בין אשתי להורים שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בין אשתי להורים שלי
    חיים
    06/08/2013

אשתי זועמת על ההורים שלי וזה מעכיר את האוירה. הם טוענים שאין להם כסף לעזור לנו, למשל תשלום לימודים עבורי בכדי לשפר את המצב הכלכלי העגום. וזה בזצן שהם טסים 4 פעמים בשנה לחו"ל. אמא שלי קונה לעצמה נעליים ובגדים בלי סוף ולנכדים קונה דברים בפרוטות. אני בהחלט יודע לנהל שיחה יעילה ונעימה אך אמא מתפתלת ומתחמקת באופן שמייתר את כל הנסיון. אשתי לא מוכנה לוותר ולסלוח בשום אופן ואני תקוע באמצע. גם לי זה מפריע אבל כאמור, השיחה היא פשוט בלתי אפשרית וחוץ מזה אני לא מעוניין שיתנו רק בגלל ש"נזפתי" בהם. עם אבא שלי אין בכלל מה לדבר, הוא מטופל בכדורים ובטוח שאנחנו פשוט בזבזנים למרות שזה לא נכון באופן מוכח
    תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בין אשתי להורים שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות במערכת משפחתית

טלי צרקינסקי
    06/08/2013

חיים שלום,

יש כאן מס' אספקטים שאני קוראת בין הדברים שאתה מעלה:

כעס על ההורים שיתכן וכן יכולים להושיט לך עזרה כלכלית שעשויה לשדרג לך את החיים בהמשך (מימון לימודים).

התמודדות ביחסים שלך עם אשתך עם כעסים שמתח זה נכנס אל תוך הקשר הזוגי שלכם.

שאלה שאני מעלה - האם יש כעסים או מתח ביחסים מול ההורים ללא קשר להיבט הכלכלי, כלומר, לעיתים יכולים להיות כעסים מתחת או מעל לפני השטח אשר יכולים לבוא לידי ביטוי בדרכים אחרות (למשל - אני לא רוצה לבוא לקראתך בהיבט הזה כי אני כועס על X, Y, Z - כל מיני דברים אחרים שיש בקשר ביניכם ובינם)? האם אתה יכול לעלות על נקודות כאילו?

מה כדאי לעשות?

1. לשוחח עם אשתך ולצמצם ככל שניתן את המתח בתוך מערכת היחסים ביניכם. אפשר להבין את הרגשות שעולים אצלה ואצלך אולם אין לה או לך שליטה על המשאבים של הוריך ולאן הם מפנים אותם (כמובן ניתן לשוחח איתם - אתייחס לכך בנקודה נפרדת). אך מאד חשוב שמערכת היחסים ביניכם לא תיפגע, התא הזוגי שלכם מאד חשוב.

2. שיחה כנה (שלך) עם ההורים, ללא האשמות או ביקורת כיצד הם מנתבים את כספם (נזיפה, פחות מזמינה הקשבה אקטיבית לצרכיך, אלא יותר התגוננות שלהם), אלא התמקדות במה עשוי לעזור לך לטווח ארוך דוגמת ההשקעה בלימודים שיכולים בעתיד לאפשר לך בחירת מקצוע, השתכרות טובה יותר ועוד. לדבר אותך, את מה שלך חשוב, את מה שאתה מרגיש, את העזרה שאתה זקוק לה.

3. אני מבינה מאד שלעיתים המקום הרגשי יכול מאד "להוביל", בעיקר בתקופות שיותר קשה, אך לעתים כדאי מעט להניח לו לא "להשתלט" ולאפשר לדבר ממקום שמסביר דברים. (אף שרגשית, זה באמת בסדר להרגיש הכל).

4. אני לא יודעת עם איזה קושי אביך מתמודד שהוא מטופל בכדורים. אתה מציין שאתה לא כל כך יכול לדבר אתו. מצד שני אם שניהם מאוחדים אם תשוחח עם אמך, האם אתה לא מפצל בין שניהם? אני סומכת עליך שתדע איך לנהל שיחה כזאת באופן שמדברת אותך, לא שופטת/מבקרת אותם, תוך המשך דאגה למקום שלך ושל אשתך.

אני מאחלת לך שתצליח!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה טלי

חיים
    06/08/2013

אני מבין ששיחות הן הפתרון היחיד אלא שאף אחד מהצדדים לא מוכן לקבל או לזוז מעמדתו. אשתי נחושה בדעתה שהם לא נוהגים ביושרה ולא מוצאת שום דרך התמודדות מלבד זעם. אמא שלי מתגוננת, נאטמת ונעלבת גם כאשר השיחה היא בנועם ובניסוח שאין בו האשמה אלא חשיפת תחושות ורגשות. אני מאמין שיש לקבל את ההורים כפי שהם, אין באמת ברירה אחרת, אבל אשתי לא מוכנה לקבל גם אם אין לה מה לעשות בנידון חוץ מלהיות מצוברחת ועצבנית
    המצב נראה כמבוי סתום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

טלי צרקינסקי
    07/08/2013

חיים שלום,

האם אתה מרגיש שכל המתח בין ההורים נכנס אל הזוגיות שלכם ומשפיע עליו בתחומים שונים?

מתח שקשור להורים או סביב נושא מסוים יכול ל"היכנס" לתוך זוגיות ואז השאלה אם לבחור לעבוד על הזוגיות על מנת לשמר אותה או להישאר בזוגיות שיש בה מירמור וכעסים, אשר להן השלכות על מערכת היחסים?
    האם אתם מסתדרים בסה"כ? או שמא מתח זה או עמדה זו של אשתך קורית גם במצבים אחרים שעשויים להיות מתסכלים לפעמים? האם אתם כזוג משוחחים על כך?
    (ציינת "זה מעכיר את האווירה")
    האם אתם רוצים לשמור על אווירה אחרת? טובה ולחזק את המקומות הטובים בזוגיות ולשפר את מה שחשוב לכם?

אתה מציין "המצב נראה כמבוי סתום". אני מבינה את הקושי שעולה מול ההורים. האם חשוב לך לשפר את הקשר עם אשתך? וכן לה כמובן?

אם יש כעסים בקשר שאתם מתקשים לשוחח עליהם או דברים שמשפיעים מאד על מערכת היחסים ביניכם וקשה לכם לעשות הפרדה בין מה שייך אליכם ומה לא בשליטה שלכם וזה כולל מה בשליטה שלך ומה לא (כמה שלעיתים יש דברים שיכולים לצוץ ולהכעיס, לאו דווקא בנושא שציינת).

אפשרי לשקול ללכת ליעוץ זוגי. בכל עירייה (לשכה לשירותים חברתיים) יש מרכז ליעוץ לזוגיות ולנישואין אשר התשלום בו מסובסד ומדורג עפ"י יכולת כלכלית שנבחנת.

אפשר ומומלץ להיעזר אם אתה מרגיש שיש קשיים במקום הזוגי.

יש מטפלים טובים ומנוסים במקומות אלו (כמובן חשוב שיש כימיה בין המטפל/ת לאדם)

שווה לשקול בעייני ואפשר מאד להיתרם מתהליך שכזה.

מאחלת בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים
    07/08/2013

בשאר התחומים הכל נפלא
    לרוב שומרים על הפרדה
    רק הנושא הזה תקוע כי ההורים שלי מפתיעים לרעה בכל פעם
    אני שותק ומבליג ואשתי ההיפך הגמור
    אין לנו בכלל בעיה בזוגיות
    לא בתקשורת, לא בקירבה ולא בשיחות
    הבעיה היא בין ההורים שלי לאשתי
    היא מרגישה צורך עז לחנך אותם וגם רבה עם אמא שלה בכל פעם שמשהו לא נראה לה
    לכן נראה לי כמבוי סתום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחה לקרוא

טלי צרקינסקי
    08/08/2013

שבתחומים רבים אתם מסתדרים.

אם יהיה צורך נוסף, הפורום עומד לרשותך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו