השבוע לפני המחזור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השבוע לפני המחזור
    אורטל
    01/09/2013

יש לי זוגיות מדהימה עם בעלי, חוץ מאהבה אנחנו גם החברים הכי טובים
    משוחחים, יוצאים ונהנים יחד
    אבל, יש לי בעיה עם השבוע לפני המחזור, כאילו איזו מכשפה משתלטת עלי ואני נהיית בלתי נסבלת, עצבנית וחסרת סבלנות
    לפעמים בעלי סופג את זה, אבל לפעמים אני מרגישה בעצמי שאני עוברת את כל הגבולות,
    אני מנסה להסביר לו שזה לא בידיים שלי וזה מחוסר שליטה, אבל הוא יוצא מאוד פגוע מהשבוע הזה,
    מה ניתן לעשות?? אני בעצמי מרגישה רע בתוך עצמי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השבוע לפני המחזור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתמודד ופחות להשליך עליו

עדי בדיחי
    01/09/2013

שלום לך אורטל,

את מתארת תופעה שלבטח הרבה נשים (וגברים) חווים אותה. בהחלט המצב ההורמונלי ואיתו - האילוץ לצפות ליום הזה בו המחזור מגיע, לא פשוט. לא פיזית ולא רגשית. עבור זוגות המייחלים לילד, למשל, המצב הזה עוד יותר קשה.

המונח הזה "זה לא בשליטתי" גורם לך למעשה להודות בכך שאת מנוהלת ללא רצונך ע"י משהו אחר. כולנו חווים תקופות של מתח ולחץ, ואם ננסה להקביל תקופה כזאת אצל הבעלים, נניח, עבודה חדשה / עול הפרנסה או כל משבר אחר- האם נרצה שהם ישתלטו על העצבים שהם מוציאים על הבית ועלינו? בוודאי שכן. לכן אני חושבת שההקבלה אליו יכולה לסייע לך להיות יותר סבלנית אליו.

מעבר לזה, נסי לחשוב- האם המחזור "מדווח" לך על הבאסה הזאת, פתאום הוא מגיע, אי אפשר להיות קרובים לגמרי, יש מצבי רוח שמגיעים איתו- אולי כל הידיעה הזאת שהוא אמור להגיע כבר גורמת ל"מאורע" להיות באמת "מאורע" גדול.. אולי גדול ממה שהוא אמור להיות. במילים אחרות, אם תנסי לעשות מזה "קטן" ולתת לזה פחות מקום- אולי גם התחושה הנלווית תהיה פחות משמעותית ובעלך יחוש זאת גם.

מעבר לכך ניתן להחליט כבר מראש שבשבוע הזה אתם מבלים יותר יחד, מחדים יותר את התקשורת הבינאישית, המילולית, מדברים על הדברים ואולי מחליטים, כמו מעין "חוזה", מה עושים כשאת מרגישה שזה מתקרב- האם את זקוקה לזמן משלך, האם את רוצה להיות יותר לבד, האם בא לך לקנות לעצמך משהו, לצאת עם חברה? המטרה היא לרכוש כלים מסוימים כדי שתוכלי יותר להתמודד עם המצב בינך לבין עצמך, ופחות מולו.

הדבר האחרון שאני רוצה לחדד הוא שוב העינין- האם לא המחזור הוא הבעיה אלא דווקא משהו שהוא מביא איתו, למשל חוסר היריון, למשל מצב הורמונלי לא פשוט, כאבים מאוד חזקים- יש לבדוק מהי התחושה שקשה לך ואיתה לעבוד.

בהצלחה ושנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו