מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בנישואיןורדית28/07/2013
שלום רב אני ובעלי נשואים ברוך השם 4 שנים,בעלי ואני פרודים כרגע בגלל אלימות במשפחה,בעלי נמצא במעצר בית כרגע כבר 4 חודשים.לא מזמן בעלי ואני שוחחנו לאור המצב והתפייסנו הוא הגיע אלי הבייתה והיחסים התקרבו והכל טוב ויפה יש צנו ילד בן שנתיים ושיחק איתו.לשם שינוי לפני כמה ימים הוא התהפך ואמר שלא מעוניין יותר להיפש איתי כי זה לא עושה לא טוב רוצה לציין שהתפתח בינינו ויכוח על זה שאין לי כל הכנסה ושהוא חייב לעבוד ולממן את לפחות את הילד שלו אישרו לו לצאת בכל יום לכמה שעות לצורך חיפוש עבודה אך הוא מסרב לעבוד וטוען שבמצב שהוא נמצא לא חופשי ולא יכול לעבוד ולכן מעדיף לחכות למשפט.אני יודעת שכרגע הוא מטופל בקבוצה למניעת אלימות במשפחה אך במקרה האחרון כשנפגשנו דיברנו על זה שאני מאחלת לעצמי שיהייה לי רכב שאוכל להיות ניידת ואמר לי שאם אשאר איתו אז לא יהייה לי רכב בגלל המצב הכלכלי אז אמרתי לו שלא ידאג שעוד יהייה לנו עבודה טובה ואיך שאמרתי את זה הוא נטש אותי ואת הילד בפארק והלך .נורא נפגעתי מהיחס המשפיל שלו אפילו קראתי לו והתקשרתי אליו אך התעלם ממני.לאחר מס שעות שוחחנו בטלפון ואמרתי לו שככה לא מתנהגים ושאני לא כלבה שלו שהוא עבר גבול דרך אגב זה לא הפעם הראשונה שנוטש אותי עם הילד ככה באמצע הרחוב.לאחר שהעמדתי אותו במקום בשיחה הטלפונית הוא טען שאין משהו פסול בהתנהגות שלו בכך שנטש אותנו ושזה בסדר לגמרי ושאני אשמה בכך שדיברתי איתו על עבודה.כעת מבקש שאשלח לו את הילד דרך גורם שלישי בלי מפגשים.רוצה לציין שגם לאימו יש חלק בעיניין בכל מערכת היחסים שלנו היות ואמרה לבן שלה שהיא שונאת אותי עוד מתחילת הנישואין שינאת חינם.בעלי התחתן בלי הסכמתה. חצי שנה הראשונה של הנישואים היינו גרים בבית הוריו וכל הזמן אימו הייתה אומרת לי שאם יהייה לי עסק עם הבן שלה אז יהייה לי עזק איתה ושאני אזהר שסעלי חא יבגוד בי והיא תמיד קינאה בזוגיות שלי ושל בעלי טענה תמיד שבעלה אף פעם לא קינא לה.היא אפילו במהלך כל ההריון שלי הייתה מזכירה בשולחן שבת כל הזמן את האקסית של בעלי כמה מקסימה הייתה עד שעשיתי שיחה עם בעלי והוא עצר אותה אבל עדיין מסכסכת וממלאת לו את הראש במיוחד שנמצא אצלה עכשיו וזה מה שנראה לי שגרם לו להתהפך.עוד שבני הייה בן 3 חודשים היא אמרה לבני זאת לא אמא שלך ואני אמרתי לה שלא מדברים ככה אז טענה שסתם צחקה.אני תמיד אומרת ואמרתי לבעלי שהיא לא מכבדת אותי ושאי אפשר ככה עם ההתייחסות שלה הוא טוען שאני לא צריכה להתייחס אלי ושאין אשמים.מבקשת את עצתך מה לעשות כאשר אני ובעלי אוהבים אך משפחה שלט במיןחד אימו שונאת אותי והוציאה כל כל הכביסה המלוכלכת על הקשר שלנו היות והסגרתי את בנה בגלל האלימות במשפחה.וד בי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ורדית28/07/2013רוצה להוסיף ולשאול האם במידה ובעלי שוב פעם לא למד מהטעות ושוב פעם נטש אותנו בפארק האם עלי לתת לו צ' אנס או שעלי לחתוך כבר? תכלס אין לי ממה לחיות וטוען שאם טתבע אותו מזונות אז הוא יתן לי גט וזה יגמר בינינו.רוצה לומר שבעצמו דיבר איתי על שלום בית ולא מבינה למה התהפך.האם עלי להפגש איתו או שאמנע מכך? מאוד מבולבלת הבאתי לו המון צאנסים בחיים וכלום לא עזר איך אדע שהוא אכן השתנה? מרגישה שמנצל את טוב ליבי,חוששת שמכך שסובל מפיצול אישיות.סליחה על האורך ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליווי מקצועי מתאים, ולקבל החלטה
עדי בדיחי29/07/2013שלום ורדית,
אין ספק שהסיפור שלך לא פשוט ותודה לך על הכנות בכתיבתך.
יש כאן מספר היבטים, כשהעיקרי מכולם היא כמובן האלימות המשפחתית וחוסר היכולת שלו להתמודד עם מצבים מסוימים, ולכן למשל הוא בורח ועוזב באמצע הרחוב.
אין לי ספק שהוא שרוי במצוקה, אם נפשית ואם הלחץ מצד אמו, לבטח גם משפיע. חשוב שתנסי להפריד בין המקום המשפחתי שלו והתלות באמא, לבין המקום הזוגי שלכם. לפי מה שאני מבינה מדובר בבחור לא יציב שאין לו עבודה קבועה ויש לו גם בעיה להתחייב לעבודה כזאת. אני לא יכולה לנבא מעכשיו מה יהיה הלאה, אבל צריך למנות את העובדות באופן "קר" ולבדוק מול עצמך ולטובת ילדך, האם באמת שווה לך להשקיע מעצמך כ"כ הרבה תקוות, למשהו שאולי לא יקרה. אני מניחה שלא סתם הוא יושב ומרצה עונש.
במקרה הזה הייתי מציעה שתפני לאיזשהו גורם שיוכל ללוות אותך לקבל את ההחלטה המתאימה והנכונה לך ולילדך. אני לא בטוחה שכאן מעל דפי הפורום זה יהיה מקצועי ומקיף להגיד לך "מה לעשות", כיוון שבד"כ בסיפורים כאלה, שבהם מעורבים גם ילדים וכאן מעורבת גם תלונה במשטרה ואלימות - יש תמונה רחבה ויש כל מיני שיקולים (שנועדו להגן עלייך) שיש לנקוט. לכן, יש לפנות למישהו שיוכל קצת יותר לכוון אותך, אני מאמינה שדרך המרכז למניעת אלימות במשפחה תוכלי להגיע למישהו מתאים.
לגבי פיצול אישיות - על פניו לא נשמע שזה המקרה, אם כי אינני פסיכיאטרית. כן נראה שהוא קרוע בין אמא שלו והלחץ מצידה לבינך (פלוס הילד).. ויש לקחת בחשבון שאולי דווקא גט וגירושין, יוכלו לקחת אותך לנתיב נכון ובריא יותר עבורך, לפתוח דף חדש ולהעניק לילדך ביטחון שעד כה אולי לא חווה. אך כאמור כל החלטה שתקבלי - צריכה להיות מגובה ומלווה בתמיכה סביבך , כיוון שבאמת המצב אינו פשוט לאף אחד מהצדדים.
מאחלת לך הצלחה רבה, ואני מצטערת שלא יכולתי לכוון אותך מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)