בגידה של בת זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בגידה של בת זוגי
    טל
    30/08/2013

אנסה להיות קצר ותמציתי
    אישתי ב"סיפור מהצד" שנמשך כבר בערך 3 חודשים... החל מהחודש הראשון הבהרתי לה שאני יודע הכל ואני (כמובן) לא יכול לחיות עם זה.. בתחילה היא הבהירה לי שהיא הלכה לשם חוסרים של אינטמיות מגע וסקס ופשוט "התמכרה" לזה.... בהמשך עברנו שנינו תהליך ושיפרתי/שיפרנו פלאים את הנושאים הללו והיא ואני נהנים מאינטמייות מפותחת וסקס מאוד פורה ומרטיט, עדיין היא נותנת שתי גיחות אליו בשבוע -- אפילו בעת כתיבת שורות אלו.....

לאחרונה היא מאוד מאוד משתדלת -- מאוד קו-אופרטיבית בית - נותנת לי זמן לעצמי - משהו שבמשך 14 שנות נישואים (ושני ילדים 10 ו6) היא מעולם לא עשתה....
    אני נחשב בעיני חברינו לבעל מלאך , מבשל, מנקה משתתף, מפרנס יפה, אבא מקסים לילדים מאוד משקיע -- אבל כמו כל אחד גם אני לא מושלם וכנראה גם לי חסרים דברים שחשובים לה אולם המהירות שבה היא חצתה את הקו האדום הותירה אותי מתוסכל....

שאלתי:
    איך הייתם ממליצים לי לפעול.... האם לשים גבולות או (לחלופין) להסתכל על כל העניין מגבוה ולהגיד "תן לה לעשות את הסיבוב שלה " היא בסוף תחזור.. אתם יכולים להבין איזה תקופה מזעזעת אני עובר כעט... מעבר לעלבון לכעס לתסכול זאת כרגע הבחירה בין שתי אלטרנטיבות רעות -- או להיות סמרטוט ולחיות עם זה או ללכת על פרידה עם כל מה שכרוך בכך... עדיין אוהב אותה ועדיין יש בסיס טוב לזוגיות..... למרות העלבון
    אשמח לשמוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בגידה של בת זוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירה ממקום של כוח

טלי צרקינסקי
    31/08/2013

טל שלום,

אתה מתאר ואני מתארת לעצמי שאתה עובר תקופה מאד לא קלה.

בגידה ממושכת במערכת נישואין יכולה להותיר את הצד השני עם רגשות של אובדן תחושת אמון, פגיעה בדמוי העצמי ותחושת ערעור האיזון במערכת היחסים הזוגית ובתא המשפחתי.

בגידה בחיי נישואין לא צריכה להוביל בהכרח לפרידה. פעמים רבות, הבגידה יכולה לשמש מעין "פנס" ולהאיר מה חסר בקשר הזוגי ועל מה כדאי לעבוד.

בוודאי שעדיף לשוחח על הדברים אך גם דרך אירוע לא נעים כמו משבר בגידה, ניתן להבין ולטפל במה שקרה שהוביל לאירוע כזה.

יש סוגים של בגידות- מעידה חד פעמית (גם זה יכול להאיר משהו), רומן ממושך.

יש אנשים שבאמת יכולים "ליפול" פעם אחת ולשוב אל מערכת היחסים ויש אנשים שיש להם אופי הרפתקני ויותר מחפשים את הריגושים.

אולם במציאות, קשה מאד לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה (ולא רק בנושא זה..)

אתה מציין שאשתך נוהגת כך באופן קבוע ולמעשה מחזיקה קשר מקביל אל הקשר אתך. כיצד עבדתם על שינוי בנושאים שציינת? (מיניות, אינטימיות? האם זה קרה בטיפול בו העליתם דפוסים שקורים בקשר?)

האם גם אשתך הרגישה את השיפור? האם היא יודעת מה אתה מרגיש לגבי כל הנושא?

אתה שואל האם לחכות לה ש"תחזור מהסיבוב שלה"... השאלה, האם תחזור? ואולי תחזור ותלך לזרועות אדם אחר? האם אתה מעוניין לחיות בחוסר ודאות הזו? האם היא מכבדת אותך? יש כאן שאלה...

אני מאד מעריכה שציינת שגם אתה לא אדם מושלם כי באמת איש אינו אדם מושלם, אף אחד מאתנו וזה בסדר.

מה שחשוב הוא, להיות מודעים למה יש בנו ומה חשוב לך להשתפר בו.

אני לא יודעת אם זה רק עניינים אינטימיים. אולי אשתך מחפשת מענה לעוד חלקים.

אולי יש דמות אחת בבית שהוא הגבר הטוב, האוהב, האבא ובחוץ הגבר ה"מאהב", ה"סוג האחר"....(אין זה אומר שאתה לא מאהב טוב, אולי היא מפצלת בין 2 דמויות).

אתה מציין שיש בסיס טוב לזוגיות. באילו תחומי חיים אתה מרגיש את זה?

יש שאלה נוספת שהייתי מייעצת לך לבחון עם עצמך (אפשר גם בשיחות). אילו מקומות אצלך הם שמאפשרים לך לותר על בת זוג שתהיה לגמרי שלך. האם יש מקום של דימוי עצמי? האם זה קשור למשהו אחר?

אין ספק שגם פרידה היא הליך שהוא אינו פשוט אך מאידך, גם חיים במערכת זוגית עם אישה שהיא לא לגמרי באמת רק שלך...אינם פשוטים. יש כאן חשיבה האם לא מגיע לך משהו מעבר. "את כל עסקת החבילה"...

הייתי שוקלת את כל הדברים שהארתי כאן ומנסה אף לשבת עם איש מקצוע לבחון את הדברים על מנת "לעבד" אותם טוב יותר ולהשלים איתם על מנת להגיע להחלטה שתרגיש אתה שלם, החלטה שנובעת ממקום של כוח, של טל שהוא לא "סמרטוט" (מצוטטת את מה ששאלת). אלא טל שבאמת רוצה לחיות ולבחור טוב היום, ממש כפי שעלית לפורום הזה.

אני רוצה לאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחר ומאחלת לך כי תאמין בעצמך ובדרכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו