מריבות בלתי פוסקות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מריבות בלתי פוסקות
    סיגל
    29/08/2013

שלום אני חדשה כאן, אני נשואה +1 התחתנתי בגיל 34 בעלי בגיל 33 יש לנו ילד בן שבעה חודשים (טיפולי פוריות בעקבות בעיית זרע של בעלי) מיום הראשון של הנישואים התחילו בעיות של מריבות בלתי פוסקות בעקבות בעיית מגורים בעלי ירושלמי ואני מהמרכז הוא עזב עבודה ועבר למרכז והבין אז שזה לא בשבילו אני לא הסכמתי לעבור ומאז חיי הם לא חיים בעקבות הלידה של הילד הסכמתי לעבור לגור בירושלים חשבתי שזה מה שיפתור לי את הבעיות אך לא הוא דתי מידי בשבילי הוא חונק אותי כל היום רוצה להיות איתי לא נותן לי ללכת להורים שלי עם הילד יש לציין שכרגע אנחנו מתגוררים אצל ההורים שלו הוא לא עובד אני עובדת ברמת גן כל יום עושה נסיעות הלוך ושוב מר"ג לירושלים אני מרגישה שאין לי כלום בנישואים הללו לא יודעת מה לעשות רוצה לקחת את הילד ולברוח אני מפחדת הוא מאיים שילך לעובדת סוציאלית וילכלך עליי כדי שתיקח את הילד המריבות שלנו כלולות צעקות וקללות אחד כנגד השני פשוט אני עייפה שנתיים נשואים מרגיש כמו עשרים שנה אין סקס טוב אין שיחות פשוט כלום רק ילד משותף וזהו אשמח לקבל יעוץ ותמיכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מריבות בלתי פוסקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר נקודות בדינמיקה שתיארת

טלי צרקינסקי
    29/08/2013

סיגל שלום,

ממה שאת כותבת ניכר שיש מספר דברים לא פשוטים שאתם מתמודדים איתם במהלך הנישואין וכפי שאת מציינת, מראשיתם. במהלך תשובתי אשאל מספר שאלות לחידוד.

כמה זמן הייתם בזוגיות טרם נישאתם? מה היה טיב היחסים אז?

אציין מספר נקודות שעולות מדברייך ואודה לך אם יש לך מה להוסיף:

1. התחלתם נישואים עם דילמה לא פשוטה של מקום מגורים. אין ספק שיש כאן פשרה מסוימת שצד אחד לוקח. זה לא פשוט. בזוגיות בני זוג מתפשרים האחד לקראת השנייה, לעיתים התפשרויות והליכה האחד לקראת השני דורשת התארגנות מחדש של מערכת היחסים ובדיקה מחודשת של הצרכים שיש בקשר.
    בעלך עזב מקום עבודה, האם מרגיש תסכול עקב כך? כיום חזרתם לירושלים ולך לא פשוטות הנסיעות לרמת גן. בעלך אינו עובד. כיצד אתם בתוך מרגישים ומתנהלים בהקשר הזה?

2. טיפולי פריון שעברתם הם עוד תהליך שאינו פשוט לבני זוג, יש צורך בקרקע זוגית חזקה ותומכת על מנת לעבור זאת. טיפולי הפריון שלכם הצליחו, האם היה לכם מקום לשוחח על התהליך שעברתם? וזה לוקח אותי לשאלה גדולה יותר וחשובה-

3. את מתארת כעס וריבים עד כדי צעקות במערכת יחסים כלומר, ניכר שיש כעסים אשר אינם מדוברים במערכת היחסים ביניכם, או אינם מדוברים בצורה בונה ונכונה.
    תקשורת זוגית היא אבן יסוד במערכת יחסים. תקשורת בונה היא כזו שמדברים כאשר רגועים, שהשפה שמשתמשים בה היא "אני מרגישה ש..". "לי זה עושה כך"... "אני הייתי שמחה ש.." "לי זה גורם"... כמה שזה לא פשוט..(איננו רובוטים..) ללא טון מאשים לצד השני תוך הקשבה אקטיבית והדדית כאשר שניכם רגועים. זה נכון לכם וגם לבן שלכם שיגדל ולא יהיה חשוף למערכת שתיארת.

4. ציינת את הדת. כאן סיגל, אם תוכלי להרחיב, עד כמה יש פערים במקום של הדת? עד כמה זה ניתן לגישור? אודה לך אם תפרטי מעט יותר כדי שאוכל להתייחס.

מגורים משותפים אצל ההורים גם הם אינם פשוטים להתמודדות בתא אינטימי זוגי.
    ויתכן מצב של מעורבות גם של חמתך וחמך במערכת שלכם כאשר ישנם מגורים משותפים.

אסכם בכך שנראה שאם יש רצון הדדי "להרים" את מערכת היחסים הזוגית שלכם, שעברה טלטלות, שינויים, דינמיות והחיים הם דינמיים. כאשר ישנן דינמיות בחיים יש צורך להתאים "עצמינו" מחדש לאותן דינמיות ויש לי הרגשה שזה מה שקורה אצלכם.
    כעסים שהצטברו מבלי לעשות "סדר בדברים".

סדר זה כולל בחינה משותפת הדדית של מה מתאים לכם היום? וזה כולל את שניכם, כל אחד עם חייו (עבודה, חשיבה על תעסוקה/התארגנות של כל צד באם יש צורך/רצון בשינוי. התפתחות כל צד וכו'..), זה כולל את התא הזוגי וזה כולל את התא המשפחתי עם התינוק. שבכללם הביקורים המשפחתיים, זמן איכות זוגי, משפחתי וכן כל אחד מכם לעצמו.

אותו "ארגון מחדש" כמובן כולל לא להאשים, לא לאיים בפניה לרווחה, ללכת יותר לכיוון של שיתוף והדדיות, החלטה של "לעשות שינוי למען הזוגיות והמשפחה שלנו".

באשר להיעדר מיניות וחוסר שביעות רצון. לכעסים ודברים לא פתורים בזוגיות יש השפעה גדולה מאד לתחום המיני ובזוגיות בהחלט מתחים כאילו נכנסים גם לחדר המיטות. על כן כאשר ניתן לעבוד על מכלול הדברים בקשר, אפשר לעבוד גם על הסוגיה המינית.

ניתן ומומלץ אף להתייעץ בטיפול זוגי.

מאחלת לך הצלחה בכל דרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו