משבר בנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בנישואין
    סמדר
    21/07/2013

אני ובעלי נישואים כבר 6 שנים ובתקופה האחרונה ישנו משבר עמוק בחיי הזוגיות שלנו.
    אני לא יודעת אם שווה לעבוד ולנסות לתקן את המשבר או להיפרד.
    אנחנו מצפים לילד נוסף (יש לנו ילד אחד) אך היחסים בינינו מאוד קרים, כל מילה שלי הופכת למשהו לא בסדר. אני כבר מס' חודשים מאוד מאופקת ולא מנסה לריב איתו למרות הקושי בהתעלמות. אני לא כל כך מעוניינת בסקס איתו וזה מתסכל אותו והוא חושב לפנות לנערת ליווי. אני חושבת שסקס צריך לעשות מאהבה והיחס שלו כנראה גורם לי פחות ופחות לאהוב אותו. אני יודעת שסקס זה חלק בלתי נפרד מהנישואים אך איך אפשר שאת פגועה מפנים. אני מאוד משקיעה עם הילד כי הוא עובד לפעמים עד מאוחר מאוד וזאת למרות הקושי עם ההיריון. אני מרגישה שהוא לא מעריך את הטיפול בבית וגם בילד.
    אנחנו חושבים תמיד הפוך לדוגמא: אני חושבת שילד בן 3.5 צריך לגמול מלשתות בקבוק לפני השינה וכן חיתול בשינה והוא לא חושב כך.
    הצעתי ללכת ליועץ זוגי והוא שלל את זה ואמר שהוא מעדיף לתת את הכסף לזונה ולא ליועץ זוגי שיבלבל לו את המוח. איך מתמודדים עם תשובות כאלה?
    אשמח לתשובה
    סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהו משבר אופייני שניתן להתגבר עליו

דורית כהן
    21/07/2013

סמדר היקרה, האמת היא שכל מה שאת מתארת הוא לגמרי שכיח ולקאסי בזוגיות בשלב שאת נמצאת בו, ואכן את צדוקת שעליכם לפנות לייעוץ זוגי.
    מאוד צחקתי לקרוא את התגובה של בעלך - -ללכת לזונה ולא ליועץ זוגי שיבלבל לו את המוח...
    בעצם התשובה שלו מעידה עד כמה הוא מתוסכל מבחינה מינית,וחושב על הצרכים שלו ולא רואה את התמונה הכללית.

אין לי ספק שאם תגיעו לייעוץ זוגי ותלמדו לשתף פעולה, להתייחס בנדיבות ובתמיכה אחד כלפי השני, ועוד דברים חשובים לזוגיות - סביר מאוד שגם הבעיות באינטימיות ייפתרו במהרה, כי ברור שיש קשר חזק בין התחושות המרירות שלך כלפיו לבין חוסר הרצון להתקרב אליו.

אלא שהבעייה היא שהוא לא רוצה ולא מאמין בתהליך כזה.
    יכול להיות שאם הוא יצליח להבין את הקשר בין רגשותיך לבין חוסר החשק שלך - הוא יתקרב לאפשרות הזאת.

אם לא תצליחי לשכנעו, נסי להפעיל מישהו בסביבה שלו שיש לו השפעה עליו. רצוי גבר. לדעתי הוא מרגיש מריר ומתוסכל כי הרבה גברים משוחחים ביניהם ומקטרים על נשותיהם שאחרי החתונה איבדו את החשק המיני. מה שהם לא מבינים זה שחשק מיני לא עומד בפני עצמו והוא קשור להמון היבטים אחרים של הזוגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו