מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תחושה של משבר באמוןמישל25/03/2008
שלום רב,
ההודעה מופנית למנהלות הפורום.
שמי מישל ואני בת 28. לפני חצי שנה נישאתי לגבר מדהים ולפני כן יצאנו תקופה מאוד קצרה של 8 חודשים.
בעלי בן 35.
כאשר היינו חברים התעניינתי מאוד והיה חשוב לי לדעת על החוויה הראשונה שלו בקיום יחסי מין והוא אמר שזה היה בגיל 22 ולא פירט עם מי. הוא סיפר גם שיצא עם בחורה שנתיים וחצי בשם לימור.
לפני חודשיים בערך עלה הנושא של שירות במילואים והוא אמר שאינו משרת כי אין צורך בחיילים מהתפיד שלו.
לאחר ש"חקרתי" אותו הוא גילה שעשה בעיות בצבא ולכן איננו משרת במילואים.
אתמול עלה הנושא של החברות מהעבר ושוב, הייתי צריכה ממש להוציא את זה ממנו שהפעם הראשונה היתה בגיל 18 בכלל!!! וזה היה אחרי שהתחמק ואמר שאני הראשונה! (הוא אמר את זה כדי להתפטר משאלותיי)
וכאשר שאלתי אותו מה שם הבנות(כי הוא אמר שהיו רק 3 - מה שנשמע לי קצת מוזר) אז הוא פשוט עשה הכל אפילו לריב איתי ממש ורק לא לספר!
זה מטריד אותי מאוד ואני מרגישה שהבנאדם אמנם מאוד אוהב אותי אבל הוא נוטה לשקר ו"להעלים" ממני דברים בעוד אני (!!!) הכי כנה ואמיתית איתו אשר סיפרתי לו הכככל על עברי אפילו דבר קשה שהפעם הראשונה שלי היתה בכלל אונס!!!
מה דעתך? האם כעסי מוצדק?!?! בעלי חשוב לי מאוד ואני אוהבת אותו בכל ליבי ואני אעשה הכל כדי שנישואינו יצליחו אבל בכ"ז אני מרגישה מרומה.
מישל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בעייה גם בתקשורת ביניכם
דורית כהן25/03/2008תתפלאי, מישל, אבל יש לי טענה כלפייך: את מעידה על עצמך שאת "מתחקרת אותו" "ממש מוציאה ממנו", ומאוד יתכן שהנבירה והחיטוט הזה בעברו מאוד לא נוחים לו, ואז יש לו נטייה לזרוק לך פירורים, חצאי אמת או שקרים קטנים, רק כדי להפסיק את שטף השאלות. ואז כאשר את תופסת אותו בחוסר דיוקים את נעשית יותר חשדנית וטון הדיבור שלך נעשה יותר חקרני ומאיים לגביו והוא אפילו מעדיף לריב איתך מאשר לחשוף בפנייך את האמת.
אז כבר בתיאור שלך את צורת התקשורת ביניכם אני רואה בעייה.
יחד עם זאת, אני מסכימה שאת בבעייה: את כבר לא יכולה לסמוך עליו שיספר לך את האמת, ואת לא ממש בטוחה עם מי התחתנת. כנראה יש לו נטייה להסתיר דברים ואף לשקר, והוא למד משום מה לעשות זאת כי זה שרת אותו במובנים מסויימים. אני מציעה לך לעצור את ניהול החקירה בעצמך, לשתף אותו בכך שקשה לך עם התופעה הזאת וכי מאוד חשוב לך שייווצר ביניכם אמון, ולשאול אותו אם יש לו הצעה מה לעשות עם הבעייה. יש אנשים והוא כנראה כזה - שמאוד קשה להם לחשוף על עצמם דברים שהם תופסים כשליליים. זה מעיד על חוסר בטחון, על הערכה עצמית נמוכה, הזקוקה כל הזמן לאישורים של האחר. אני חושבת שהוא זקוק לעזרה, ויתכן שעליו להיכנס לטיפול פסיכולוגי. אם הוא יסרב, נסי להביאו לפחות לייעוץ זוגי קצר, כדי ליצור מקום יותר בטוח במסגרתו הוא ירגיש מוגן לחשוף דברים.
הערה חשובה: חשוב מאוד לטפל בבעייה מסוג זה מוקדם ככל האפשר, כדי לא להסתבך בשקרים לרבות בהיבטים הכלכליים. נתקלתי כבר בזוגות שאחד מבני הזוג הסתיר כל מיני צרות והסתבכויות מפני השני, מחשש לביקורת, והשקרים רק הלכו ותפחו, ואיתם גודל הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת טובה
מישל27/03/2008דורית היקרה,
אני מתייחסת לעניין שאמרת שיש לנו בעייה בתקשורת וזה מתחלק ל-2:
1. מאז שהכרנו ועד היום תמיד דיברנו על דברים, ליבנו עניינים שהיו ולמעשה לא היו לנו כמעט חילוקי דיעות או ריבים. היתה הבנה וכו' הקשר לא מבוסס על סקס או על אינטרסים הוא מאוד מאוד עמוק וכך שנינו מרגישים.
אבל -
2. כאשר אני חופרת בעומקו של עניין אני בעצם שמת ליבי לעובדה שאני בעיקר זו שמדברת, זו שנפתחת, זו שיוזמת שיחות. ובעלי הוא מאוד מאוד סגור!!! הוא מקשיב לי תמיד ומשתדל (כמוני ביחס אליו) לרצות אותי ולהבין אותי וכך היה עד היום.
היתה לנו שיחה אתמול בבית קפה לאחר התפרצות חזקה ביותר ושאלתי אותו למה הוא לא עונה לשאלות כאשר אני שואלת, למה הוא לא מדבר ! תשובתו היתה תוך כדי חיוך: "את יודעת שאת אוהבת לדבר יותר ממני." ו- לגבי השאלה מדוע הוא לא עונה לשאלות שאני שואלת הוא התייחס לכך שבדוגמא שסיפרתי לך : הוא לא רואה את עניין האקסיות שלו כדבר חשוב בכלל ולדעתו מיותר לדבר על זה ובעניין המילואים שאינו עושה (השקר שהוא לא באמת לא משרת כי אין תקנים אלא שהוא עשה בעיות) הוא אמר שפשוט זה מה ש"יצא לו".
אני הסברתי לו שהוא מאוד יקר וחשוב לי ושאני אוהבת אותו מאוד ולא משנה מה הוא יספר לי על עברו אני אקבל אבל עדיף להגיד את האמת מייד ולא לסלפה. ו-כן, אולי לא עשינו זאת מספיק לפני הנישואים אבל חשוב לי לדעת את עברו כפי שאני חשפתי בפניו הכככלללל!!!
כאשר דיברתי על הנושא של ייעוץ נישואים הוא שלל אותו על הסף ולא משנה מה אמרתי הוא לא קיבל. אני כעת מנסה למצוא פתרונות אחרים או פשוט לשכנע אותו ...
אני לא טלית שכולה תכלת אני אשה אוהבת, מפרגנת מאוד, אכפתית, לבעלי אין חסרים לא באוכל ולא במין (לגמריי לא!!) אבל אני מודעת לכך שיש לי חסרון בעייתי בקשר וזה הפחד המתמיד שלי שיעזוב אותי ועל כן אני נוטה להתקפי זעם. כמה שהוא אומר לי שהוא אוהב אותי ולעולם לא יעזוב אותי אני מגיעה לזה (רק לאחרונה). אני מטופלת אצל פסיכולוגית (הרבה מגיע גם מדברים שראיתי בבית) ואני לא רואה איך העניין הזה נפתר!!!
סיימנו את השיחה בחיבוקים ומילות אהבה.
שנינו מרגישים רע עם מה שקרה אבל יש לנו אהבה ענקית !!!!
אבקש התייחסותך,
מישל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר יותר מדוייק לתופעה
דורית כהן28/03/2008מישל שלום לך, ראשית, תודה על גילוי הלב. מה שאת מספרת נשמע יותר קל לתיקון ממה שחשבתי קודם לכן, כי כאשר הוספת לגבי התפרצויות הזעם שלך - קיבלתי את ההסבר מדוע הוא לא תמיד חושף הכל בפנייך. קשה לו התגובה שלך, ומכיוון שכתבת: "התפרצויות" - יש להניח שזה מגיע באופן בתי צפוי מבחינתו ובלתי נשלט מבחינתך, ולכן כדי להימנע מכך עליו להיות זהיר איתך, כמו ללכת על קליפות ביצים איתך, לא לעורר תגובות קשות שהוא מתקשה להתמודד איתן. אז הוא מחליק קצת את האמת, או מסתיר מפנייך דברים. הפתרון טמון בהצלחה שלו לא להיות כה מושפע מתגובותייך ולא להיבהל מהן, אלא להישאר עם האמת שלו, יחד עם העובדה שאת נמצאת בטיפול בתופעה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)