מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חגיםלירון01/09/2013
שלום רב,
אני בגיל 43 גרושה +ילד ויוצאת עם גבר גרוש בן 44 גרוש +2 ילדים.
אנחנו יוצאים כשנתים וחצי והקשר בינינו טוב מאד. אני אוהבת אותו מאד ומרגישה שגם הוא אוהב אותי. על אף שאנו לא גרים ביחד אנו מבלים הרבה. משפחתו מכירה אותי ומאד מחבבים אותי ואף משפחתי שלי לגביו.
אציין כי כמעט כל סוף שבוע שני בן זוגי נמצא אצלי החל מיום חמישי ובקושי מזמין אותי אליו. הערתי לו על כך מס' פעמים ורק לאחרונה שמתי לב שהוא לקח זאת לתשומת לבו.
בן זוגי בד"כ חוגג את החגים עם משפחתו וילדיו.
שנה שעברה בראש השנה משפחתו לא חגגו יחד ועשינו חג ביחד (כמובן אצלי בבית וכמובן כי זה היה לו נח)
בחג סוכות (לפני שנה) אני הייתי לבד עם ילדי והוא היה עם ילדיו בביתו ובישל ארוחת חג. אני אמרתי שאני מתכוונת לצאת לאכול בחוץ. זה לא הזיז לו והוא אפילו לא טרח להזמין אותי להצטרף אליהם לארוחת החג.באחת הפעמים הערתי לו על זה. הוא ציין בפניי כי עלתה בו מחשבה להזמין אותי להצטרף אליהם אך אינו יודע למה לא עשה זאת.
לפני כשבועיים אמרתי לו שאני חוגגת את ראש השנה הקרב ובא בביתי ומזמינה אותו עם ילדיו. הרגשתי שהוא לא חש בנח נוכח שאלתי ועוד יותר לא חש בנח מאחר והוא עשה תכניות ואפילו לא טרח לשתף אותי או לשאול איפה אני בחג? אני מודה ומתוודה שנעלבתי. חשבתי שאנחנו זוג לכל דבר כולל בחגים. ציפיתי שידבר איתי ויתעניין מה בכוונתי לעשות לפני שהוא מתכנן עם משפחתו ומשאיר אותי בצד אבל זה לא קרה. אני מניחה שחלק מזה נובע כי החג אצל אחד האחים ולא נעים לו להזמין אותי בשמם... ובמיוחד שאני לא לבד... אבל אני עדיין חושבת שהוא היה צריך להבהיר להם שיש לו בת זוג והוא יבדוק איתי מה עושים בחג ויעדכן אותם. אני מניחה שאם היה נוהג כך הם היו מזמינים גם אותי וזה היה חוסך ממנו אי נוחות.
אני לא מחפשת את ההזמנה ולא בטוחה שהייתי הולכת אליהם אבל כן מצפה שבן זוגי יתייחס אליי כאילו אנו זוג לכל דבר וזאת על אף שאנו לא חיים ביחד.
זה כל כך העליב אותי מאחר ובסופי שבוע המשפחה שלו לא מזמינה אותו אליהם והוא תמיד אצלי- כי חשוב לי הביחד ובגלל שאני רגישה לזה שאדם לא צריך להשאר לבד בערב שבת. שהילדים אצלו הוא נשאר איתם בבית ומבשל להם.
כשזה נוגע אליי לא הרגשתי שיש לו אותה רגישות כלפיי. הוא עשה מה שנח לו ולא איכפת לו שאני לבד עם הילד שלי בחג.
זה כל הזמן מעסיק אותי ומעציב אותי על אף שאני מתנהגת רגיל.
אצין כי בן זוגי הוא לרוב טיפוס רגיש מאד וממה שאני מכירה אותו הוא יודע שההתנהגות שלו אינה במקומה אבל לא יעשה הרבה כדי לשנות.
האם אני חושבת נכון? האם הצפיה שלי מוגזמת?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרק ב' והמורכבות שלו
עדי בדיחי01/09/2013הי לירון,
קודם כל יש לציין לטובה את הדינמיקה ביניכם ואת האפשרויות, כל המיקסים, לבניית פרק ב' שהוא יציב וטוב.
אני חושבת שכדאי שנסתכל על כל החבילה.. כל אחד מכם מגיע עם הגרעין שלו, ולא תמיד פשוט לאחד את הכל יחד. בד"כ בחגים כשמתארחים זה לבטח קשה יותר.
אני שמה לב שאת יכולה לראות ומבחינה בכל המורכבות שהקשר הזה מביא עמו, ועם זאת רואה את הטוב- ואלו דברים חשובים שאולי בזכותם הקשר הזה ממשיך באופן נכון.
יש כנראה איזו אי נוחות מצידו לגבי לארח אתכם. יכולות להיות לכך הרבה סיבות, למשל- משווה את עצמו אלייך ולא חש שהוא יצליח להביא את התוצאה הנכונה. למשל, לאכזב את ילדיו שלו כי הם רגילים כבר הרבה זמן לאבא שהוא "רק שלהם" כשהוא איתם בשבת, ומתקשים יותר בסביבת ילדייך בבחינת "להתחלק" בו איתם. יתכן וזהו גם חוסר ביטחון שלו, ומשהוא לא יודע להסביר למה זה כך- אני מניחה שיש משהו בתוכו, אולי רגשי, שמקשה עליו להכניס הביתה, לתוך העולם שלו, לתוך מה שהוא בנה. רציונלית אני בטוחה שאין עם זה בעיה, אבל רגשית זה משהו אחר.
הדבר החשוב הוא שאת יכולה ויודעת לדבר איתו על הדברים. אולי כדאי שמעכשיו תבנו לעצמכם תוכנית, שהוא יבחר במהלך נניח תקופת החגים- חג, ערב חג או חוה"מ בו הוא מארח אתכם, מתי שנראה לו. לא כי את לוחצת, אלא כדי לבדוק מולו האם אכן יש משהו שעוצר אותו. נסי להציע להביא חלק מהאוכל או להיות אחראית על נניח סלטים ושתיה וכו' כדי להראות נכונות ועזרה.
נסי להעלות מולו את הסיבות שהצעתי לחוסר מוכנות מצידו - אולי עצם ה"חגים הכבדים" גם משפיע עליו, אולי עבורו זה צעד של מחויבות שהוא קשה לו כרגע, יכולות להיות באמת הרבה סיבות. ככל שתפחיתי את הלחץ, ורק תבררי, תתענייני, יהיה לך קל יותר. אני לא בטוחה שזה סימן לכך שהוא לא מחוייב אלייך או לקשר, אלא משהו פנימי שלו שעוצר אותו והוא מעדיף פחות להתמודד ולא להזמין.
בהצלחה רבה ושנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תשומת לב
לירון02/09/2013עדי שלום,
קראתי בעיון את תשובתך. תודה.
אציין כי אין בעיה מבחינת ילדיו לפגוש אותי עם ילדי. הם מאד שמחים שזה קורה ונראה לי שהיו רוצים שנפגש יותר.
מה שהפריע לי - אכן מהבחינה הרגשית- זה שהוא עשה תכניות עם המשפחה שלו ושם אותי בצד. אפילו לא טרח לשאול או לבדוק מה אני עושה בחג.(הוא יודע שאנחנו משפחה קטנה ושאנחנו לבד)
אני חייבת לציין שלא נראה לי שמשהו מפריע לו- זה עניין של נוחות נטו.
הרי שנה שעברה שהמשפחה שלו היו עסוקים הוא ידע לדבר ולפנות אליי שנעשה חג יחד ופתאום השנה - אני בצד והוא עם המשפחה שלו.
ברמה הרציונאלית כמו שציינת אין לי בעיה עם זה אבל אני מרגישה שזה מעליב.
עכשיו מאוחר מדיי לבוא ולדבר על זה... ומה גם שזה כל כך רגיש שיכול להעכיר את היחסים.
אני כל כך פגועה מזה שלא בא לי אפילו להציע שנפגש בשבת או בסוכות או משהו דומה.
ושוב אני שואלת האם תחושותיי מוצדקות לגבי המקרה הספציפי הזה או שאני מגזימה?
יש לי תחושה שכל הזמן אני צריכה להבליג כדי "לשמור על הקיים"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לבטל את מה שאת חשה
עדי בדיחי03/09/2013שלום שוב לירון,
אני מציעה לחכות אחרי החגים (ולא חייבים ליזום מפגש, גם לא במחיר של "לשמור על הקיים"), ולדבר. חשוב שאת תבהירי מה את מרגישה. אני לא רוצה לענות לך ש"הגזמת עם התגובה" כיוון שכך את מרגישה- וזוהי החוויה שלך, והיא לא סתם קיימת.
הייתי מכוונת אותך לשם אם הייתי חווה ממך כי אינך רואה את המקום שלו או מבינה את המורכבות שהוא מגיע ממנה. אך להערכתי את כן רואה את כל התמונה, ולכן כשאת מדברת על הקושי שלך- חשוב להעביר אותו אליו, ומותר לך מעט להתרחק ולהיות אותנטית, מאשר להבליג ולעצור הכל בפנים.
לכן אני ממליצה להעביר את חודש החגים על אש קטנה, להיפגש אם מתאים לך, לקחת את הזמן אם את חשה צורך- ולדבר על זה באמת כשחוזרים לשיגרה. מעבר לזה, חשוב שהוא יבין שמשהו קורה אצלך, חשוב שיבין שאת מתוסכלת או עצובה, להערכתי יש חשיבות שהוא יחווה ממך ש"לא הכל בסדר", לעומת "להבליג". כי ככל שתבליגי על יותר אירועים- הוא ימשיך לפעול כרגיל ולא יבין מה קורה. את לעומת זאת תרגישי שהוא לא מבין וחוזר חלילה. כדי למנוע מצבים כאלה, של כדור שלג, בהחלט מותר לך להיצמד לתחושותייך, לתת להן מקום ולהגיד - זה מפריע לי מאוד.
אשמח אם תוכלי לעדכן גם בהמשך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)