מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשואה מאושרתבלה26/08/2013
שלום, אני נשואה (טריה ללא ילדים כרגע) לגבר החלומות שלי (שנינו קרובים לגיל 30), כל מה שתמיד חלמתי עליו, יש בנינו אהבה ענקית, כבוד הדדי וקשר מיוחד שנרקם עם השנים.
לפניו הייתי בזוגיות כשנתיים עם אהבה גדולה, הקשר הסתיים עקב בגידה מהצד שלו. כשגיליתי על הבגידה הוא הצטער על כך רבות ורצה לחזור, אני כבר הייתי במקום אחר הכרתי חברים חדשים והתחלתי חיים חדשים בלעדיו, הוא התחיל לפתח מערכת יחסים עם אותה אחת שבגד בי איתה. ניסיתי לצאת עם אחרים אך האקס תמיד היה שם, תמיד הדהד מאחור לכן החלטתי לתת לזה סיכוי אחרון. נלחמתי כמו שלא נלחמתי מעולם, הוא מבחינתו רצה גם (אף דיבר עם חברה שלי ואמר לה שלא טוב לו ושהוא חולם עליי כל לילה וקשה לו), אך החליט לוותר אמר שמצא את השקט שלו עם הבחורה הנוכחית. אני עברתי באותה תקופה התמוטטות עצבים. אז הכרתי את החצי השני שלי, בעלי להיום.
הנישואים שלנו מאושרים, הסקס שלנו מדהים,הוא מספק אותי מכל הבחינות, אני קמה כל בוקר בתחושה שזכיתי.
אך האקס תמיד נמצא שם, בחלומות שמרגישים לי מוחשיים נורא ותמיד ישנה תחושה טובה ונינוחה תחושת געגוע בחלומות, בתת מודע, כשאני הולכת ברחוב ולפעמים אני רואה גבר שדומה לו נעצר לי הלב. או בכללי הוא תמיד נמצא שם (מחפשת אותו בפייסבוק עוקבת אחריו) היום הוא נשוי לאותה אחת שבגד בי איתה +1).
למה אני מרגישה ככה? יש לי גבר מדהים שאני אוהבת אותו מאוד ומוכנה למות למענו.
אני מרגישה חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את נורמלית...
עדי בדיחי26/08/2013שלום לך בלה,
מה שאת מתארת הוא טבעי ונורמלי לחלוטין. מדובר בגבר שהיה לך מאוד משמעותי, היו לך רגשות עזים ומשמעותיים אליו, והוא בגד באמונך ולמעשה הפנה גב ברור לקשר. גם כשהוא רצה, וחשב שזה יתאים לחזור- עדיין, הפגיעה קיימת. גם נניח והייתם חוזרים - הפגיעה היתה שם.
טוב לשמוע שאת בזוגיות שטובה לך ובריאה לך, את חשה שזכית וזה נהדר. גם כשאת מאוד מאושרת, לא מן הנמנע שה"דיסק הקשיח" שלנו יעלה לנו כל מיני זכרונות, געגועים לאהבות אחרות, קודמות. וכשזה קורה- אנחנו בד"כ נכנסים לחזיונות, מה יהיה, ומחשבות, ועוד. לתת מודע שלנו יש חיים משלו, ולזכרונות שלנו גם. אני לא בטוחה שמדובר בגעגוע שהוא יכול להביא אותך למצב של חוסר הערכה או חוסר אהבה לבעלך, אלא מעין זיכרון שנשאר כזיכרון, וזה הכל. וצריך לתת לו מקום קטן - של נקודה בחייך, של זיכרון, וזהו. ברגע שתאפשרי לזיכרון להיות- את תראי שהוא לא תופס כזה מקום גדול. כשאת מדחיקה אותו וכביכול "מנסה לגרש" אותו מהמחשבות- הוא יגיע עוד ועוד.
העובדה שאת חזרת אליו לאחר בגידה והוא בכל זאת ויתר, בהחלט משפיעה גם על המצב הרגשי שלך. פתאום את מבינה שכל מה שעברת, ההתמוטטות, והתחושות הקשות- הן "בגללו", ולבחור הזה יש הרבה השפעה על הרגש שלך. ולרגש חיים משלו- הוא יכול לתעתע וכאן ולכאן. אבל אלו רק זכרונות, והשפעות של התקופה הקשה שעברת.
לכן המלצותיי הן:
1. לתת לזה מקום ולא להיבהל מזה.
2. כל פעם שאת מוצפת לזכור איפה את היום ומה עברת כתוצאה מהקשר עם האקס.
3. הנטישה שחווית לא היתה פעם אחת מצידו, ואדם שאינו נאמן לחלוטין- מקומו לא בחייך.
4. לדמיין את החיים המשותפים שלך ושל בעלך בכל פעם שאת חשה "נבלעת", לדמיין את המשפחה ביחד ואת האהבה שלכם.
אני מאמינה שכשיהיה לך ילד ראשון, למשל, הזכרונות האלו יתמעטו אף יותר. כיוון שהמשפחתיות והאהבה שלכם תושפע מהרחבת התא הפרטי שלכם ואת כבר תחושי אחרת. בד"כ נישואים טריים יכולים להביא לכל מיני תהיות ומחשבות ו"מה היה לפני", ו"מה היה קורה אילו" - וגם זה עובר עם הזמן.
מאחל לך זוגיות טובה ומזל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
בלה26/08/2013ללא ספק הרגעת אותי אני כבר תקופה מסתובבת עם תחושת מחנק בגרון (מרגישה שבאיזה שהוא מקום אפילו אם זה בחלומות אני בוגדת בבעלי שיקר לי כל כך בגלל עצם קיומן של מחשבות כאלו).
תודה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלה.. מבינה אותך מאוד!!
עדי27/08/2013היי בלה, סליחה שאני נדחפת...:)
אבל אני ממש מזדהה איתך גם אני לפני חתונה והאקס לא יוצא לי מהראש (למרות שאני זאת שעזבתי אותו ולא היה ל טוב איתו בקשר) אבל כל הזמן הוא בחלומות שלי ובמחשבות שלי וזה מפריע לי מאוד.. גם אני עוקבת אחריו בפייס וכל זה ואם רואה מישהו דומה לו ישר דפיקות לב.. מקווה שזה יעבור לך (ולי :) )
ונתמקד בדברים החיובים שיש לנו כרגע ולא בעבר.
:))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)