מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר וקושי רב בנישואיןמאוכזבת מהכל29/07/2013
היי ושלום, אציין מראש שבנוסף ליעוץ שאני מחפשת, אחת הסיבות שאני כותבת זה כי אני חייבת לדבר עם מישהו ואין לי עם מי. אתחיל: אנו נשואים 5 שנים, יש לנו ילד מקסים ומושלם בן שלוש, אנו בני שלושים, יצאנו שנה והתחתנו. הכל היה מושלם אנשים קינאו בנו על הזוגיות שלנו , בעלי היה מהמם ומושלם וראה בעיניים מישהי אחת- אני.
בשנה האחרונה חלה הדרדרות שמבחינתי היא כמו אבל על בנאדם יקר שמת, כי הזוגיות המהממת שהייתה לנו פשוט מתה. ככה פשוט מתה.
בעלי החל לזלזל בי, ולצעוק בכונה דברים אישיים כדי של השכנים בבנין ישמעו, והדבר שמבחינתי הכי קשה, שמתי לב שמזה פעם ראשונה בכל השנים האלו, הוא התחיל להסתכל על נשים אחרות, להגיד שהן יפות, ומדי פעם "חוטא" במבט באינטרנט על כתבה של בגדי ים וכל מיני כאלו...
אני בחורה מהממת, לא מתביישת לומר זאת- אני יפה אני מהממת יש לי גוף מושלם, מסתכלים עליי תמיד ואין פעם שאלך ברחוב ולא ינסו להתחיל איתי, אני מתעלמת לחלוטין כי אני אוהבת את בעלי. אבל מבחינתי זה שהוא אמר על בחורה שהיא יפה זו בגידה לכל דבר, לא הרגשתי שתקעו ל סכין בלב- הרגשתי שלקחו סכין הכי חדה שאפשר חידדו אותה עוד יותר כדי שזה יכאב פי מאה, תקעו לי אותה בלב סובבו אותה וירקו עליי, התיאור נשמע חולני משהו אבל הדבר הראשון שעשיתי זה לבדוק באינטרנט איך מתגרשים זה גרם לי לרצות שירו בי והסיבה היחידה שאני לא משתגעת ולא עושה שום דבר זה בגלל הילד המקסים שלי, הוא מאוד אוהב את אבא שלו ואני מרגישה עכשיו בדיוק ההפך מרוב שאני פגועה אני מרגישה שאני שונאת את בעלי ולא יכולה להסתכל עליו, ולא שלא בא לי להסתכל עליו כי חס וחלילה אני לא אוהבת אותו, אני לא יכולה להסתכל עליו כי אני מרגישה שהוא חילל את כל האמון שהיה לי בו בעיניים עצומות ואת כל התמימות של האהבה שלנו, עצם זה שהוא רק הסתכל על מישהי אחרת וחשב שהיא נראית טוב, אני מרגישה שאני מתאבלת, שאני לא יכולה יותר לחיות.
בבקשה אמרי לי מה אפשר לעשות תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשנות תפיסה, בהקדם
עדי בדיחי29/07/2013שלום לך מאוכזבת,
שמחתי לקרוא שהזוגיות שלכם מבוססת על היכרות ארוכה ואף הרחבת המשפחה.
את מתארת למעשה שינוי בהתנהגותו של בעלך כלפייך - אני עוצרת כאן ושואלת למה. מה השתנה אצלו, ממה הוא התאכזב, מה היו התכנים של חילוקי הדעות ביניכם והאם היו להם השפעות על טיב הקשר. מה בעצם לדעתך עשה את התפנית הזאת?
מעבר לכך, אני רוצה להתייחס לעיניין ה"נשים האחרות": נכון שכל אחד ואחד מאיתנו מגדיר אחרת את המושג בגידה. בעוד שלאשה אחרת בגידה היא מעשה פיזי נטו, עבורך היא מתחילה כבר מהמחשבה או מההסתכלות הראשונה על מישהי, אפילו תוך גלישה בכתבה על בגדי ים. את יודעת טוב מאוד בעצמך- גברים הרי מסתכלים על נשים כל היום, כל הזמן, בכל מקום, זה לא תלוי איפה ועל מי. ברגע שיש אשה מצודדת שמוצאת חן, גבר (בריא) עם יצרים וחשקים, כמו אצל כולם- יסתכל ויבחן אותה. גם מבחינה ראשונית ו"חייתית" הזכר מחזר אחרי הנקבה, הזכר צריך לכבוש אותה ולהוכיח לה שהוא שווה מענה שלה אליו. גם לנשואים וגם לרווקים- הדבר הזה עדיין חי ובועט, תמיד. גברים בנויים כך, וגם אם לא נראה לך שזוהי היתה המציאות בחמש שנים שאתם נשואים - המציאות הזאת היתה קיימת, אך בעלך היה מספיק בטוח בקשר ולכן לא הרגיש צורך לבטא זאת כלפי חוץ, או שלא ביטא כי ידע שזה יפגע בך והיה לו חשוב לכבד אותך (לעומת היום שמרשה לעצמו יותר לזלזל בך כדברייך).
עכשיו, בשנה האחרונה, המצב השתנה. הוא מתחיל לבטא משהו ושוב אני שואלת- מה קרה.
אבל אם נחזור אלייך, לפי התפיסה שלך, כל הגברים אשר מעלים לך את הביטחון ומחמיאים לך, כל המחזרים, המתחילים, המביטים, המפלרטטים, המסתכלים- כולם בוגדים. ובעלך ביניהם. האם זוהי גישה שתוכלי לחיות איתה לאורך זמן, והאם, נניח, יש לנשים הרווקות שבנינו איזשהו סיכוי למצוא גבר "נאמן" לאור התפיסה הזאת? אני לא בטוחה.. אם תצליחי להבין שכך גבר בנוי, יהיה לך צ'אנס להסתכל אחרת על הדברים. את כתבת שהסתכלת עד כה על הקשר בעיניים תמימות, ואני חושבת שדייקת - אכן האהבה נראתה לך נאיבית והרמונית.. לא תמיד זה כך, וקשר זוגי, כמו כל קשר- חווה גם עליות וירידות.
החשש שלי הוא, שאם זוהי תפיסתך, לא יהיה מקום לשינוי חיובי בקשר, ואת לאט לאט תגיעי למצב בו הקשר "מת" בגלל חוסר האמון שלך בו. מעבר לכך, אני משערת שההסתכלות שלו על אחרות הן פועל יוצא של אי שביעות רצון מהקשר, ולא הפוך- ויש לשאול למה ומה קרה.
לסיכום, 2 דברים שיש לבחון:
1. האחד ברמה הזוגית - לבדוק מולו מה קרה שהיחס השתנה, מה הפריע לו, ממה חושש או ממה התאכזב, ואת מבחינתך צריכה לדעת לקבל את הביקורת שלו ולא להגיע שיפוטית או מאשימה לשיחה איתו- אלא באמת לדבר.. לדון ולהקשיב.
2. ברמה האישית - לקרוא, לקבל מידע ועוד אינפורמציה על איך גבר בנוי, ולמה לגברים יש את הנטיה הטבעית הזאת להתבונן ולחזר אחר המין השני. לבדוק האם את יכולה להוריד את המילה "בגידה" מהלקסיקון שלך, כיוון שהוא לא באמת בוגד בך לפי מה שתיארת. להערכתי יש לך צורך חזק להרגיש נאהבת, רצויה, אחת ויחידה- וברגע שזה מתערער מעט, את אוטומטית מפרשת זאת כבגידה וחורבן הקשר (לכולנו יש את הצורך הזה בעוצמות כאלו ואחרות, העינין הוא לא לתת לזה לערער אלא לבחון ולדבר על כל מה שמפריע לך, כי כל זוגיות טובה מתחילה קודם כל מתקשורת. כרגע התקשורת שהוא מבטא אינה טובה ומועילה, ויש לבדוק למה).
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)