מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טבעי?קרן12/08/2013
האם זה טבעי שיהיו ספקות ואי הבנות וחוסר בקשר?
גם כשחושבים על הקשר בתור אפשרות לעתיד?
באהבה הראשונה שחשבנו שנהיה ביחד תמיד היו לי המון ספקות ופחדים אבל הרגשתי
שמה שיש לי איתו שווה את זה, אבל בסוף האיום מהעתיד איתו ניצח ולא היה לי טוב איתו ביום יום.
ועכשיו בקשר הנוכחי רואים עתיד, הוא אוהב אבל לא יודעת אם אנחנו לא שונים מדי
ואם לא חסר לי משהו בקשר ובעיקר חיבור הנפשי איתו. יש סיכוי לעתיד איתו?
זה לא אמור להיות שהכל מושלם אם רוצים לראות עתיד עם הבן אדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך שלמות במערכת יחסים?
טלי צרקינסקי12/08/2013קרן שלום,
היכולת לשהות במקום של הרהור ומחשבות על קשר הוא טבעי ואנושי.
את מתארת שהיו לך ספקות בקשרים. האם את מרגישה שזה קורה לך בתחומים נוספים? יש אנשים שיש להם יותר נטייה לחשוב, לבחון, לבדוק ולהתלבט לפני החלטה...
לגבי שאלתך, האם צריך להרגיש שמשהו מושלם על מנת להיות בקשר זוגי? רצוי אפילו שלא. מדוע? ארחיב על זה קצת:
אין אדם, בן זוג, הורה או אף ישות בעולם שהיא מושלמת. לא אנחנו ולא אחרים..
אהבה בוגרת, היא כזו שרואים בה את מכלול תכונות בן הזוג, היא כזו שמכילה בתוכה את ה"גם וגם". היא היכולת לראות את האובייקט (במקרה הזה - בן הזוג, גם כזה שרוצים להחליט לגביו החלטות עתידיות) ככזה שמכיל תכונות שאנו אוהבים אך גם תכונות שפחות וזה בסדר גמור.
אהבה של "אידיאליזציה" שרואה רק את החלקים ה"לבנים" ולא את החלקים האינטגרטיביים (אותו "גם וגם") היא מעט מעוורת ואינה מאפשרת לראות באמת את האדם השלם שהוא, בסופו של דבר, הדמות שחיים אתה.
חשוב כמובן שבן זוגך יתאים לך באספקטים החשובים לך ולעיתים יש תכונות שאדם אחד יכול להכיל אותם אך אחר לא... וזה גם בסדר. אי הבנות בקשר זוגי ניתן לפתור בתקשורת בונה בתוך הקשר (לשוחח אחד עם השני על מה שמפריע בצורה לא שיפוטית, אכפתית, המתארת את מה ש"אני" מרגישה, תוך הזמנת הצד השני).
אז אין צורך כלל וכלל שדברים יהיו מושלמים על מנת לראות עתיד עם הבן אדם. נהפוך הוא - כדאי לראות את המכלול ואם מכלול זה מתאים.
לגבי שאלתך על חיבור רגשי עם בן זוגך הנוכחי - כדאי כאן לבחון עם עצמך, האם זה קשור לחיפוש שלך אחר השלמות, האם יש פחדים ברקע? האם קיים חשש מקשר שיוביל למשהו קבוע ומחייב הכולל מגורים ועוד..ואם יש כאילו, שווה לעבוד על הדברים (בעזרת שיחות והכוונה), או שיש לך באמת שאלה מסוימת שהיית רוצה להעלות בהקשר לקשר הזה?
לעיתים גם כאשר יש בזוגיות דברים שמפריעים בקשר, ניתן לעבוד עליהם ולשפר ולבנות משהו יפה ביחד (אם קיים בסיס טוב).
אני מאחלת לך הצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)