מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להיות או לחדול,,חג שמחמלאך06/09/2013
שלום
אני במערכת יחסים כארבע שנים אני בגיל 50 והיא בת 22, אני נשוי והיא רווקה. המערכת יחסים שלנו כיפית מהנה מאד, מעשירה, בחורה מאד יפה וחכמה,,, זה התחיל מתמיכה בתמורה לסקס והגיע למצב שכיף לנו ביחד,, כמובן שאני תומך בה כספית,,
בכל התקופה הזו יש לה חבר,שהיא אוהבת אתו, כך היא אומרת..
לאחרונה היא רצתה לסיים את המערכת יחסים בנינו בטענה שהיא רוצה לבחון את מערכת היחסים שלה עם החבר שלה, וכשהיא איתי זה מאד משפיע עליה לקבל החלטה נבונה,,
עשינו מס הפסקות שהחזיקו ימים מספר ושוב חזרנו להיות ביחד, היא הציעה להיפגש במינון נמוך, היינו נפגשים עד כה כפעם בשבוע,,
קיבלתי החלטה אמיצה ונפרדתי ממנה,, כי אני חושב שגם דברים טובים צריכים להסתיים איפא שהוא,, כעת אנחנו לא מדברים ולא מתכתבים,, ( מין ברוגז כזה )
אנחנו חברים בפייסבוק,, אבל שם לא מתכתבים כלל.
קשה לי מאד עם זה,, אני מתגעגע אליה,, מקנא לה,, מאידך צריך להיות חזק ולתת לה לחיות את החיים שלה בלעדיי,,
יש לי שתי ידידות נוספות יפות מאד שרוצות אותי ,, , הן כותבות לי ומפרגנות לי, אפילו בהגזמה, ואני משתף איתם פעולה בפייס בכדי לתת לה לקנא, לא יותר מזה
מידי פעם מעלה שירים עם מסרים לפייס,,
כך גם היא עשתה שהיינו נפרדים
שאלתי,, מה עושים בכדי להתגבר על הפרידה הזו,, אני רוצה אותה, מתגעגע..
האם להישאר בקשר איתה של מה נשמע ומה העניינים.. חבר בפייס, או להיות חזק ולהתנתק בהכל,,
האם מתגברים על דבר כזה בכלל,, או שאני אסבול כל חיי.
תודה וחג שמח לכם
..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר מורכב
טלי צרקינסקי06/09/2013מלאך שלום,
יש כאן מספר סוגיות שעולות במה שאתה כותב.
אני לא יודעת כיצד היחסים שלך עם אשתך אך נראה שאתה מחפש קשרים שימלאו אותך מהצד, יש כאן מקום לבדוק מה המקום שלך בנישואין ומה יש בקשר הזוגי או חסר בו? נראה כי חשוב לך בנוסף לזוגיות שלך לחפש קשרים נוספים? אתה מציין קשרים שמכילים גם תוכן רגשי, אף שהתחיל בהיבט של מין ותמיכה.
סוגיה נוספת, הבחורה שאתה בקשר אתה, שאתה כותב אודותיה, שכעת יש ניתוק ממנה, יש כאן איזו נקודה: היא רוצה לבחון יחסיה עם חבר. כמעט בלתי אפשרי לבחון קשר אמיתי כאשר מעורבים בו אובייקטים נוספים (דוגמה, גבר נוסף בתמונה).
זה בערך כמו לצאת עם מס' גברים או נשים ולבחון מי מהם באמת מתאים לזוגיות.
אופי כזה של התנהלות לא באמת מאפשר העמקה בתוך קשר והבנה לעומקם של דברים אם אדם מסויים מתאים לזוגיות או לא וגם לא מאפשר לקשר להתפתח כי האדם בהכרח משקיע במספר אובייקטים השקעה שהיא מעבר לזמן.. אם כי השקעה רגשית ואת זה כמעט ולא ניתן להשקיע במספר אובייקטים לאהבה....
ואליך... אתה מציין כאן שהקשר עם הבחורה כיום פוגע בך, את חושב עליה, אני מניחה שאם אתם חברים בפייסבוק אתה נחשף לתכנים שהיא מעלה שם, זה עוד כלי "גירוי" שממשיך למשוך את הקשר ביניכם גם אם אתם בתקופת ניתוק.
יתכן מאד שכדאי להסיר את החברות בפייסבוק (אם אינך רוצה לפגוע בה, אתה יכול להודיע בהודעה אישית לפני ההסרה בפועל של החברות).
מה שמתנהל ביניכם היום, לא מאפשר באמת ניתוק, אתם ממשיכים לשדר מסרים האחד לשנייה ויש כאן שאלה האם זה תורם לכם? לך, בהיבט של הפגיעה ולה, בהיבט של התפתחות החיים שלה.
בוודאי שאפשר להתגבר על זה ואתה לא עתיד לסבול מכך כל חייך... כרגע אתה מרגיש רגשות שניתן כמובן להתגבר עליהן.
מה שחשוב ובולט במה שאתה כותב הוא היכן מלאך, אתה רוצה להשקיע את האנרגיות שלך היום? האם בטיפוח הנישואין שלך? במשפחתיות? בדברים אחרים?
האם אתה מרגיש שאתה בתקופה שיש לך צורך באישורים מהסביבה לגבי הגבריות שלך מהמין הנשי?
עולות כאן כמה שאלות לבחינה בעייני.
אני מאחלת לך שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות או לחדול
מלאך06/09/2013טלי שלום
למען האמת ציפיתי לקבל תשובה יותר פשוטה וברורה
הרי ברור שלנהל רומן עם צעירה בת 22 , מספק ריגושים לגבר מזדקן, המערכת יחסים עם אישתי מאד קורקטים, כך זה לפחות אחרי 28 שנות נישואין,,
כמה עובדות, אין לי צורך להוכיח את גבריותי, אני נראה מצוין לגילי,,
אני מבין את הרצון שלה להתנתק, ואני רוצה שתצליח בחייה, כי היא אדם מקסים, נבון..מאידך קשה לי הפרידה.מאד
.
היו לנו הרבה פרידות קצרות וחזרנו,, האם זה בגלל התמיכה או שלדעתך יש רגש מצידה.
לפחות במין בנינו הרגשתי שהיא מאד נהנית איתי, היינו חופשיים בנינו כמו בעל ואישה
אשמח לקבל תשובה שתסייע לי מאד לגבש את דרכי בהמשך
איך את מסבירה שבחורה צעירה שיש לה חבר והיא אוהבת אותו מנהלת רומן במשך ארבע שנים עם גבר בגילי, למרות שזה התחיל מסקס תמורת כסף, היא לא באה מבית עשיר, אך עם חינוך מצוין של כל הילדים במשפחה, גם היא מוצלחת ובוגרת תואר אקדמי. לציין לפני הקשר מין -כסף הכרנו כידידים תקופה.
האם הניתוק צריך להיות טוטלי,, למחוק כל זכרון ממנה, או שלהשאר ידידים טובים , כך רצינו שנינו שיהיה, שנשאר ידידים טובים בלי סקס וקשר אינטנסיבי,, היא קראה לזה נפגש במינון נמוך יותר, כי הפגישות והמין בנינו היה אינטנסבי
מה היית ממליצה לי לעשות עם הקשר הזה
הרבה תודה , חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה בתשובה
טלי צרקינסקי07/09/2013מלאך שלום,
בפורום פעמים רבות כן יש השתדלות להאיר מצבים שונים מעבר לשאלה שאדם שאל, שאפשר כמובן "לקחת" או לא..
לעיתים זה עוזר, כי אדם ששואל שאלה ונותן אינפורמציה עם פרטים שונים, יש השתדלות להתייחס לכל התמונה ובוודאי לשאלה הנשאלת. על מנת למקסם את התשובה.
אנסה לחדד עוד יותר את תשובתי.
ישנם יחסים בין גברים לנשים שיכולים להיות יחסים אפלטוניים, מה שנקרא יחסי ידידות, ללא מגעים מיניים/אינטימיות וכו'.. נקיים מכל אילו, (כמו אח ואחות).
אולם כדי להיות ביחסים מסוג זה צריך להיות גם נקי מרגשות של קנאה, מרצון להפגין לצד השני דברים שקשורים לרומנטיקה ועוד..מה שנקרא השטח צריך להיות "נקי" אם רוצים סוג כזה של יחסים.
באשר לשאלתך מה יש לבחורה שבאה מבית עם חינוך טוב לרצות קשר עם בחור בגילך ובמין תמורת כסף כחלק מאותם יחסים ולצד מערכת יחסים שיש לה?
יש כל כך הרבה סיבות שיכולות להביא לכזה מצב....
יתכן והיא אדם מתלבט ולא לגמרי בשל בתוך מערכת היחסים שלה עם החבר ורצתה מעט ריגושים.
יתכן שמשהו בדמות אב שסיפקת לה. יתכן והקשר התחיל בנקודה א. ולבסוף כן היו מעורבים שם רגשות. אני לא מכירה את הבחורה, אישיותה וכו'.
יתכן שהיום היא יותר בשלה ורוצה לבחון דברים בחיים לקשר.
מה שאתה מתאר שהיא רוצה לנסות את הקשר עם החבר והיא רוצה להתנתק/מינון נמוך. חשוב, ואני מבינה שזה קשה, לא לקחת את זה אישית, נגדך, אולי היא מחפשת אדם שיכול להעניק לה את כל עסקת החבילה היום.
אתה מציין שאתה מתעסק עם זה וזה מציק לך.
לדעתי, אם זה מפריע לך, לא הייתי מנסה להעביר את הקשר לפסים של ידידות עם כל הרגשות שמעורבים כאן בתמונה.
אילו הייתה כותב שהיה רומן בעבר הרחוק והוא הסתיים לגמרי וכל אחד בזוגיות אחרת ואין שום משיכה ואין רצון כלל להפגין קנאה ולהראות תכנים בפייסבוק האחד כלפי השנייה, תשובתי הייתה שונה, יכולים להתקיים קשרי ידידות, אך ציינת דברים אחרים לגמרי, על כן הייתי שוקלת "לשחרר" אותה לדרכה ואותך לדרכך.
אני מבינה שזה מחמיא שבחורה צעירה נמשכת אליך.
אני רוצה לאחל לך הרבה הצלחה בכל דרך שתפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)