מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה במיטהס07/09/2013
שלום,
אני וחברה שלי יוצאים כשנה וחצי, הכל התחיל מצויין ואפילו יותר טוב ממה שקיוותי עד שלא הגענו ליחסים במיטה. שנינו בגיליי 25 ואני הייתי הראשון שלה, הבעיה היא שאני כבר רגיל לסוג סקס זורם ואפשר להגיד קצת פרוע, בפעמים הראשונות איתה הכל זרם יחסית באיזי ללא התפרעות, אבל אחרי זה היו מספר פעמים שבהם השתחררתי יותר זה פגע בכל הנושא והיום אנחנו במצב שבכלל אין שום מצב אינטימי או פעילות אינטימת כל שהיא בינינו תוקפה של מספר חודשים.
אני תמיד מדבר איתה על בעיות אבל הפעם פשוט אין לי שום פתרון,בפעם האחרונה כשדיברנו היא אמרה לי שהיא מרגישה פגוע ושהיא "אובייקט מיני" בשבילי.
אני רוצה להראות לה שאפשר גם אחרת ולהנות מזה רק אני מרגייש שאני לא מקבל הזדמנו לעשות את זה כי כל פעם יש תרוץ אחר (עייפות, עצבים וכו')
אני מאוד יצירתי בפתרונות אבל אשמח לקבל דעות של מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות היא דיאלוג
טלי צרקינסקי07/09/2013o שלום,
מיניות היא חלק מתקשורת בין זוגות. גם במיניות, יתכן ולכל אחד/אחת הסגנון שלו וזה בסדר גמור. אין "נכון" ו"לא נכון".
חשוב במין, מה שלא יהיה, שתהיה הסכמה לכל מה שמתקיים בתוך הפעילות המינית ואם יש - כל דבר זה בסדר. ואם משהו לא נעים למישהו - אז לא.
אתה מתאר מצב שיתכן ויש פערים בצרכים במיניות שלך ושל בת זוגתך. לא בטוח מבחינת תדירות יחסי המין, אלא יותר איזה אופי יש ליחסי המין ולך יש סגנון שאתה מכיר אותו ואוהב אותו ויש לך ניסיון אתו.
לעיתים בקשר זוגי יש תכנים בקשר שאינם קשורים למיניות (דילמות, מתחים) שנכנסים גם לחדר המיטות.
מה הייתי מציעה לך?
אתם שנה וחצי ביחד. זה זמן לא מבוטל למערכת יחסים.
הייתי מציעה לך לפתוח אתה את הדברים ולשוחח אתה. אתה כותב שאתה מאד יצירתי בפתרונות ושווה לקחת את אותה יצירתיות מעבר למיטה - גם ליחסים ביניכם שזה רווח נקי...
שוחח אתה בערב ששניכם רגועים. אמור לך מה אתה מרגיש כלפיה, נסה להבין ממנה מה חשוב לה בקשר. מה חשוב לך בקשר. תקשורת זוגית היא בסיס מאד חשוב בכל קשר זוגי ולא משנה כמה זמן מערכת היחסים קיימת - חדשה כוותיקה.
במסגרת השיחה אפשר לשוחח על בילויים משותפים ועוד..
יתכן והיא מתרגמת את המקום שהיא מרגישה "אובייקט מיני" בגלל תכנים שעולים במיטה, על כן חשוב לשוחח על "גם וגם". שמערכת יחסים מורכבת גם מבילויים, שיחות, תמיכה רגשית וגם מיחסי מין.
שהיא "אובייקט" להרבה דברים כשם שאתה "אובייקט" להרבה דברים - הדדיות האחד למען השנייה ואתה תהיה שם למענה כמו שהיא שם למענך.
ושיחה כזו עשויה מאד להבהיר אי הבנות שקורות לעיתים במערכות יחסים.
בין השאר אפשר כמובן לשוחח על מה נעים לה, מה פחות ולאט לאט לפתח גם את המקום המיני ביניכם. אני מבינה שאתה הראשון שלה, אין לה ניסיון מיני ויתכן ועם הזמן, בהנחה שיש קשר טוב בניכם ותקשורת טובה שתבנו, גם ההיבט המיני, כשהיא תרגיש שיש הדדיות, תמצאו שם גם את המרחב שלכם.
בהחלט שווה לשוחח על כך, כחלק מכל מערכת יחסים לשתף מה אתה מרגיש, מה חשוב לך ולהקשיב לה ולצרכיה.
ללא שיפוטיות ועם כבוד האחד כלפי השנייה.....ושווה לראות לאן זה מוביל..
יש סיכוי שגם המקום המיני יתפתח ביניכם.
ולסיכום - המיניות היא גם דיאלוג, ממש כמו בזוגיות.
מאחלת לכם הצלחה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)