נשואה טרייה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשואה טרייה
    חן
    04/09/2013

שלום רב,
    אני נשואה מזה כחודשיים עם בן זוגי כשנתיים וחצי . את ערב החתונה אני רוצה לשכוח , לקראת סוף האירוע הרגשתי מצידו כי איננו מתנהג כרגיל , כאשר נשארו רק המשפחה הקרובה שלי ושלו הוא התחיל להשתגע , לקלל אותי פיזית לשבור את האולם (זרק כסאות, שולחות...) במשך שעתיים ישבתי ובכיתי והוא צרח וקילל לבסוף אני נהגתי הביתה כשהגענו הבייתה הוא לקח באגרסיביות את הכסף והתחיל לספור (כבר היה 5 בבוקר) לאט לאו כשהבחין שלא הפסדנו אלא הרווחנו (למרות שהחתונה עלתה 150,000), הוא נהיה רגוע . אני שלא יכולתי לסבול את נוכחתו עוד דקה נוספת נסעתי להורים שלי ישנתי שם לילה והוא מבחינתו אסמסים ״את מגיעה או לא״ אני מרגישה מצידו שטלתנות יתר על המידה . לאחר שיחה שלי עימו פנים מול פנים הבנתי כי איננו הבין את טעותו אלא ממשיך להטיח בי דברים שאני בעצם אשמה בהתנהגות שלו אמרתי לו שאני מעוניינת להתגרש, נירדמתי וכשהתעוררתי הוא החליט לעשות עוד שיחה שבה קנה לי פרחים ומתנות, ולהגיד שהוא מצטער ומבין את הטעות . סלחתי והמשכתי איתו. שבועיים אחרי החתונהיטאו אותי מהעבודה כך שאני כרגע חודש מובטלת , אתמול הוא לא הפסיק לקלל ולהטיח בי האשמות, שאני אתחיל לעבוד. הסברתי כי אני מנסה ולא מצליחה וכולם אומרים שאחרי החג יפתחו המשרות. בגדול אני לא יודעת מה לעשות , יש לו מצבי רוח , פתאום הוא אדם אחד וברגע שני אדם אחר. חשוב לי לציין כי בעלי סבל מחרדה קשה לפני כשלוש שנים וטופל אצל פסיכיאטר ואף לקח כשנה כדורים נגד חרדה . ושוב עכשיו בתרופה של החגים הוא נכנס לחרדות ולדיכאונות. כרגע אני המחשבה של להתגרש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשואה טרייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחן - מעלה מספר שאלות נוספות

טלי צרקינסקי
    04/09/2013

חן שלום,

ברשותך, אני מעוניינת לשאול אותך מס' שאלות על מנת לקבל תמונה רחבה יותר של המצב.

את מתארת התנהגות מאד קשה ומוזרה שקרתה לקראת סיום החתונה ושינוי התנהגותי שלו ואני מבינה את המצב שאת נסערת בנישואין טריים אלו.

האם היו דפוסים דומים לפני הנישואין? הכוונה לתוקפנות - פיזית/מילולית/ דפוסים של שתלטנות? התנהגות מוזרה? מה אופי החרדות שלו?

בני כמה אתם?

אני לא יודעת מה היה לפני שלוש שנים אצל הפסיכיאטר, האם הוא שיתף אותך בכל?

נראה שכדאי שיפגוש פסיכיאטר שוב כיום. את מתארת מצבי רוח, עצבנות והתפרצויות, משהו שיש צורך להבין מה הוא חווה/לאבחן את המצב.

יש כאן מצב שמצריך טיפול בו - מקצועית, גם אם טופל בעבר, לראות מה קורה היום.

שאלה נוספת - מה חיבר אתכם יחד ואיך היו השנתיים שלכם כזוג?

אודה לך אם תחזרי אלי עם יותר מידע על מנת שאוכל להרחיב בתשובתי אלייך.

אני מבינה את שאלותייך בהקשר להמשך הקשר. חזרי אלי וננסה לעמוד על נקודות.

מאחלת לך חג שמח ושנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

חן
    08/09/2013

אכן כן היו דפוסים כאלו בעבר שלא התייחסתי אליהם יותר מידי, הם החריפו .
    אני בת 25 והוא 27 .
    הוא שיתף אותי במה שעבר עם הפסיכיאטר , החרדות נבעו מכך שחזר בתשובה כ7 שנים , היה דתי מאוד וביום כיפור היה לו קרי לילה , מה שנחשב אצל הדתיים שבעוד שנה יקרה לו אסון נורא (מוות) , בנוסף לאחר כמה שבועות משפחתו אכלה ארוחת שישי אבא שלו לא הרגיש טוב הלך לנוח והתמוטט (קרע בקיבה שנאלץ לעבור ניתוח). בהתחלה הוא לא רצה לקחת כדורים ובסוף שישכנעו אותו המשפחה (עדיין לא הכרנו) , כחודש לאחר מכן הכרנו הוא התחיל את הטיפול והפסיק לאחר שהכיר אותי (כי הוא לא מאמין בזה), הוא שיתף אותי בזה כשבועיים אחרי ההכרות בינינו .

בהתחלה הזוגיות הייתה נחמדה , שיתפתי אותו גם שהוא גבר ראשון שאני יוצאת איתו אחרים תקופה של שנתיים שיצאתי רק עם נשים .
    וכשעברו לגור ביחד אחרי חודש כי כבר שכרתי דירה אז זה יצא ככה הוא כל הזמן רצה לעזוב ובסוף התחרט אז זה היה און אנד אוף .
    תמיד הקשר היה לא החלטתי מצידו בעיקר . וכשהוא הציע לי נישואים לא חשבתי חותר מידי

שאלת מה חיבר בינינו .
    אין לי תשובה, לצירי חשבתי על זה רבות אבל אין לנו דבר אחד במשותף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן - ממשיכה בתשובה

טלי צרקינסקי
    09/09/2013

חן שלום,

מכל הפרטים שאת מעלה, עולות מספר נקודות,

1. נראה כי יתכן מאד ובעלך מתמודד עם בעיות נפשיות. לא ברור לי מהן, אינני מכירה אותו ובוודאי זה בלתי אפשרי לאבחן דרך הפורום. הוא זקוק להכוונה מקצועית וראוי להרגיש טוב.

2. בוודאי שבקשר אף צד לא אמור להרגיש מותקף פיזית או מילולית. גם לצד שלישי (מה שחווית בחתונה). את אמורה להרגיש רגועה בקשר, אינני מתכוונת למתיחויות שיש בקשרים או לקשיים, אם כי לבסיס של ביטחון בקשר זוגי.

3. ציינת שאת חושבת לסיים את הקשר ולא ברור לך מה חיבר ביניכם. לאור כל מה שאת מציינת, הפרידות והחזרות הנשנות, הקושי שיש בתחילת הנישואין והמאורעות שציינת ורגשותייך בקשר, נראה שאכן כדאי לשקול את המשך הקשר הזה.

4. ממליצה לך מאד לעבור תהליך של שיחות על מנת לעבד גם עם עצמך כל מיני תהליכים ולהתחזק - הן לגבי בחירת בני זוג, הן לגבי רצונך היום, מה חשוב לך, ציינת שבעבר יצאת עם נשים ולא לגמרי ברור לך מה הבחירה בו. יתכן וכדאי לעבד את המקום הזה ולהתחזק בקבלת החלטות שנכונות לך היום. כאשר אדם מרגיש שהוא חזק יותר, הוא יכול לקבל החלטות ממקום יותר שלם ובטוח (אף אם לא ב- 100%).
    ויתכן ולא הרגשת כך בעבר (וזה גם בסדר, אף פעם לא מאוחר לשינויים).....

מאחלת לך הצלחה בכל דרכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו