מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעלי והידידה...נוי15/08/2013
שלום רב.
בעלי ואני היינו נשואים כ 3 שנים. אח"כ התגרשנו, ולאחר 5 שנים התחתנו שוב. יש לנו ילד בן שמונה, וכרגע אני בהריון.
לבעלי יש ידידה מזה שנים רבות, "שאימצה" אותו כאח, עקב רקע משפחתי בעייתי שלה ושלו. אין ולא היה ביניהם קשר רומנטי או מיני. למרות זאת הקשר ביניהם משפיע לרעה על הנישואים שלנו, גם על הנישואים הראשונים וגם על הנישואים השניים, והרבה פעמים אנו רבים בגללה. לטענת בעלי היא לא הגורם לריב, אך לא מפתיע אותי כשהוא אומר זאת, כי תמיד הוא לצידה.
דוג': בימים הללו אנו בחופש ומנסים לבלות יחד. באחת הפעמים היא הציעה טיול שלא יכולתי להצטרף, עקב שמירת הריון. שמחתי שבעלי יבלה עם הילד ועם משפחתה, אך הרעיון הפך מטיול בן יום אחד זה הפך לבילוי בן יומיים ביוזמתה. כעסתי מאד! אנו משפחה ואני רוצה לבלות עם משפחתי! אני אומנם בשמירת הריון, אך לא מרותקת למיטה, ואפשר למצוא בילויים משותפים שגם אני יכולה להצטרף אליהם.
אתמול שוב בעלי רצה לסוע אליה עם הילד. סרבתי, והוחלט שיסעו בלעדי, דבר שכמובן יצר ריב נוראי בינינו. נפגעתי מאד, כי למה לא להתאמץ לסוע ביחד?
הריב היה מאד מכוער, וגרם לי לא בפעם הראשונה להתחרט על הנישואים הללו. אילולא הילד הייתי מתגרשת.
כל דבר שקורה בחיינו, הוא רץ לשתף אותה. מבחינתו היא מודל לכל דבר, ואפילו את חיי המין שלנו השווה לשלה בעבר. לא, הוא לא נמשך אליה.
אמרתי לו לא פעם שהוא היה צריך להתחתן איתה ולא איתי.
לא מצליחה להתמודד כשהיא תקועה בינינו.
))))):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות חלק מההחלטות
עדי בדיחי15/08/2013שלום לך נוי,
עולים לי מספר דברים מהודעתך:
1. חזרתם לנישואים משותפים לאחר גירושין. האם עבדתם על הבעיות שיצרו אז את גירושין, האם התחתנתם לאחר עבודה משותפת, או למעשה התכנים נשנו וחזרו על עצמם וגם כיום את חשה כי הנישואים משחזרים את עצמם. לפי הבנתי גם אז חשת כי אותה אשה מפרה משהו בקשר ביניכם.
2. כאשר את כותבת בביטחון שלא היה ולא יהיה ביניהם משהו, אני מניחה שבאמת אין משהו אמיתי רומנטי ביניהם והיא כנראה מספקת לבעלך איזשהו צורך בחברות, שותפות, מכנים משותפים.
3. דבר נוסף שעולה לי הוא שאולי, את נוטה מעט "לוותר" על המקום שלך. למשל, "הוחלט שיסעו בלעדיי" - מי החליט? איך בוצעה ההחלטה הזאת? מדוע "מחליטים עבורך?". אולי כדאי לנסות לבדוק, בהסתכלות אחורה, האם כן היתה לך שם "מילה" ושליטה על אורך הטיול או האם יצאו בלעדייך או לא. גם אם ההצעות היו יוזמה שלה- אני מניחה שאת צריכה להיות בתוך התמונה ולהחליט. בהרגשה שלי, ויתכן ואני טועה כמובן, את מאוד מעוניינת מצד אחד שלבעלך יהיה טוב, והילד יקבל חוויות טובות ויצא ויהנה, ומצד שני את יושבת בבית וחשה מאוד פגועה על כך שאינך "חלק" אמיתי. מעבר לזה יש כמובן תחושה של קנאה טבעית, על כך שבעלך בכל זאת, למרות שלא נמשך אליה- עדיין נמצא בקרבתה והוא מאוד מעריך אותה.
בנוסף, יהיה כדאי לשוחח עם בעלך, בזמן רגוע ומתאים לשיחה כזאת, ולהסביר לו מה עובר עלייך ברגעים האלה. איך את מרגישה לגבי הטיול ההוא ולגבי היציאה בלעדייך. אולי סביב הנושא הזה, בהמשך, ניתן יהיה לגשת ליעוץ זוגי- אם תראי שזה לא נפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

