מדוכא מהחברה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מדוכא מהחברה
    תום
    11/09/2013

אני וחברה שלי כבר חצי שנה ביחד ,לאחרונה היו כמה דברים משונים בינינו
    הכל התחיל שהיא חזרה מביקור משפחתי של 3 שבועות בארה"ב שהיא חזרה היא אמרה לי שהיא לא מרגישה כמו פעם ושהיא מבולבלת
    עשינו שיחה ואמרתי לה שאני אוהב אותה ומאמין בקשר שלנו ושתיתן לזה צאנס כי חבל להרוס הכל ...
    היא הסכימה איתי שכבנו והכל היה טוב ,שבוע אחרי זה פחות או יותר היא ביטלה מפגש איתי נפגשה עם החברות למעשה התראנו פעם אחד בשבוע
    למרות שמצד שני היא יוזמת שיחות והכל אבל אני מרגיש שאני מאבד אותה ,באחת השיחות האחרונות שלנו היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי המון וכיף לה איתי אבל זה לא זה והיא צריכה ספייס והיא מבקשת שלא אגיד לה כל יום שאני אוהב אותה כי זה משגע אותה,לכן אני מבקש פה עצה מה אפשר לעשות מדוכא מהמצב לא רוצה לאבד אותה
    אם זה לא מספיק אנחנו גרים בקריות וממש עוד מעט היא עוברת לירושלים מתחילה ללמוד בעברית כאשר אני לומד בחיפה והיא למעשה תחזור בסופשים
    מרגיש שאני מאבד את חברה שלי אם תוכלו לתת עצה אשמך לשמוע ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדוכא מהחברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשוחח מחדש לקראת תחילת הלימודים

טלי צרקינסקי
    11/09/2013

תום שלום,

ממה שאתה כותב נשמע שדיברת אתה יפה בכך שציינת שאתה אוהב אותך ומערכת היחסים אתה חשובה לך.

כעת יש זמן לבחון מה עתיד היחסים בזמן ששניכם מתחילים בקרוב את שנת הלימודים
    ואני מעלה כאן נקודה למחשבה, האם אפשר לחשוב יחד על התארגנות שתאפשר את אותו "ספייס" מחד ומאידך, לאפשר לשניכם להיות ביחד בזוגיות, כל זאת, בהנחה שהרצון הוא הדדי.
    כלומר, שאתה לא נשאר בחוסר שביעות רצון מכך שהיא באוניברסיטה כל השבוע ואולי יהיו לה תכניות בסוף השבוע ושהיא תרגיש שיש לה די זמן להשקיע בלימודים (=כמובן שגם לך יהיה הזמן לכך). ומאידך, הזמן שלכם לזוגיות.

על מנת להגיע למקום הזה, אתם צריכים להגיע להחלטה שאתם רוצים לתת הזדמנות לקשר, תוך תקשורת פתוחה ביניכם, תוך שילוב הקשר בזמן הלימודים שלכם.

על כל זה כדאי לדבר ביחד. אני לא יודעת מאיזה מקום היא מרגישה שהיא זקוקה ל"ספייס" וזה יכול לבוא מסיבות שונות. האם נפגשתם בתדירות מאד גבוהה והיא מרגישה שהיא זקוקה בשלב הזה מעט להאט הקצב? האם לא פשוט היה לחזור מחופשה יחסית ארוכה בארה"ב? משהו אחר?

בקשר, חשוב מאד הביחד, אולם חשובה גם הנפרדות, היכולת לשהות גם בנפרד (חברים, תחביבים ועוד, אשר אינם סותרים את האהבה ואת קיום הקשר הזוגי).
    כאן אתה מציין שינוי בקשר. יתכן וכדאי בשיחה ביניכם לשוחח על שינוי זה, אולי משהו בדינמיקה השתנתה?

אני הייתי מציעה לך להתחיל את שנה"ל לדעתי גם ההשקעה בלימודים, היכרות עם חבר'ה חדשים, יטיבו אתך, אם הקשר חשוב לך, אפשר לנסות לתת לו הזדמנות ולשוחח על הקשר ועל כיצד לקיימו בזמן שאתם אוביקטיבית יותר רחוקים וכן עסוקים בלימודים + שאר מחויבויות לאוניברסיטה ולראות מה מתפתח.

יכול להיות שזה יעשה לכם טוב להיפגש בסופי שבוע ולשוחח טלפונית. אם קשר זה לא יחזיק, כנראה שהיעוד שלך יהיה לקשר אחר, עם הכאב שבדבר ואני לגמרי מבינה.
    כך לפחות תדע שעשית מה שיכלת לשמר את הקשר וזו גם הרגשה שעשויה להקל..

אני מאחלת לך שנת לימודים מוצלחת וכן הצלחה בדרכיך גם בקשר שחשוב לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו