נישואים במשבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואים במשבר
    דנה ד.
    02/09/2013

אני בת 33 ובעלי בן 35, אנחנו נשואים 8 שנים ויש לנו 2 ילדים קטנים - 4 ו- 1.5.
    יש לנו משבר בנישואים מזה כשלוש שנים. יש תקופות קשות יותר ותקופות טובות יותר, אבל זה שם וזה מורגש מאוד. ניסינו טיפול זוגי פעמיים, זה עזר מעט אבל אנחנו כל הזמן חוזרים לאותו מקום. אני מרגישה שמאוד השתנתי בשנים האחרונות ואני מרגישה שאני לא נמשכת אליו יותר. זה גורם לחוסר רצון שלי לסקס וזה גורם לתסכול מאוד גדול שלו ולכעסים ועצבים תמידיים. חוסר המשיכה שלי אליו נראה לי כתוצאה טבעית של תקשורת לקויה ביננו. בעלי נוטה לחוסר פתיחות, שומר הרבה בבטן, לא משתף-לא ברצונות, לא בתחושות (לא טובות ולא רעות), לא בחלומות שלו (שהוא בעצמו לא יודע מה הם), לא איך עבר עליו היום, ממש כלום, רק אם אני שואלת. וגם אז לפעמים טוען שאני מחטטת. ולמרות כל זאת רוצה שארגיש פתוחה איתו מספיק בשביל סקס. קשה לי. אני מרגישה תסכול עצום ומרגישה שהמשפחה מתפרקת לי. אני מרגישה שאני על המסלול הבטוח לגירושים ומאוד קשה לי עם זה. אני מודעת לכל הקשיים שבגירושים ואני מאוד לא רוצה להגיע לשם.
    האם עוד יש סיכוי? משהו שאפשר לעשות? מישהו שאפשר לפנות אליו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נישואים במשבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה -

בני
    03/09/2013

היי
    את נמצאת על המסלול הבטוח לקראת שיפור חייך האישיים שישפיעו במישרין ובעקיפין על משפחתך הקטנה...
    את לא רוצה להתגרש...את רוצה שיהיה לך טוב!
    שלש שנים של עליות וירידות בקשר הזוגי שלכם גרמו לך להבין שצריך לעשות שינוי...
    שנה חדשה בפתח...קחי אחריות על החלק שלך בלבד, תבדקי מה את כן יכולה לעשות בשביל להציל את הזוגיות שלכם, אני מאמין וגם בטוח שבעלך יגלה מאוד מה יש לו להפסיד וירצה גם להצטרף ולהפוך את המסע שלך למשהו משותף - שיהיה שלכם!
    תפני לאנשי המקצוע הטובים ביותר שאת יכולה להרשות לזוגיות שלך לבקש - פירוק עולה הרבה הרבה יותר!
    לדעתי - סדנה ללימוד תקשורת בסיסית תשדרג את היחסים שלכם ותוביל אתכם "לרצות להסתדר" ויהי מה!
    גבירתי...זה המפתח להצלחה בהמשך - - -
    בהצלחה
    שנה טובה ומתוקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגשת לעזרה

עדי בדיחי
    03/09/2013

שלום לך דנה,

קודם כל אני מצטרפת למה שכתב לך בני, בהחלט יש מקום לתקן ולשפר ואכן צריך לדעת למי לפנות ואיך.

כמו אצל הרבה זוגות כנראה, נושא התקשורת שלכם הוא הנושא המרכזי עליו צריך לעבוד. בעלך, אדם מופנם וסגור שלא רגיל להיפתח ואם כן- רואה בכך פולשנות או חטטנות. את לעומת זאת, קושרת (כמו כמעט כל הנשים) את מידת התקשורת המילולית למידת התקשורת האינטימית, וכך זה עובד למעשה- כשאין דיבור מילולי, אין דיבור אינטימי של מגע. הגוף אינו מנותק מהנפש.

בהחלט אני חושבת שאפשר להתקדם ולא להגיע למצב של פירוק. יש הזדמנויות שניתן לתת לקשר הזה, והמטרה היא לא לוותר כל עוד משהו כן קיים. הקמתם משפחה ואולי רק עבור זה- שווה להשקיע. אני ממליצה להתחיל לחפש מטפל זוגי באיזור שלכם, לבדוק גם דרך הקופה (מחיר מסובסד) ולשמוע על גישת הטיפול ולהגיע למפגש. לתת לזה צ'אנס אמיתי ולהחליט יחד- שמטפלים, שמדברים.

הסבירי לבעלך כי אינך רואה אפשרות אחרת, נסי להעביר לו את המסר כי אינך יכולה להתקרב כל עוד המצב כזה. את מאידך, כנראה תוך הטיפול, תצטרכי לעשות שינוי גם בעצמך ולמצוא דרך להגיע לתקשורת מסוימת איתו, אך זכרי כי דפוסים קשה לשנות ולכן כל התקדמות קטנה בתקשורת מולו היא הצלחה גדולה לקשר. במילים אחרות, נסי גם את להבין את הקושי שלו להיפתח- בטיפול בהחלט ניתן לעבוד על זה.

בהצלחה ושנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו