מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה אני כזהחן31/07/2013
אני וחברתי יוצאים כבר שלוש וחצי שנים.. מאז שהייתי בצבא והיא הקשר הראשון שלי.
תמיד חיפשתי קשר טוב ולא אהבתי סטוצים. חיפשתי משהו אמיתי.
הקשר שלנו מעולם היה חזק. תמיד אנחנו כנים, תמיד מדברים על מה שקשה תמיד מחזקים אחד את השנייה ונותנים בטחון ועל המגרעות אחד של השני גם. לא חוסכים רק לפעמים מעדנים.
כל מי שמסתכל מהצד אומר כמה קשה למצוא חיבור כזה.
אני לא מדי נמשך אבל אני מאוד מעריך אותה כי ברור לי שבשבילה זה רק אני והיא באמת תקריב הכל בשבילי. אני כן מרגיש שקשה לי להקריב בשביל הקשר ומרגיש שהצעדים שאני לוקח הם מתוך הכרח כי אני רוצה להתחשב בצרכים שלה. משום מה אני מרגיש שקשה לי להתחייב כלפייה וזה ממש לא פייר.
בזמן האחרון אני פחות אנרגטי כי הקשר מכניס אותי למסגרת ואני ממש כועס על עצמי שאני מרגיש חנוק בזמן שאני נמצא עם בת זוג שכל כך אוהבת! מה אני אמור לעשות!
מה אני אמור לעשות.. ולמה אני חושב רק על עצמי כשאצלה הכל זה נתינה?
ההגיון שאתו הלכתי עד עכשיו אומר לי להשאר אבל היצר והחוסר התנסות אומרים לי לחפש דברים אחרים.
כאילו אני מבקש לעצמי את החיים הקשים.
מה לא בסדר אצלי.. למה אני לא מעריך דבר טוב שיש לי בידיים?
האם זה בכלל דבר טוב?
יש לי הרגשה שאני אולי מחפש בעיה.. למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות ומחשבות בתוך קשר זוגי
טלי צרקינסקי01/08/2013חן שלום,
אתה מתאר יחסים שהם סה"כ טובים בינך לבין חברתך, בתוך היחסים יש לך חלקים שונים שאתה עוסק בהם - בחלק אחד שאתה מציין שטוב לך בזוגיות, יש לך חברה עם איכויות בתוך הקשר, ואתה מציין איכויות שהן חשובות גם בקשר זוגי (כנות, יכולת תקשורת, יכולת לחזק אחד את השני) ישנו חלק נוסף שאתה שואל את עצמך עד כמה אתה נמשך? האם אתה מקריב בשביל הקשר? מרגיש קצת חנוק אך מציין לצד כל אילו שבת זוגתך אוהבת וגם מעניקה.
ראשית, חשוב לי לציין שזה בסדר להרגיש הכל! אין משהו בעולם הרגשי שלא בסדר להרגיש אותו. אני רוצה לעזור לך לבחון את הדברים דרך מספר נקודות להתבוננות:
1. האם בתוך הזוגיות אתם מאפשרים לעצמכם את הזמן שלכם גם בנפרד? כל אחד/ת מכם עם תחביביו, חבריו, ההתפתחות שלו/ה? זוגיות טובה היא כזו הבנויה על היכולת להיות יחד ולפתח את המקום הזוגי ועל היכולת גם להיות בנפרד ולפתח את האני העצמי. יש אפשרות שאתה מרגיש שאין מספיק מקום לחלק הזה.
2. שחיקה שעשויה בהחלט לקרות לאחר תקופה במערכת זוגית, הצורך לרענן, למצוא דברים חדשים, גם בתחום המיני, אתם יכולים לדבר על מה שחשוב לכם, נעים לכם ועוד...שיפור תקשורת כוללת אינטימיות מינית גם.
3.הפנטזיה בלרצות להתנסות עם עוד... היא לא מקום של "לחפש את הבעיה".. היא אנושית...ולעיתים זה עולה, בעיקר בגיל צעיר ומסקרן להתנסות במשהו נוסף. אך אם הקשר חשוב לך, אפשר להשקיע את הרצון הזה בזוגיות ובמיניות שלכם. אפשר גם לגוון, יש היום מספיק מידע/אפשרויות/חנויות שונות.
4. נראה שיש תקשורת טובה ביניכם. אם אתה מרגיש שיש נושאים שיותר קשה לדבר עליהם, (עד כמה לתת חופש במרחב הזוגי להתפתחות, תחביבים, חברים כפי שציינתי) בהחלט מומלץ לשוחח עליהם באווירה פתוחה ובעיתוי ששניכם מרגישים נינוחים.
האם אתם מתגוררים ביחד?
השאלה הגדולה הנשאלת היא לא עצם קיום הרגשות שעולים אצלך שהם בסדר גמור...
(אם אין רגשות אין קשר, אם אין כעס אין קשר...אם אדם לא מחובר למרחב הפנימי שלו, קשה לעיתים לעבור תהליך התפתחותי....)
אלא מה לעשות איתם? האם אתה מעוניין בהמשך הזוגיות הזאת ולהשקיע בה את מה שחשוב על מנת לטפח אותה?
אני מאחלת לך הרבה הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)