הבדל במוכנות..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבדל במוכנות..
    קרן
    08/08/2013

אני יוצאת כ5 חודשים עם בן זוגי בגלל אורח החיים שלנו די ביחד כל הזמן...
    לפעמים הביחד הזה קצת מעיק עליי, ומרגיש שאנחנו הרבה יותר מהזמן הנתון...ופחות
    בחיבור הנפשי שהייתי רוצה.
    הוא מצידו מאוהב בי לגמרי ואומר זאת כל הזמן, דבר שחדש לי מקשרים אחרים.
    הקטע הבעייתי הוא שלפני חודשיים עלתה המחשבה לגור ביחד, כי ת'כלס באמת כל הזמן ביחד, אבל אז שנינו נבהלנו אנו באמצע שנות ה20, אני קצת נעלבתי ממנו, אבל גם מצידי היה לי מוקדם מדי (למרות שאם היה מתקיים מעבר הוא היה קורה כשאנו חצי שנה ויותר ביחד)
    ובדיוק לאחרונה בגלל אופי החיים שלנו הוא אמר למי שאחראי על דירות זוגיות שישימו אותנו ברשימת המתנה, ומסתבר, שזה מה שהוא רוצה, כשיתאפשר מבחינת דירות נעבור לגור ביחד, אמרתי לו שאני מצטערת אבל זה מוקדם לי מדי, הוא אמר שזה בסדר
    וכשהרגיש מוכנה שאגיד לו.

זו לא בעיה? נראה שהוא זהו... גם בדברים שהוא אומר לי וגם בהתנהגות, זהו מצא אותי ונגמרו החיפושים, ומוכן להתקדם איתי
    ואני גם בהרגשה שאני צריכה יותר ספייס ממנו וגם זה שעוד לא מוכנה או רוצה לגור איתו כי מבחינתי אם אעבור לגור עם בן זוג אני לא רוצה להפרד לאחר מכן...
    אנחנו לא נמצאים במקומות שונים בקשר לרגשות שלנו לגבי המערכת הזוגית הזו?
    או שאולי בהמשך כן אהיה בטוחה וארצה להתקדם בקשר...?

במקביל אציין שאחד הדברים שאהובים וטובים לי איתו זה שהוא מרעיף עליי אהבה ואת הביחד הזה, וכשהוא מתרחק או יוצא שבגלל אילוצים או סידור לקוי שלו של הזמן אני מתעצבנת ונפגעת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבדל במוכנות..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להמתין עם המגורים

עדי בדיחי
    08/08/2013

שלום לך קרן,

מספר דברים שעלו מהודעתך:
    1. אתם מעט מאוד זמן ביחד. לא בכדי אינך מרגישה מוכנה ובשלה רגשית למעבר למגורים משותפים איתו. החיבור הנפשי עליו את מדברת יקרה רק עם הזמן, ואכן יקרה, ככל שיתקדם הקשר. במצב כזה של זוגיות טריה היינו מצפים לבנות את הקשר "שכבות שכבות" ופחות להיות פזיזים בקבלת החלטות יותר משמעותיות כמו מגורים משותפים.

2. הבחור מאוהב בך וזאת הסיבה שהוא בוחר לחיות איתך תחת קורת גג אחת. מהבחינה הזאת את בהחלט יכולה לנשום לרווחה ולהרגיש ברת מזל, מספיק לדפדף כאן בדפי הפורום ולהציץ לכ"כ הרבה בעיות ומצוקות של בנות שלא הציעו להן את הצעת המגורים, ובהמשך את הנישואים וכו' וכו'.

3. אני לא בטוחה שהבעיה נעוצה בכך שהנושא של המגורים עלה, כיוון שברגע שנושא כזה עולה הוא משקף את רמת המוכנות של שניכם ועד כמה זה מתאים. ואני "שמחה" לקרוא שיש סביב זה דיאלוג, כיוון שבמצבים כאלה הזוגיות נכנסת לMODE אחר, של תקשורת ופתיחות, פתאום נתקלים בבעיה, במצב שאחד מבני הזוג עוד חושש מהשינוי, זה דורש גמישות - ובזוגיות ניתקל הרבה בבעיות שבהן נצטרך להפעיל גמישות, התחשבות, שיקול דעת "זוגי" ועוד. כך שחשוב לראות את הנושא הזה גם מהזווית הזאת.

4. אני עוברת לרמה אישית שלך מול הזוגיות הזאת. נשמע שהכל מהר לך מדי, לחוץ מדי, דביק מדי. נראה כך, שפתאום, בניגוד לקשרים קודמים, כשאת חווה שמישהו באמת מתאהב בך "עד הגג", מבטא את זה, טוטאלי כלפייך- את מרגישה חנוקה וצריכה אויר לנשימה. זה בסדר, ואת שמה לב לנקודה חשובה- איפה הזהות שלי בתוך הזוגיות שלי?

ולכן, לאור כל אלו, המלצותיי הן ראשית- לחייך. כיוון שאת "בצרות טובות", את בזוגיות עם אדם שמעריך אותך, שאוהב אותך ומבטא זאת כלפייך והכי חשוב- לא חושש להתחייב! זה לא מובן מאליו בגיל כה צעיר ובכלל בקשרים. לאחר שתחייכי, ההמלצה הבאה היא פשוט לחכות ולשים את כל עינין המגורים בצד, ולא להעלות את זה. לדבר עם בן זוגך, לדבר מהלב. לספר לו מה זאת עבורך זוגיות שגם מאפשרת להתאוורר וגם מאפשרת ביחד. להסביר לו שכדי שזה ילך נכון, יהיה נכון לתת לזוגיות הזאת זמן מתאים ורק אח"כ לקבל החלטות מסוג אלו.

דבר שרצוי לחדד: את כותבת שאת מצד אחד צריכה ספייס ממנו, ומצד שני כשהוא נותן לך את הספייס הזה (יוצא לסידורים) את נפגעת ומתעצבנת. נשאלת השאלה מה קורה לך שם במצבים האלו, שבהם את לבד, בלעדיו, מדוע קשה לך ברגע הזה.. הרי את צריכה את המרחב.

לשאלתך, יתכן ואתם נמצאים במקומות שונים בקשר, אך שם למעשה רוב הזוגות נמצאים - אם נגלה את האמת. הם בכל זאת מסתדרים, כיוון שבדינמיקה זוגית לא ניתן יהיה לצפות ששני בני הזוג יהיו באותו מקום ובאותו שלב. יתכן וצד אחד ירגיש משהו שצד אחר עדיין לא, בדגש על "עדיין" לא. ולכן, ההצעה של להמתין ולבדוק איך את מרגישה בהמשך הקשר- עומדת בעינה גם פה. לבדוק מול עצמך בחודשים הקרובים, האם את יכולה "להגדיר" את הרגש כ"התאהבות", כ"אהבה", כמישהו שאת רואה איתו עתיד.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המעמיקה

קרן
    09/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו