתאימה לאותו זמן, וקצת מקלה עלינו את הבעייה וקצת פותרת אותה. ואז - בגלל שהצלחנו לפתור בדרך זו - אנחנו בלי לדעת מאמצים את השיטה ומשכללים אותה והופכים אותה לחלק מן האישיות שלנו. אלא שהבעייה היא שזוהי שיטה שהתאימה במידה מסויימת פעם, כאשר היינו ילדים, ואיננה מתאימה לכל המצבים, ועכשו היא גם מזיקה לנו ואנחנו לא יכולים להיפטר ממנה, כי היא הפכה להיות חלק מאיתנו...

זה קר הסבר אחד למה שקורה ולמה שאתה יכול הלגיע אליו בעזרת טיפול פסיכולוגי.
    לצערי הרב, קשה לעשות שינויים בבעיות מסוג זה לבד, ללא עזרה מקצועית.

הגישה הפסיכולוגית שיותר מתאימה במקרים של מחשבות מטרידות כמו שיש לך היא גישה הנקראת cbt (טיפול קוגניטיבי התנהגותי).
    מקווה שעזרתי. בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו