מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יכולת הקשבהאחת19/07/2013
איך אני מתמודדת עם מקרה כאוב זה: יש לי צורך בסיסי לשתף את בעלי במקרה של חברה שסיפרה לי דבר מה שקרה לחברה אחרת (פאשלה רצינית רפואית חריגה..), יש לי צורך עז לשתף את מי שהכי קרוב אלי, וזה הבעל. אז איך שאני מתחילה לספק בעייה רפואית שקרה למישהי , הוא מייד בולם אותי ובתקיפות מגלה שלא מעניין ולא מעוניין לשמוע אותי בטענה: "לא מעוניין לשמוע צרות של אחרים ומחלות של אחרים מה שקרה לאחרים מספיק לי יש מחלות, וכל פעם אני שומע על בן, כלה או נכד שחלה אז לא מעניין לשמוע ממישהו שאני לא מכיר". אני לעולם אבלום אדם ובטח לא את בעלי בשום נושא גם אם הנושא לא מעניין אותי או אפילו יפגע בי בריאותית. אני חושבת שבעל חייב להקשיב לאשתו (וזה עניין של כמה משפטים בלבד..) גם אם הנושא לא מעניין אותו. אני מרגישה צורך עז לשתפו. פתאום מרגישה כאילו זה לא בעל. האם רק נושאים המעניינים אותו אישה חייבת לשתף? הרי זה צורך שלי לספר לו. שאלתי אותו : מדוע עם אחרים אתה יודע להקשיב יפה ולא תבלום להם את הפה? מה ענה: לא נעים לאחרים לסתום את הפה אבל איתך אני חופשי. אני מאד כאובה שאני צריכה כל דבר לחשוב פעמיים מה לדבר איתו ואם זה יעניין אותו כי אחרת יבלום אותי. האם אני צריכה להיחנק ולא לדבר איתו רק בשביל לספק את הצרכים שלו או שבעלי לא בסדר ומה עלי לעשות?? לדעתי, בעל שאוהב את האישה גם אמור "לסבול" עבורה ולהתעלות על עצמו מספר דקות. איזה אסון היה קורה אם היה מקשיב?? אני צריכה לחפש גבר בחוץ שיקשיב לי בכל נושא גם אם זה לא יעניין אותו????? בנושאים אחרים הוא מקשיב, אך הוא מטבעי קצר רוח, רואים שלא מקשיב מתוך סבלנות , אהבה ורצון עז להקשיב, זה מן הקשבה כדי להתפטר ממני. עצוב לי מאד. שהוא דואג ואוהב את עצמו. מעבר לזה הוא דואג לי בדברים אחרים. אבל אין לו את היכולת והסבלנות של הקשבה כלפי בכל אופן. הגעתי למצב שאני לא מסוגלת נפשית להיות במחיצתו ולראות איך הוא מקשיב וצוחק יפה עם אחרים בשעה שלי הוא עושה טובה גדולה שמקשיב, ואם זה נושא שלא מענין אותו - הוא יבלום אותי. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד ציפיות. הוא לא כל יכול
דורית כהן21/07/2013יעל היקרה, אני מבינה את התיסכול שלך, ואת הציפייה המובנת שבעלך יהיה גם ידיד נפש שאיתו תוכלי לחלוך חוויות ומחשבות מכל הסוגים.
אלא שבעצם הוא אומר לך, ורק לך - איתך אני מרגיש מספיק חופשי להגיד לך מתי אני כבר לא פנוי להקשבה. הוא לא יכול להרשות לעצמו להגיד זאת לאחרים, כי אינו רוצה לפגוע בהם או להעליב אותם. אבל בעצם הוא אומר לך שהוא גם לא קשוב לאחרים בשמחה וברצון, וכאן הוא שונה ממך. את מטבעך קשובה לאחרים ומתעניינת, ואילו הוא לא כזה.
לידיעתך, רוב הגברים דומים לו. לא כולם, כמובן, אבל רובם...
קשה להם כאשר מרבים בדיבורים. גברים הם "אנשי מעשים" ולא דיבורים. לכן זה הכי טבעי
להיפגש עם חברה טבוה ולהיכנס לשיחה מרתקת ואינטימית, אבל לגברים לא נוח בשיחה כזאת.
אני חושבת שכדאי לך להוריד ציפיות ממנו. הוא לא עושה לך דווקא, ואין בכוונתו לפגוע בך, אלא פשוט להקטין את המינון של השיחות ה"חופרות" שמעיקות עליו. אז הוא בעצם מסמן לך גבולות גיזרה ואומר לך שהקשב שלו מוגבל ואינו רוצה לדבר על כל נושא שמעניין אותך אלא בעיקר על נושאים שהוא עצמו יש לו עניין בהם.
כל עוד את מצפה ממנו ציפיות גבוהות - את תמשיכי להתאכזב. מה דעתך לחפש חברה טובה שהיא תהווה ידידת נפש עבורך. זה תפקיד הרבה יותר מתאים לאישה מאשר לגבר אחר... כפי שכתבת במכתבך, שאולי תלכי לחפש גבר אחר. זו טעות. חשבת על כך מתוך האכזבה ומתוך רצון לנקמה, אבל השכל הישר לא יכול לקבל פתרון כזה.
אני חושבת שיש לנו ציפיות מוגזמות מבן הזוג. הוא צריך לחבוש כל כך הרבה כובעים:
מפרנס, מאהב, שיפוצניק ומתקן קילקולים, פסיכולוג, בדרן...אדם אחד לא יכול לספק את הכל. תרדי ממנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית כהן
אחת21/07/2013האם מתוך 24 שעות ביממה קשה להקשיב לאישה שמדברת איתו 10 דקות? זה נחשב להרבה??? מדוע כשהוא מדבר איתי אני לעולם אבל לעולם לא אסגור לו את הפה גם אם זה יהיה מעניין אותי וגם אם לא, כי אני רוצה לספק את הצורך שלו, הוא רוצה להתרוקן, או לשמוע את דעתי, אז מדוע לא?? אדם שחשוב רק על עצמו רק מה עושה לו טוב ולא מתעלה על עצמו למען הבן זוג שלו- לדעתי זה סוג של סוציומטיות, אגוהיסטיות. אותי לא קונה: מתנות או פאר, אותי קונה: הקשבה, שיתוף בדיבור. זה הצורך בסיסי והחשוב שיש לי ואולי לכל אישה יש. בעל לדעתי אמור להיות החבר הכי טוב ולא רק בשביל לעזור לעשות ילדים. לי כואב עד מאד, ממש נשפך לי הדם, כשאני רואה כשהוא מסוגל לשוחח לפחות חצי שעה עם איזה אישה או גבר בשעה שמספר משפטים ודווקא באמת חשובים (עובדה ששיתפתי אחרים היו מרותקים..) כבר שבוע ולא מסוגל לשמוע??? לאן הגענו.??. אם אני "סובלת" עבורו למרות שלי זה לא עושה טוב - זה נקרא שאני אוהבת אותו, אז מדוע שזה לא יהיה הדדי?? מדוע חד כוון. להשקיע בזוגיות זה לא רק להשקיע : במתנות, בחומריות, זה להקשיב לצרכים של אחרים. לי יש צורך בלשתף בשיחה וכולו זה כמה משפטים וצורך עז בהקשבה כמו שאני מתנהגת איתו . זה צריך להיות הדדי. לא כל דבר אני מעוניינת לשתף שכינה, כנראה היתה לי סיבה טובה לשתף דווקא את הבעל. חברה זה חברה בעל זה בעל. בעלי לדעתי אמור להיות חבר-נפש. אם אני חברת נפש שלו- מדוע הוא לא יכול להיות חבר נפש,? כי הוא קצר רוח??? יש לו בעייה. ולי יש בעייה איך להתמודד עם קצר רוח. לדעתי, 10 דקות ביממה זה לא נחשב שאני מעיקה עבורו מתוך 24 שעות ביממה. זה אפילו מעט מאד. אני לעולם לא יסתום לבעלי ולאחרים את הפה כשיש להם צורך עז לשתף אותי , ולשמוע את דעתי, צריכים גם להקריב למען הזולת לא רק לעשות מה טוב לנו - בגלל זה אנו ניראים כך. היום אנשים יותר מידי אוהבים את עצמם ולא "יסבלו" למען האחר. זה אגוהיסטיות ממדרגה ראשונה.שאלתי אותו: איך אתה היית מרגיש אם יש לך צורך עז לשתף אותי במשהו - ואני לא מעוניינת להקשיב. האם היית מרגיש נעים?? - הוא שתק. לא ידע מה לומר. תודה על עזרתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל -
בני22/07/2013מסתבר שאת אדם מיוחד טובה יותר מהממוצע וגם מבעלך...
אדרבה >>> תשמחי ותעשי עם זה דברים טובים לאנושות!
דורית ענתה לך תשובה מדויקת שאמורה לספק אותך אבל כנראה שבכל זאת את רוצה להכריח אותו להיות משהו שהוא לא...
אני דווקא מזדהה עם הקושי שלך וחושב בדיוק כמוך - אני חושב שהוא יכול להתאמץ קצת יותר ולהקשיב לאישה שאיתו כלומר לו הוא היה שואל אותי...את מבינה?
מאחר וזה מה יש תצטרכי להמשיך ולהתמודד עם הקושי הזה ולנסות באמת למצוא חברה טובה שתסכים להיות שותפה לסיפורים שהיית שמחה ורוצה לספר לבעלך.
ייתכן ויש לכם בעיות נוספות ונוח לכם לתפוס את הנושא הזה ולהציגו כמשבר בנישואין שלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחת22/07/2013לא. חס וחלילה. אין שום בעיות נוספות. רק בחוסר הקשבה, לא מצידי בכל אופן. אבל החלטתי להתנהג בהתאם ולא להקריב יותר מידי בכדי שיהיה מאוזן. ואז הוא יפנים וירגיש היטב מה מהצד השני מה אני מרגישה. אין בעייה אתחיל לחשוב פעמיים לפני שאני מוציאה מהפה מילים, אין חופש דיבור. החופש הדיבור כנראה אמצע מחוץ לבית מי יאזין למספר המשפטים שעלי להוציא מהפה. אין בעייה. יש הרבה דגים בים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)