מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר במצב לא קלאליעד24/07/2013
היי
אישתי ואני נשואים שנתיים ללא ילדים סהכ 7 שנים
מעולם לא התקיימו בינינו שיחות נפש, הסיבה כולה מקבלת את הרושם שיש לנו זוגיות נפלאה אבל בעצם התקשורת בינינו לא היתה טובה
ב90% מהזמן הכל טוב - אבל כשהיו מריבות הם די נגמרו בקטסטרופה, איומים בפרידה וכו
אישתי בנאדם מאוד רגיש ודי נאיבי וה מה שרוב הזמן גרם לי לכעוס או לחוש ממורמר על התנהלותה מול חברים מול משפחה מול כולם בעצם - היא תמיד שמה את עצצמה במקום האחרון ואני בעצם חשתי שהיא בכך שמה אותנו במקום האחרון , דבר שלא ידעתי איך להגיד לה אז זה היה מתפרץ מדי פעם בריבים (אחת לחודש חודשיים) וכפי שאמרתי אנחנו לא ככ יודעים לריב
כמובן שבפעמים הראשונות אישתי היתה נפגעת ובוכה אך עם הזמן "סף הכאב" שלה עלה והיא היתה מקבלת את הריבים בנונשלנטיות
בחודשים האחרונים היא כנראה הרגישה שמספיק לה , שוחחה עם חברה (שדי חיזקה אותה כיוון שמן הסתם שמעה סיפור מאוד חד צדדי והן בגלל שהן חברות) והחליטה ללכת בכיוון של פרידה
בנוסף החלה לפתח קשרי ידידות עם מספר גברים כשאת כולם היא הסתירה ואני בין אם באמצעים כשרים או לא כשרים (חקירה ממש וחיטוט באימייל שלה) חשפתי וחודשיים שלמים אנחנו בריבים, מחליטים להמשיך ואז אני מגלה עוד משהו, עוד שקר,
רבים שוב מחליטים להמשיך, אחרי 3-4 ימים שוב משהו מתפוצץ וכו
בגדול הבנו מה הטעויות שלנו, ואני שיניתי את התנהגותי שלא היתה בסדר באופן די טוטאלי (אישתי היתה ממש לא בסדר שכן היא אומרת ששום קשר עם מי מהגברים לא התפתח ליחסי מין אבל עצם ההסתרה וההתקשרות מהווים בעיני בגידה ופגיעה חמורה באמון)
את הנסיבות למצב בו אישתי מחפשת או צריכה אהבה מבחוץ שנינו יצרנו - אבל את הפתרון הגרוע למצב היא בחרה וביצעה לבד.
כפי שאמרתי אני השתניתי מאוד ואני רק נותן לה לחוש שהיא אהובה ומעניינת אותי, מתקשר, מדבר המון ומסביר שאני אוהב ורוצה שנתגבר על הכל. והכל נאמר בשיא הכנות.
אני חש כאילו היא בראשה כבר עברה שלב והיא ממש לא שם (מה גם שיש חברה שמאוד מחזקת אותה בעניין להרגשתי , כמו שחברה טובה אמורה לעשות לפי הנתונים שבידיה)
וגרוע מכך שבעצם כל השינוי בי גורם לה להתרחק - בסגנון של "מי שככ רוצה אותי לא ככ אטרקטיבי בעיני"
אני בחול השבוע לרגל נסיעת עסקים שתוכננה מזמן וחש כאילו השיחות שלנו הם מאוד מאוד חד צדדיות, אני יותר מדבר.. מסביר.. ומבקש שנעבוד על הקשר והיא די בעניין של "אני צריכה לחשוב נדבר כשתחזור:"
באחת השיחות שהיו לנו היא אף אמרה שהיא כבר לא יכולה להגיד שהיא אוהבת אותי (אני אומר לה שאוהב ואכן חש כך כל יום)
מה כדאי לעשות?
להרפות?
להמשיך וליזום כל הזמן?
אישתי ואני די מותשים רגשית מהחודש האחרון בו החלטנו להפרד ואז לחזור ולנסות ולהשתנות כבר כמה פעמים , אני מנסה להיות החזק בשביל שנינו פה... אבל לא יודע מה יכול לעזור בשבוע הקרוב עד שאשוב לארץ
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה משותפת של דורית ושלי
עדי בדיחי26/07/2013שלום אליעד,
אני כותבת לך כאן ומסכמת גם את חוות דעתה של דורית, אשר התייעצתי גם איתה לגבי המענה אליך-
כנראה ישנה אכזבה רבה שלכם- זה את זו,היו מראש ציפיות הדדיות אשר לא עמדתם בהן, וזה כירסם באהבה, עד שאשתך פנתה החוצה והיא כבר לגמרי בהתלהבויות של שלב ההיכרויות המרגש. טועמת כל הזמן את מה שהיה חסר לה כבר שנים...
עד כה לא ניגשתם ליעוץ שבו ניתן ללמוד איך מתחזקים זוגיות טובה ומקבלים כלים. וכאשר מתחילים להשתמש בכלים יש סיכוי שתחזור האהבה. אמנם זה כלל לא בטוח, כי יש מצבים שאצל אחד מבני הזוג - נסתם הגולל ויתכן וגם כאן זה המקרה.
יתכן ותפסת את זה מעט מאוחר מדי ויתכן ועוד יש מה להציל. מה שחשוב הוא כרגע, לדעתי, לתת לה את הזמן.. גם אם היא פועלת "מחוץ" לנישואים, ולדבר איתה נניח עוד שבוע- כשבשבוע הקרוב פשוט להתרחק ולתת לה חופש פעולה. יותר מאוחר כדאי שתדבר איתה ותגיד לה שאתה מעוניין לגשת ליעוץ זוגי ארוך טווח שילווה אתכם הלאה, ואם היא לא מעוניינת- גש ליעוץ לבד, תקבל כלים להתמודד עם המצב ונסה לגייס אותה תוך כדי. אם גם בשלב הזה היא לא מתפתה לגשת ליעוץ- כנראה זה יגיד לך שהיא ממש לא רוצה להמשיך את הזוגיות.
אבל קודם תנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
אליעד26/07/2013רוצה להודות לך על התשובה
זה באמת קולע למה שאני חושב ומרגיש לגבי העניין
אני רק רוצה לציין שהסיטואציה כפי שציינת אכן נבעה מציפיות שהיו לנו זה מזו ולא התממשו לשני הכיוונים, אבל את הצעד והפתרון הגרוע אישתי בחרה - אני לא חושב שפתרון הוא בגידה (גם אם היא לא פיזית)
ועל כן אני חש כי היא זו שצריכה לעשות הכל כדי "להתקבל" חזרה למסגרת המשותפת.
אני משקיע כיוון שאני חש שלא נתנו לעצמנו צאנס מעולם ובטוח שאם היינו מדברים ומסבירים - המצב היה אחר לחלוטין. יש בינינו אהבה מאוד גדולה
אם היא אכן תבין ותקח את ההחלטה הנכונה לדעתי לתת צאנס לדבר ששנינו תמיד רצינו אבל לא באמת הצלחנו לתרגם למעשים
איך כדאי להמשיך?
שוב... כרגע אני החזק יותר והיציב (ותמיד אני אהיה יציב באהבה שלי אליה) אבל הדרך בה היא בחרה שגויה מהיסוד, וכדי שיהיה לזה עתיד חשוב שהיא תבין זאת.
(אני את הטעויות שלי, או את רובן הגדול הבנתי ואפילו תיקנתי או בתהליך של תיקון - אלו היו טעויות די טריוואליות... חוסר בתשומת לב, תקשורת לקויה וכו )
אליעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדינמיקה בזוגיות
עדי בדיחי26/07/2013הי אליעד,
אני מבינה שאתה לא חושב שהיא צריכה לצאת מהמערכת הזוגית ולחפש מזור מחוצה לה, אבל הענין הוא שהיא כבר לא שם- על זה דיברתי שזה אולי מעט מאוחר מדי.. 7 שנים התקשורת לא עבדה כפי שצריך, הציפיות לא התממשו, החזון לא התגשם. שנים של תסכול- אי אפשר לצפות היום שתוך מס' שבועות או חודשים אתם תגיעו לנקודת ההתחלה בלי מירמורים ובלי משקעים.
אם אתה מתכוון להשקיע- יש לגייס אותה. חלק מהגיוס הוא גם לאפשר לה את ימי החופש האלו כדי שהיא תעשה את החשבון לבד- ותבחר את הבחירה הכי אותנטית שיכולה להיות.
אני מבינה שכרגע הפתרונות שהיא משיגה הם שגויים מהיסוד ואתה מאוד צודק. אך אפשר להסתכל על זה גם מהזווית האחרת- שלהנציח תקשורת לקויה של שנים- זוהי גם דרך לא יעילה - ואני לא שופטת אותך או אתכם על הדרך הזאת, כיוון שזה קורה המון ויש לכך סיבות טובות לא פעם. אני רק רוצה לחדד שהפעולות שלה הן בהכרח פועל יוצא של מה שקרה, ומה שלא קרה, בשבע השנים האלו. ולכן לדעתי הדרך הנכונה ביותר זה לאפשר לה להרגע, ולדבר איתה ברצינות עוד שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)