מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא סובלת את בן הזוג שלישוש27/08/2013
שנינו בשנות השישים לחיינו. אנחנו יחד 22 שנים. אנחנו אנשים שונים מאד, ואני לא מצליחה להביא את עצמי לפתח סובלנות כלפי השונות שלו. הוא איש טוב ואוהב, נושא אותי על כפיים, אבל מתפרץ לעיתים קרובות באופן שמעצבן ומפוצץ אותי, הוא לא מסוגל לשוחח ממש ואני צמאה לשיחות נפש, אפילו ברמה הטכנית - הוא לא שומע היטב ומסרב להשתמש בעזרי שמיעה, כך שלעיתים קרובות ממש איננו שומע את מה שאני אומרת - ואני מתעצבנת ביותר. הוא מעוניין במגע גופני ואני מאד לא רוצה. אני לא רוצה להיפרד או להתגרש. אני מחפשת בנרות דרך לקבל אותו על מגרעותיו, לשים דגש על היתרונות והחוזקות שלו.
השאלה שאני מחפשת תשובה עליה, ולא מצליחה למצוא: איך לקבל אותו, להתייחס אליו בסבלנות ובחיבה, איך לפתח בעצמי רגשות טובים כלפיו?
כרגע, שנינו סובלים מאד מהמצב הקיים, ואנחנו לא מסוגלים להשתנות.
היינו בעבר בייעוץ זוגי, ואף שהמטפל היה מקצועי וטוב, הוא לא הועיל לנו ונשארנו עם אותם קשיי תקשורת וקבלה.
אשמח מאד לייעוץ והכוונה של מנהלות הפורום וכל הרואים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה דברים
עדי בדיחי28/08/2013שלום לך שוש,
מה שאת עוברת בוודאי לא פשוט לך. עצם כך שאינו מעוניין להיעזר במכשיר שמיעה כבר הופך את התקשורת, שגם ככה לא קלה, לדבר יותר מסובך. קשה להגביר את הקול, קשה להסביר את עצמך, וכשאדם לא רוצה לעזור לעצמו הוא פשוט מנציח את "ניתוקו" מעולם השומעים. לפעמים לא להיות חלק משיחה של כולם, או לא לשמוע טוב בטלפון, יכול להיות מאוד מאוד מתסכל ואני משוכנעת שגם עבורו לא קל בכלל.
אני רואה כמה דברים ממה שאת כותבת:
1. את מתעצבנת ממנו די בקלות, אני בטוחה שהוא אכן מעצבן אותך, אבל צריך לחשוב למה הוא כ"כ מרגיז אותך והאם זאת השלכה ותוצאה של שנים כאלו, שכבר אין לך סבלנות וכל דבר שהוא אומר הוא מעצבן. נשאלת השאלה האם את יכולה לעבוד על רמת העצבנות שלך אל מול רמת ה"התעלמות" או ה"אדישות" שלך אליו. ופחות לייחס חשיבות לכל דבר.
2. אכן הדרך לקבל אותו היא לראות את החוזקות ואת הכבוד שלו אלייך, את הרצון שלו להתקרב ולהיות איתך. ז"א, הוא מאוד מעוניין בך במהלך כל השנים יחד.
3. אני מבינה שהלכתם ליעוץ ולמרות שהיעוץ היה מקצועי הוא לא ייעל את הזוגיות שלכם. קודם כל חשוב שהלכתם כי בכל זאת יש שם עבודה זוגית שקרתה. לא כל שיטת טיפול ולא כל יעוץ מבטיח שהוא מביא תוצאות. לפעמים לזוג אחד זה יעזור מאוד ולזוג אחר לא, זה הרבה תלוי בשיטה עצמה, בכימיה עם המטפל ובמוכנות שלכם להשתנות. אני מרגישה שאתם יותר "רוצים להישאר במוכר ובידוע" שלכם, במצב הנוכחי, מאשר לחוות שינוי ממש. שינוי הוא דבר מפחיד, מבהיל, וכשצריך לעבוד קשה על דפוסים- זה עלול להיות כ"כ מסובך, שמעדיפים להישאר במקום הנוכחי.
4. יתכן, שאם תלכו או תלכי היום ליעוץ, אתם תחוו שיטה וגישה שיותר מתאימה לכם. ואם אתם כבר 22 שנה יחד, ואם את מאוד רוצה שינוי- שווה אולי ללכת ולנסות שוב. זה לא חייב להיות ברמה של יעוץ "קלאסי", אולי סדנה, הרצאות וכיוצ"ב. אבל להערכתי יש מקום לגשת שוב לסיוע.
5. בנושא השמיעה שלו- תנסי לדבר איתו, ואם אינו רוצה להקשיב, אולי אפילו לכתוב לו שזה דבר חשוב לך, ומהותי לך לתקשורת ביניכם. נסי להסביר לו מה את חשה ולמה זה מרחיק אותך. הצליבי עבורו את הקשר בין תקשורת לבין קירבה פיזית. עבורנו הנשים לא פשוט להתקרב פיזית לאדם שלא מקשיב, ומעצבן אותנו, והאנרגיות שלנו אוזלות לידו. נסי להראות לו ולהוכיח לו שביום שהיה לכם יחסית בסדר, פחות רבתם, וחשת טוב איתו- את מוכנה להתקרב, להכין ארוחה יחד, להתקרב פיזית. נסי להראות לו את הקשר הזה.
בהצלחה רבה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא יודעת איך לקבל אותו
שוש03/09/2013תודה על תשובתך המפורטת.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)