ב, ומשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ב, ומשבר
    פרק ב ומשבר
    27/07/2013

שלום. אני ג+1 ובן זוגי ג+1. הבעייתיות מורכבת 1. בעיות כלכליות לא יציב כלכלית בכלל גם לא בעבודה. 2. בעיה שמטרידה אותי בכל פעם שהילדה שלו מגיעה לישון הלילה הופך סיוט היא כל דקה קוראת לו ובוכה וכל הדברים מתרחשים עד שהוא קורס או שהיא נרדמת המצב יכול ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה. התחושה כאילו שהיא לא רוצה שיהיה איתי וכך אני מוצאת את עצמי ישנה לבד. . ילגתו בת 10 ונראה שהיא מפונקת מדי והוא לא יודע להתמודד עם זה כך שכל בבית סובל. השלישי, בן זוגי כל הזמן מתבונן בנשים בנוכחותי וזה ממש כבר לא נעים לדבריו מותר לו להסתכל וזהו. בקיצור הכל מורכב ואני עייפה מהקשר ... בגלל שאני לא מרגישה שיש מענה מצידו לטענותיי ולדבריי. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ב, ומשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון בקשר

עדי בדיחי
    27/07/2013

שלום ושבוע טוב,

להערכתי המידע שסיפקת כאן לא שלם.. למשל לא כתבת בני כמה אתם וכמה זמן אתם יחד, מה טיב הקשר עד כה ומהן הסיטואציות הנוספות שגורמות לך לחוש כך. אני אתייחס לדברים שהעלית-

1. לגבי הבת שלו- אכן יש סיכוי שהיא מבצעת את המניפולציה של הבכי כשאת איתו מתוך קנאה או תקוה שאת לא תהיי איתו כשהיא איתו - והיא משיגה את זה. הדבר הברור הוא שאת צריכה לדבר איתו על זה ולהראות לו את התמונה- עובדות בלבד- מה קורה בפועל כשאתם מנסים להיות יחד. ילדה בת 10 היא ילדה גדולה מספיק, ואפשר לרתום אותה לתוך מערכת יחסים בכל מיני דרכים. אם ההשקעה נראית לך מתאימה אפשר להתייעץ גם עם מטפלים משפחתיים שמנוסים בפרקי ב'.

2. לגבי נשים אחרות- הוא, כמו רוב הגברים, מסתכל על אחרות. אני חושבת שאם הקשר שלכם היה היום במקום בטוח מבחינתך, והיית מרגישה שאת היא "האחת" שלו - הסיפור הזה היה פחות מפריע לך, פחות נוגע. זה מתחבר לי לסעיף הראשון שהעלית, שאת לא מרגישה יחידה עבורו. אמנם זוהי ביתו אבל היא בהחלט במקום אחר ממך, כך את חשה, והיא "תופסת" את המקום הראשון לא פעם מולך, מביסה אותך ואת חשה לא בטוחה. העינין שהוא מתבונן באחרות רק מגדיל ומגביר יותר את חוסר הביטחון שלך בקשר.

לכן, אני חושבת שיש לחשוב על 2 דברים לפני שאת ממשיכה הלאה: האחד, האם את חשה שבשיחה ניתן יהיה לפתור את העינין, אפילו כמה שיחות, ולהסביר לו מה את מרגישה לנוכח המצב (שוב- לתאר עובדות ולאחר מכן מה את מרגישה, מבלי להאשים אותו). והדבר השני הוא לחשוב עם עצמך האם את מוכנה להשקיע בקשר הזה ולגייס את בן זוגך ליעוץ משפחתי ו/או זוגי, ולבדוק מה אפשר לעשות ברמה המערכתית- את, הוא, והילדים של כל אחד מכם.

דבר אחרון שנראה לי הפחות "דחוף" מבין כולם הוא הנושא הכלכלי. אני חושבת שאם תבדקי את 2 הסעיפים לעיל אולי הפרט הזה יתפוס פחות מקום, או שתוכלי לטפל בו כשאת נינוחה יותר רגשית. אני לא חלילה ממעיטה- כסף זה דבר חשוב והכרחי לבניית בית ולביטחון, אבל בכל זאת זה נושא שהוא פתיר יותר, בקלות יותר, ביחס לשאר הדברים שהעלית. לא מן הנמנע שתעלי את זה מולו, לאחר שתרגישי בטוחה יותר בתוך הקשר.

אני חושבת שאם תנסי לפעול בנתיבים האלו יהיו לך תשובות.. וקצת יותר "תמונה".

בברכת שבוע טוב ובהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרק ב ומשבר
    29/07/2013

אכן זו המילה חוסר ביטחון בקשר. אני גם יודעת מאיפה זה נובע ... אבל אין לי מושג מה עושים. הוא חא מוכן ללכת לייעוץ ושאני מדברת הוא טוען שאני מתעסקת בשטויות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפעול עבור עצמך בשלב ראשון

עדי בדיחי
    29/07/2013

שלום שוב,

אני מבינה שהוא לא מוכן או בשל ליעוץ זוגי, אך החשוב הוא שאת תקבלי את הכלים ומיומנויות מסוימות לדעת איך לפעול בשלב הזה.

לכן אולי שווה כן לגשת למטפל זוגי או לפרטני שיש לו גם הכשרה זוגית- ולנסות להבין מה את יכולה לקבל שם, כדי להביא את השינוי לתוך הבית.. בהדרגה התקוה היא שגם הוא יפעל במובייל שאת תיצרי, מחדש. ושוב כל זה בהנחה ואת רוצה ומוכנה להשקיע בו בתור בן זוג ועוד לא התייאשת..

החשוב הוא- לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו