צריכה עצה לזוגיות טובה.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עצה לזוגיות טובה.
    עדי
    25/08/2013

שלום,
    אני בת 27 ובן זוגי בן 29 אנחנו חודשיים לפני חתונה, גרים ביחד כמה חודשיים וחברים שנה וחצי, בחודשיים האחרונים אנחנו ממש לא מסתדרים, רבים על כל שטות יש בנינו המון חילוקי דעות כמעט בכל דבר, שנינו לא עושים כלום למען השני, ודבר חדש שהתחלנו פשוט לעשות "ברוגז" ולא לדבר יום יומיים שאנחנו רבים (מה שלא היה קורה לפני שגרנו יחד), פשוט כל אחד הולך לישון וזהו כי שנינו כבר מותשים נפשית ואין אפילו כוח לדבר כי כבר דיברנו מלא פעמיים ולא עובד. אני לא יודעת מה לעשות.. שאני עצבנית אז אני גם מקללת את בן זוגי (לא קללות חמורות אבל עדין קללות), הוא מצידו טוען שאני לא מכבדת אותו, אני טוענת שהוא לא מראה לי אהבה כמו פעם ורק עסוק בעצמו, בקיצור כל אחד בא בטענות לשני ואין שום הרמוניה והבנה ביני לבינו, מה עושים?
    בבקשה אני צריכה טיפים איך להיות יותר "אישה" ופחות "ילדה" כמו שהוא קורא לי..
    אני לפני חתונה הכל כבר סגור וממש לא בא לי להיכנס בהרגשה כזאת לחופה, לי לא טוב וגם לו לא טוב, דרך אגב לא ציינתי שאני אומרת לו שהוטא לא מראה לי אהבה כמו פעם הוא מצידו טוען שאין לו את החשק להראות לי בגלל ההתנהגות שלי שאני מקללת ואני חושבת רק על עצמי אף פעם לא עושה משהו למענו, מה עושים?
    אשמח לעצות תודה. :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה לזוגיות טובה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבוד, עם כל הכבוד :)

עדי בדיחי
    25/08/2013

שלום לך חסוי,

בהחלט המצב שאת מתארת הוא לא מצב מתאים להיכנס לחתונה איתו. אני חושבת שאת צריכה לעשות איזה "עצור" גדול בראש ולהחליט שכך לא תראה הזוגיות שלכם לפני החתונה, וגם לא אחריה בוודאי. יתכן וה"ילדה" עליה הוא מדבר אשר משתמשת בקללות, בחוסר סבלנות - מפריעה לו מאוד להראות לך את הרגשות שיש לו אלייך. זה לא אומר שהם אינם, אלא שהוא מנטרל את ההבעה שלהם כיוון שאינו חש ש"מגיע" לך.

יתכן והלחץ לקראת החתונה וגם המגורים ביחד, והכל "ביחד" עושים את שלהם וקשה לכם להסתגל להכל, בו זמנית. יש לדבר על זה ולנסות לנפות את הדברים - מה הסיבות שאתם רואים שיכולות להביא למצב הנוכחי, ומה עושים הלאה, מה לומדים ולוקחים על עצמנו כדי להמשיך הלאה בצורה יותר רגועה.

כשאין דיבור של כבודו ויחס שווה, כשאחד מרגיש שהוא מעל השני, אין סיכוי לדבר. כשאת מגיעה בצורה שהוא שווה ערך אלייך, שאת מכבדת אותו והוא "בראש מעיינייך" הוא קולט את היותך "אשה" ופחות "ילדה", רואה בך אדם בוגר שלוקח אחריות על הקשר. אל תרגישי שאת זאת "שמתקפלת", אלא להפך- את זאת שמצילה את הקשר, ואת זאת שבסופו של דבר תוכלי להבנות את הדרך לחתונה, רגועה, בריאה וטובה עבור שניכם.

החתונה למעשה היא הצעד הראשון למיסוד הקשר באופן רשמי. הדרך חזרה ממנה אינה פשוטה ולמעשה לא היינו מתחתנים אם היינו יודעים שיהיה לנו רע. כדי שזה לא יקרה, וכדי שבכל זאת תרגישו שאתם באמת שם אחד עבור השניה, זה חייב להתחיל עכשיו: לדבר בכבוד, להבטיח שלא מקללים ולא מזלזלים. לדבר על מה שמרגישים ולמצוא ביחד פתרונות כאנשים בוגרים. אחרת, אין מה להתחתן.. פשוט כך. אני מצטערת שאני אולי מעט בוטה, אך חשוב לי להדגיש כי המונח "קידושין", שהוא מקדש אותך ומבדיל אותך מכל האחרות להיות אשתו, ואת מקדשת אותו לבעלך- אין גבוה מזה, אין חשוב מזה, ולכן הכבוד הוא המעלה הראשונה שיש להשיג בקשר בינאישי.

בהצלחה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דנה
    26/08/2013

תודה רבה על העצה, אני אקח לצומת ליבי ואנסה ליישם אותה.

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו