אני קנאית וזה קשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני קנאית וזה קשה
    י.ב
    01/08/2013

אני חבר שלי יוצאים כבר שנה, הוא הכי מושלם בעולם וכו׳..
    סיכמנו בתחילת הקשר שלי אין ידידים ולא אין ידידות והוא לא טיפוס בוגדני בכלל אבל כבר כמה פעמים תפסתי אותו מסתכל על בנות בפייסבוק וזה מטריף אותי!
    מרוב שאני אוכלת את עצמי אני מחטטת לו בהיסטוריה במחשב, כי הוא טוען שהוא לא צופה בפורנו וזה נכון הוא באמת לא צופה אבל הוא כן מסתכל בפייסבוק.
    לי יש בעיה הפוכה, אני כל הזמן צופה בפורנו ויש לי פטיש שאני מתעסקת בו מאז ומתמיד, אבל אני לא מסתכלת על אף אחד בפייסבוק.
    שתי שאלות:
    1.האם זה בסדר שהוא מסתכל על נשים בפייסבוק? (הוא יודע שזה מפריע לי ובכל זאת עושה את זה...)
    2.הוא רוצה להתחתן איתי, אני צריכה לספר לו על הפטיש שלי? (זה ממש סוטה והוא יחשוב שאני משוגעת)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני קנאית וזה קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה מקנאית מנוסה

מירה
    01/08/2013

ברגע שמתגברים על הדחף לחטט, זה עובר... ברגע שמחטטים ומגלים משו אפילו הכי תמים , זה גדל כמו כדור שלג.....מניסיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדובר בקנאה קלאסית

עדי בדיחי
    01/08/2013

שלום לך מעיין,

בד"כ המצב הוא הפוך- הבעל צופה בחומר פורנוגרפי והאשה מתעצבנת.. כאן, את הצופה אבל הוא לא יודע את זה. מאידך - לך קשה עם העובדה שהוא מסתכל על בנות בפייסבוק. אני מניחה שאת רואה לבד את האבסורד, ואני אנסה לפרש -

בתוכך את מתביישת מהפטיש שלך ומסתירה אותו מבן זוגך, דבר שבכללי כדאי שבן הזוג ידע בקשר זוגי. את חוששת ולמעשה מקיימת את המשפט "כל הפוסל במומו פוסל", רק נודע לך שהוא צופה במישהי (שהיא לא שחקנית בסרט..) ואת כבר מתערערת מזה. זה בעצם יושב לך על נקודה רגישה- אצלך. הצורך הגדול בלצפות בתכנים האלה.

בד"כ קשה לנו עם אנשים שמשקפים לנו משהו על עצמנו. לא סתם בני זוג הם בד"כ משלימים ומתאימים- אחד מאזן את השני, אבל לפעמים כשמגיעים עימותים- הם יבואו בד"כ על הרקע של "הנקודות הרגישות" אצל כל אחד. למשל, האשה לא סובלת פזרנות והיא מאוד מסודרת וכל פעם שהיא מתפזרת היא חיבת להיות בשליטה, ואילו הגבר מפוזר ושכחן. במקרה הזה על האשה לעבוד על הנקודה הרגישה, הצורך בסדר מופתי ואי סבילות אם היא עצמה מתפזרת, ועל הגבר לעבוד על מה שרגיש אצלו.

ולכן, בן זוגך למעשה משקף לך נקודה רגישה ביותר, שאינך יכולה לשלוט בה- המציצנות אם נקרא לזה כך, והצורך לצפות בתכנים פורנוגרפיים (וכל הקשור).

למעשה ה"קנאה" שלך אינה מגיעה מהמקום הטבעי של "קנאה בין בני זוג", אלא המעשים שלו מציקים לך עוד מעבר לזה , כי אלו הם גם המעשים שלך- רק בעוצמה שונה.. רבה יותר.

לגבי השאלה הראשונה שלך- הוא מתנהל ועוד בעדינות יחסית, לגברים אחרים. יש גברים שיסתכלו גם ברחוב ויבדקו האם "יש להם את זה" ע"י מבט או פלירטוט קל. אז כן, זה לגיטימי - במידה ובגבול סביר (=בזמנים קצרים, ללא "צביעה" של כל סדר היום שלו, ללא התעסקות יתר עם זה).

לגבי שאלתך השניה- בשלב מסוים כשתגורו יחד הוא יקלוט את זה, או שאת כבר לא תוכלי לשאת את זה. חלק מהתפקיד הקריטי שלנו מול בן הזוג הוא להיות כנים ופתוחים גם אם מדובר ב"תיבות פנדורה". יתכן ותופתעי מתגובתו, וזה ישרת גם אצלו איזשהו צורך יצרי. הכל אפשרי. אבל גם אם היית שואלת על כל תחביב או פטיש אחר שלך- הייתי ממליצה שכן תשתפי אותו, זה חלק ממך ולהרבה אחרים ואחרות יש פטישים לכל מיני דברים.

דבר אחרון שאני רוצה להאיר הוא שכפי שאת רוצה שהוא יקבל אותך עם הפטיש שלך, את צריכה לעשות מאמץ גדול לקבל אותו עם התנהלותו (שאינה בגידה כמובן). אם את בוחרת בו לבעלך, כדאי שתעבדו על זה כבר מעכשיו.. אני בטוחה שזה ישתלם.

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

י.ב
    02/08/2013

אני אוהבת אותו וזה באמת מתגמד לעומת כל הדברים הטובים בו.
    וכנראה שאני אספר לו על ה״תחביב״ שלי שאני אהיה מוכנה והוא לא יבהל ויברח...
    עזרת לי מאוד :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו