חוסר יוזמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר יוזמה
    שגית
    22/08/2013

בעלי ואני נשואים כשנתיים, בעלי הוא אכפתי ומתחשב ב"ה, אבל הבעיה שלי איתו שהוא לא מספיק יוזם ומחזר . קשה לי עם זה. כל אשה רוצה להרגיש נחשקת ונאהבת. לא פעם העליתי בפניו שאני מרגישה שאין לי פרטנר לשימור הזוגיות, שמאוד חשוב לי לשמר ולטפח את הזוגיות. שאלתי גם מהיכן זה נובע ממני או ממנו. בפעם האחרונה כשהתווכחנו בנושא, הוא טען שהוא אוהב אותי כי אחרת מזמן כבר היה מסיים את הקשר, וטען שאולי הוא לוקח אותי כמובן מאליו , ואחרי שנתיים זה לא כמו בהתחלה. כשניסינו למצוא פתרונות- הפתרון שלו היה לבלות ולטייל יותר- אנו מבלים די הרבה- והפתרון שלי היה פשוט לקחת פסק זמן ואולי כך להתגעגע יותר.
    מה עושים לדעתך? האם זוגיות נמדדת לפי כמות האינטימיות, כי חוץ מזה הכל טוב ב"ה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר יוזמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לברך על היוזמה הנוכחית

עדי בדיחי
    23/08/2013

שלום לך שגית,

את מתארת תופעה שקיימת אצל רוב הזוגות לדעתי- השיגרה והשחיקה היא מביאה. כמובן התחושות הראשוניות של מערכת היחסים והמיסוד הן לא התחושות שמגיעות יותר מאוחר. ככל שאת גרה איתו, ומתרגלת אליו, והפוך- כך היחסים יותר "מובנים מאליהם" ויש פחות מקום לראשוניות הזאת ולביחד המרגש.. כשמתרחבים ומגיעים גם ילדים, עם השמחה שבזה, גם מגיעים קשיים שמאפילים לא פעם על הזוגיות.

אני מאוד מעודדת לשמוע שהוא כן משתף אותך בשיחות ביניכם ויש על זה דיבור, זה מדובר ושמתם את העינין על השולחן- זה בטח לא מובן מאליו. הוא אומר לך שהוא מוכן ליזום יותר טיולים ובילויים יחד - אני חושבת שעצם היוזמה הזאת- כבר מעידה שהוא מתחיל ליזום ומתוך מקום של חוסר יוזמה הוא מגיע למקום אחר, של אקטיביות בקשר- מה שהיה לך חסר. את מצידך לא מסתפקת בכך ומבקשת פסק זמן.

לפני כן את מזכירה שאת שואלת אותו האם המקור הוא אצלך או אצלו. אני רוצה להאיר נקודה מסוימת- שכן כדאי לברר האם את, מתוך אולי מקום שהתרגלת למצב, או התייאשת מעט, כבר פחות מאמינה בקשר ורוצה פסק זמן. אני מציעה לברר זאת מול עצמך כיוון שדווקא שיתוף הפעולה החיובי שלו בשיחה, יכול ליצור אצלכם ריגוש מחודש ולחדד את הקשר ביניכם.

זוגיות לא נמדדת רק לפי האינטימיות - זה אולי מרכיב אחד מתוך הרבה אחרים. סה"כ את מתארת זוגיות טובה פרט לעינין הזה. אני מציעה להסתכל על חצי הכוס המלאה, ולא להיחפז לפסק זמן ולהפסקות בתקשורת, אלא לחדד את התקשורת ולבלות יחד, כן לבוא לקראתו ולתת לו פירגון על עצם הרעיון והיוזמה הנוכחית שלו.

במקביל- כדאי יהיה לבדוק מול עצמך את מה שהזכרתי לעיל, וגם- האם באמת הכל בסדר חוץ מזה? זאת בהקשר לכך שכשעושים נתק או פסק זמן, מגיעים למצב של יאוש ותסכול מהקשר, והייתי רוצה לשאול אותך האם יש עוד מקומות בהם את חשה כך, שצוברים אצלך את התסכול הזה, ואז הפיתרון שאת רואה הוא רק פסק זמן?

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו