משבר קשה בנישואים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר קשה בנישואים
    מאי
    12/09/2013

היי,
    אני נשואה 10 שנים ויש לי 2 ילדים (8,1.5).היתחלתי את חיי הנישואים עם בעלי באושר גדול, הרמוניה, חברות ואהבה גדולה שנימשכה כחמש שנים בערך . המשבר הגדול החל כאשר חוויתי דיכאון קשה (בערך שנתיים אחרי לידת בני הבכור).היתי במשבר גדול ולא ידעתי מה לעשות פניתי לטיפולים רבים ואחרי שנה בערך היתי במצב יותר טוב. כל תקופת הדיכאון בעלי היה תוקפני רב איתי בלי הפסקה ושינה את היתנהגותו כלפי. מצאתי את עצמי בדיכאון קשה נאבקת במצבי ונאבקת בו מצב מאוד מאוד קשה ומיאש. לאחר תקופה זו ניסיתי במשך 4 שנים להרות דבר שגרם לי לתיסכול רב .ואז ניכנסתי להריון וילדתי את בני השני. זמן קצר אחרי לידת בני השני בעלי החל שוב להיות אדם בלתי ניסבל , אגרסיבי ,עצבני , כל פעם אומר שאני מפריעה לו ומיתנהג בצורה נוראית ,כשאנחנו בחופשה הוא הורס את כל החופשה וכל נסיון מצידי לדבר איתו לא עוזר לי. הוא אטום אדיש ואומר שהוא לא רואה כל בעיה שאני מגזימה .כתבתי לו מיכתבים רבים שבו אני מנסה לתקשר איתו והסביר לו את המצב ושאנחנו צריכים לטפל במצב .הוא מיתעלם כמו כן ניסיתי לשוחח עימו פעמים רבות גם זה לא עזר .המציאות גורמת לי לסבל רב מאוד , אני מרגישה שאני לא יכולה להמשיך לחיות חיים כאלה של סבל. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות . אני מרגישה שאם השינוי והרצון הטוב לא יבוא מצידו לא יקרה שום דבר טוב. רציתי להוסיף שכל נסיון מצידי להיות טובה יותר סבלנית ואוהבת גם לא עוזר לי.
    תודה אשמח לתשובה מיקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר קשה בנישואים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קודם כל להכיל אותך

עדי בדיחי
    12/09/2013

שלום לך מאי,

כואב לקרוא את מה שעובר עלייך. לפעמים היינו מצפים שבן הזוג שלנו יכיל אותנו , וכמובן הציפיה היא שדווקא ברגעים הקשים האלו- הוא יהיה שם, יבין ויגיד את המילה הנכונה.

לצערי זה לא תמיד כך, ואולי אפילו לרוב זה לא כך. לא פעם בן הזוג נבהל מאוד ממצבים שבהם האשה (או הגב) לא מתפקדת. הבית כבר לא בשליטה, הכל קורס, נוחת וחסר פרופורציות. האשה נמשלת לדבר הזה, היסוד החזק הזה שמחזיק את הבית, את הילדים ואת התנהלות הבית הכוללת. כשהאשה בדיכאון, מסתגרת, מצטמצמת, לא פעם הגבר חסר שליטה- ולא יודע מה לעשות מכאן ואילך.

אני מניחה שזה חלק ממה שעבר עליו. לפעמים התסכול והיאוש הזה לחוות אותך ככה (ולא באשמתך, כרגע אני מדברת עליו), הוא כ"כ קשה, שההתמודדות באה בצורה הפוכה- במקום לעזור, לתמוך ולתת כלים- הוא כועס, אדיש, עצבני ולא מגיב. אולי בתוך תוכו הוא מצפה ש"תתנערי" מזה.. שתתעוררי. מה שהוא לא יודע, שכשאדם נמצא בדיכאון- לא יעזור הכעס וחוסר ההכלה, מה שיעזור זאת רק העזרה והטיפול שאותו אדם זקוק לו.

בשלב זה אני מציעה לך לגשת באופן אישי ליעוץ אצל מטפל/ת זוגית. שם תוכלי לקבל כלים, עבור עצמך בשלב זה- מה הכיוון, מה ניתן כרגע לעשות, מה עוד אפשר להשיג דרך התקשורת העכשווית איתו ומה אולי יותר מאוחר. את חשה לא מוכלת כנראה הרבה זמן, וזה לא דבר פשוט. הייתי מציעה לך, לאוד זאת, לחזק קודם כל את עצמך ולהתייעץ באופן מסודר, ואח"כ לבחון מהם הכיוונים, מהן האפשרויות.. איך ניתן לגשת אליו ולגייס אותו לתקשורת נכונה.

בהצלחה רבה ושנה טובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו