אהבה חונקת??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה חונקת??
    רומי
    28/07/2013

אנחנו יחד 5 חודשים, בשנות ה-30. נפגשים וישנים כל יום ביחד, שוקלים מגורים משותפים. אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי. יש בו מעלות שתמיד חיפשתי בבן-זוג: הוא מעניק ומפנק, דואג ומגונן, לארג' מאוד, רגיש ומביע אהבה (במילים ובמעשים), חם... אני הנסיכה שלו והוא יעשה בשבילי הכל!

הבעיה היא שבן-זוגי תלותי, שתלטן וקנאי. אני חוששת שמדובר באהבה חונקת ולא בריאה.
    את רוב הערבים אנחנו מעבירים יחד זה עם זו. קורה רק כפעם בשבוע שיש לי מפגש עם חברות, ותמיד יש "סרטים" סביב הנושא. הוא מרגיש בעדיפות שניה, למרות שאני חוזרת ומסבירה שזה לא כך, ושחשוב לי לשמור גם על העולם שלי מלבד הזוגיות. הוא מבחינתו אומר שאם לא חשוב לי להיות איתו כל ערב, אז שאני לא אוהבת מספיק ולא בנוייה לקשר רציני. גם אם יש אירוע רשמי יותר שאני חייבת להיות נוכחת בו (ולא "סתם" מפגש שקבעתי עם חברה), הוא נעלב ולא מבין שיש לי מחוייבויות נוספות.
    לא מדובר רק בעלבון רגעי מצדו, אלא משהו שחוזר אליי אח"כ כמו בומרנג במשך יומיים. הוא כאילו מעניש אותי על זה שביליתי בלעדיו, רב איתי ומדבר אליי בזלזול ובפוגענות. יש לציין שאחרי יומיים של כעס מצידו, הוא מבין שטעה ומתנצל, מבטיח שזה לא יקרה שוב... זה ריטואל קבוע של פגיעה והתנצלות.
    לפעמים נדמה שיש בו פיצול: מצד אחד הוא מלאך, מתייחס אליי כמו נסיכה , אומר את כל המילים היפות, מחבק אותי ברוך, אני נמסה בזרועותיו... אבל מצד שני, אם אני רוצה קצת מרחב לעצמי הוא הופך לשטן – מעליב אותי במילים פוגעות, מעניש אותי בקרירות וריחוק.
    זה מגיע למצב שאני מפחדת להגיד לו שיש לי תכניות, מחשש שייאבד שליטה וייתן לכעס להתפרץ. אני גם לא מצליחה להינות כשאני לא איתו, כי אני חוששת מה יהיה אח"כ.
    עוד אציין שמבחינתו – אני מספיקה לו, הוא לא צריך עוד אנשים בחייו. יש לו רק חבר אחד והוא מצהיר שזה די והותר עבורו. לרוב הוא גם מסרב להצטרף אליי למפגשים חברתיים, מה שמאוד מפריע לי.

השיא היה לפני יומיים: הבוסית שלי חגגה יום-הולדת והייתי חייבת להיות נוכחת. בן-זוגי אמנם פירגן לי לפני היציאה, אבל ביום שלאחר מכן הוא התקשר ו"התנפל עליי" שחזרתי מאוחר, שאני חסרת אחריות כי ישנתי רק 5 שעות בלילה, ואף טען שחזרתי מסריחה מסיגריות ושאני "דוחה" שלא התקלחתי לפני השינה (במילים אלו). הרגשתי מושפלת, כאילו חזרתי לגיל 16... כאן כבר התפרצתי, אמרתי לו שאני מרגישה בכלא, "מה לעזאזל אכפת לך מתי חזרתי???" וכו'.
    הוא התעצבן שצעקתי, בלהט הכעס אמר שהוא לא רוצה שום קשר איתי וניתק לי בפנים. כעבור שעה התקשר להתנצל שדיבר מתוך כעס, שהוא מת עליי ולא יכול בלעדיי, שהוא לא התכוון, שזה לא יחזור יותר... כרגיל.
    כרגע אנחנו בהפסקה שאני יזמתי. כבר יומיים הוא לא מפסיק לבכות ולהתחנן שאחזור. הוא טוען שלמד לקח והגיע לתובנה, מבטיח שלא ארגיש "בכלא" יותר, שמעכשיו הוא יסתכל על הכל בפרספקטיבה אחרת.

שאלתי: האם לחזור לאדם כזה? האם יש לו סיכוי להשתנות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה חונקת??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיבוק דב

עדי בדיחי
    28/07/2013

שלום לך סטפני,

את מסתכלת נכון על התמונה, מצד אחד מדובר בבן זוג שהוא מסור, מחבק, תומך, ומצד שני כשאת רוצה לפתח זהות משלך ואינדיבידואל - הוא לא מאפשר זאת. סוג של "חיבוק דב".

אחד הדברים החשובים בזוגיות ובמיוחד בהמשך שלה, מגורים יחד ובהמשך מיסוד הקשר- הוא לאפשר לבן הזוג להיות מי שהוא, לפתח את הפוטנציאל החברתי, התעסוקתי, והאישי שלו. כשבן הזוג לא מאפשר זאת ו"מנכס" (מלשון נכס) אותך אליו כרכושו- יש בהחלט לתת על כך את הדעת.

ממה שאני מבינה הוא מבין מצוין שהוא לא פועל איתך כשורה, הוא יודע שהוא שתלטן וקנאי לך, הוא מבין שיש בעיה. אבל הוא לא שולט בה, ברגעי המבחן- הוא לא יודע לנהל את המצב מתוך ההבנה השכלתנית, והוא פועל מתוך האימפולס, הדחף.

אתם חמישה חודשים יחד, זאת זוגיות טריה. אני לא רוצה להיות שופטת ולומר לך- עצרי את זה כאן כל עוד זה "קטן" והמשיכי הלאה, כיוון שאת מתארת שאת מאוד אוהבת אותו והוא כן מבין שיש משהו. עשית נכון שלקחת פסק זמן ואני הייתי ממליצה לקחת אפילו עוד כמה ימים מבלי להענות לו לתחנוניו. חשוב שאת תחשבי טוב עם עצמך על השלכות עתידיות של קשר כזה. אני הולכת על המקרה הטוב, ובהנחה והוא ילך לטפל בזה, ויבין על מה יושב הדחף שלו - זה לא עינין של כמה שבועות או חודשים עד שהמצב ישתנה ותחושי בשיפור. יתכן ותצטרכי להיאזר בעוד הרבה סבלנות.

אם נכון לך רגשית ואת רואה אותו כבן זוג עתידי, השקיעי בו את הסבלנות הזאת אבל חשוב שתתני את המשך הקשר בטיפול אישי בבעיה- ממש, "לך לטיפול". כי החשש שלי הוא בעיקר מה יהיה הלאה, מה יקרה אם תפתחי קריירה משלך, מה יקרה אם יהיה לך תחביב משלך (חוג, לימודים) וזה יבוא ע"ח הזמן יחד (שגם ככה יש לכם יחסית הרבה זמן להיות יחד). בהמשך כשמתמסדים ויש ילדים, הסיפור הזה יכול להפוך למשהו גדול בהרבה ומסובך יותר. ולכן, בשלב זה:

פתרונות להמשך:
    1. לא הייתי מחליטה החלטות הרות גורל כמו לגור יחד איתו.. אלא להמשיך ככה.
    2. להתנות את המשך הקשר בטיפול ספציפי בבעיה (אפשר גם להתחיל יחד אצל מטפל שהוא גם זוגי וגם פרטני) ובהמשך שהוא ימשיך לבד. אם יש שינוי- מה טוב.

פתרון זמני עד שהמצב ישתפר:
    3. עד אז, כדאי שתשבו ביחד על לו"ז שבועי- תנסי לתת לו "לשחרר" אותך בערבים שנוחים לו - 2 ערבים בשבוע. ובתנאי שלא יעיר ולא יעניש אותך. בהנחה וזה לא עובד- הייתי חושבת ברצינות אם להמשיך איתו הלאה.

בד"כ עם אנשים מסוגו מדובר במשהו שורשי, בבעיה שהיא "יושבת" על מודלים שרכש וכו', ולכן חשוב מאוד לשמור עלייך.. לא לתת לזה להמשיך באופן הזה, וכשזה מגיע לחוסר שליטה מוחלט כמו גידופים (חזרת מסריחה) - את צודקת, הגיע הזמן לעצור, ולחשוב טוב.

מאחלת לך הרבה בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו