איך מודיעים לגרוש?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מודיעים לגרוש?
    גילי
    08/09/2013

שלום לכולם

אני גרושה חודשיים וחצי וחיה בגפי (לאחר פרידה מבעלי)תשעה חודשים.
    פגשתי לפני חצי שנה גבר שהחלנו לצאת על בסיס קבוע.
    הגירושים עברו "בסדר" ללא בעיות מיוחדות ועל בסיס הבנה "שזה נגמר".
    מיד עם הגירושים בעלי אמר לי שיהיה לו מאוד קשה לדעת שאני אצא עם גבר אחר.
    היחסים בינינו כיום טובים ויש לנו ילד משותף. אני לא רוצה לפגוע בו אך העניין הזה שאני יוצאת עם גבר אחר עומד לצאת משליטה מאחר והילד הזכיר את החבר לפני הגרוש מספר פעמים,בעלי לשעבר שאל אותי היום מיהו אותו חבר שהילד כל הזמן מזכיר.

איך מבצעים זאת? מהי הדרך הקלה ביותר לספר לו? ואם בכלל..
    אני מרגישה אהבה לחבר החדש וגם הוא חשוב לי. הוא לא לוחץ עלי לספר לגרוש אך גם לזה אני מניחה שיש גבולות.

מה דעתכם?

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך מודיעים לגרוש?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברגישות..

עדי בדיחי
    09/09/2013

שלום לך גילי,

את למעשה מעלה את השאלה של "קו התפר"- איפה שמים את העבר באמת מאחור, ואיפה מתחילים לחיות את ההווה ללא הסתרות, התנצלויות או הסברים.

אני חושבת שלעובדה שהדברים קורים להם די בסמיכות, כלומר- סיימת מערכת, נכנסת לאחרת, והדברים קרו אחד אחרי השני - יכולים להביא אותך לדילמה האם ומתי לספר לגרוש שככל הנראה מאוד רגיש למשבר שעברתם, ובצדק, וגם- מתקשה אולי להיפרד באמת, מאשר "על הנייר".

יהיה מאוד כדאי להיות שקופה מולו ולספר לו. בכל מקרה הוא ידע או ישמע- הרי יש לכם משהו משותף שתמיד יהיה משותף לכם, כך שלא תהיה אפשרות להסתיר. מה שחשוב- שישמע את הדברים ממך עד כמה שזה קשה.

איך עושים את זה? אז בהזדמנות הראשונה שאת נפגשת איתו כביכול לעניינים הקשורים לילד שלכם, שבי איתו על קפה ושאלי אותו מה שלומו ומה קורה בחייו. נסי להכניס אותו לשיחה טובה בין "חברים". הסבירי לו שחשוב לך להיות כנה איתו, ושהוא ישמע ממך את הדברים ולא ממישהו אחר. שלאחרונה (ומותר לך להגיד שזה ממש לאחרונה כדי שלא יפגע) פגשת מישהו ואת בודקת איתו קשר רציני יותר (בלי לפרט מה מי מו), חשוב לך לספר לו כיוון שהוא תמיד ישאר אב ילדך ולפיכך תמיד יהיה לך חשוב לשמור איתו על היחסים שעד כה נשמרו (וזה בכלל לא מובן מאליו), ושאת רוצה באושרו ובטוחה שגם הוא, רוצה באושרך שלך.

המשיכי כרגיל ושדרי לו את אותו יחס כפי שהיה עד כה. המשיכי את שיתוף הפעולה ואת עידוד הילד לפגוש את אביו, הראי לו שהוא נשאר חלק משמעותי מחייך. אם הוא מפתח דיון ואת חשה לא בנוח- כלומר, שהוא מפתח זאת מתוך חטטנות, קנאה, כאב - אל תפתחי שיחה, אלא עני בכלליות שזהו קשר התחלתי וכדאי יהיה להמשיך הלאה.

בהצלחה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו