העבר שלי משפיע על הזוגיות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העבר שלי משפיע על הזוגיות?
    חסוי
    29/09/2013

שלום רב,אני בת 31 ובן זוגי בן 30. אנחנו זוג מעורב,הוא לא יהודי,ואנחנו חיים במדינה אחרת.הדומה בינינו הוא ששנינו אוהבים חידושים,תרבויות שונות,לקרוא ספרים,לטייל בעולם,לנסות לעשות דברים שונים,התנסיויות או אפילו סתם להישאר בבית ביחד לפעמים(כמובן שהרבה מזה לא יוצא לפועל כי שעות העבודה שלנו שונות,וגם זה מקור לתסכול...), מה שעוד דומה בינינו זה ששנינו צריכים מניע,מצת,מישהו שיניע אותנו כדי לעשות את הדברים הנ"ל. גם חוסר החלטיות וחשיבה יתרה על דברים זוהי תכונה משותפת לנו. מה שכן,הוא יותר ריאליסטי,עובד בהיי טק,מנתח דברים בצורה ריאלית יותר,ולפעמים כשצריך להחליט,הוא יותר החלטי ממני.אך גם לפעמים יותר קר ממני עקב זאת אני מניחה. אני בחורה רגישה,עם עבר של אלימות במשפחה,אמא שלי ואחים שלי חוו אלימות מצד אבא שלי,גם אני אך פחות,אולי בגלל שאני הילדה הקטנה....אבל אני מניחה שהעבר עושה את שלו. אני לא החלטית,אני מהססת כל הזמן,כל הזמן חושבת אם אני עושה את הדבר הנכון בזוגיות.בן זוגי יודע על העבר שלי ומנסה לתמוך,אך מצד שני לא לגלות רחמים.אני עובדת קשה ושעות מרובות,הוא הציע לי לעזוב את העבודה לכמה חודשים ולהתחיל לעסוק במה שעושה לי טוב עד שאמצא משהו אחר,הוא עוזר לי ללמוד שפה חדשה,עוזר לי לכוון את עצמי למה שאני רוצה,מנסה לדאוג לי ובאותו זמן גם לתת לי את הספייס. אך חסר לו משהו.... יש לו את החשיבה "הישראלית" שלנו,של לא לצאת פראייר :) .עכשיו זה השתפר,אך בהתחלה ממש הייתי צריכה להסביר לו מה זה לתת ללא ציפיה לקבל...לתת כי אתה רוצה לתת....אנחנו עדיין עובדים על זה...הוא גם מעביר ביקורת לפעמים,חצי בצחוק חצי ברצינות... גם על חברים שלו,ואני לא אוהבת את זה....הוא יודע שיש לו בעיה,הוא מודה בזה ורוצה לשפר ולשנות...אני פשוט לא יודעת כיצד לעזור לו לשנות? התכונות האלו מאוד מפריעות לי..... אני צריכה ללמד אותו להיות אכפתי יותר (הוא אכפתי יותר בדברים הריאליים,כסף,הכוונה למטרות בחיים,עזרה בלימודים,נותן לי ספייס ומעודד לפעילות חיובית וכו,אבל בדברים הקטנים כמו:לתת לי פרח,לא רק 3 פעמים בשנה,להכין לי ארוחה טובה כשאני חוזרת עייפה מהעבודה,לא רק פעם בשבועיים,אני צריכה להסביר לו למה אני מצפה לדברים האלו...והוא אח"כ מבין ומיישם... אולי זה בגלל שהוא בן יחיד? אני לא יודעת מה הסיבה,אבל אני מצפה שכל זה יגיע ממנו בלי שאצטרך להסביר לו...כאילו, זה לא מובן מאליו? ואולי אני לא יודעת איך להתנהג? למה לצפות? אני בתקופה מאוד מבולבלת עכשיו,ותמיד חושבת שאולי אני עושה טעות שאני איתו,או שאני הוזה וההתנהגות שלו היא נורמאלית לחלוטין...אני פשוט גם רואה ושומעת על זוגות,למשל בפייסבוק,שנראה שהכל טוב אצלם,נראים תמיד מאוהבים,מאושרים...אני מלאה ברגשות סותרים,יום אחד מרגישה בת מזל שיש לי אותו,ויום אחר אני לא מפסיקה להרהר על היותינו זוג....יום אחד אני מאוהבת ואוהבת,ויום אחר אני מרגישה כאילו הכל מזוייף...מה לא בסדר?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העבר משפיע על הזוגיות? לא בהכרח

עדי בדיחי
    30/09/2013

שלום חסוי,

נראה שמעבר לקווים הדומים והשונים שתיארת, בזוגיות המסוימת הזאת שלכם יש גם את האלמנט הבסיסי של שונות - הגירה לארץ אחרת, העובדה שהוא לא יהודי ולא מגיע מתרבות דומה לשלך, שפה אחרת, אורח חיים אחר, אפילו קווים דקים כמו "לתת לא על מנת לקבל" הם שונים ואולי את חשה בעקבות כך שאת צריכה ללמד אותו את כל התורה מא' ועד ת'..

הוא אכפתי ומבין את מה שהוא עצמו גדל עליו, אני לא יודעת עד כמה אפשר לשנות אותו מהבחינה הזאת. לנו הישראלים אלמנט המשפחתיות ואיתו החום, הדאגה, וכל הבא עם זה לטוב ולרע- הוא אלמנט מרכזי בבניית בית או מיסוד קשר. אנחנו ידועים גם ככאלה שערך חיי האדם הוא מעל הכל, ואיתו הכבוד אחד לשני וכו'- למרות שיש לנו מה לשפר, כל העינין של "בין אדם לחברו" הוא במעלה עליונה מבחינת התרבות שאנחנו מגיעים ממנה (נעביר זקנה את הכביש, נתרום לנזקקים, לא נפקיר וכו'). ולכן לדעתי כל העינין של שוני תרבותי, לרבות כל מה שתיארת הם בהחלט מהותיים.

אני מניחה שהרצון שלו לשנות או הידיעה שיש דברים שהוא צריך לשנות הם חשובים והם "מעודדים", אני לא בטוחה שיש דרך בה את יכולה "ללמד" אותו מעבר למה שכבר עשית. הייתי ממליצה לבחון שוב את הקשר, לאורך נניח החודש הקרוב ולבדוק האם אכן השונות הזאת מביאה אותך לספקות. הרגשות הסותרים שלך מגיעים מבלבול שכנראה את "סוחבת" תקופה לא מבוטלת. משהו ברור חסר לך בקשר, אני לא בטוחה שאלו רק המניירות של "חיזור", אלא משהו עמוק אחר שאת לא מוצאת בו.

נסי לבחון את הקשר כאמור, לבדוק מה את חשה. אם את ממשיכה לחוש "מפוצלת" בין שני מקומות, אולי שווה להתייעץ נקודתית עם איש מקצוע (לברר בדיוק באיזה מקום את ומה משאיר אותך בקשר מעבר למה שציינת).

לגבי הכותרת לשאלתך- האם העבר משפיע על הזוגיות - אני לא רואה את הביטוי של עברך בזוגיות שתיארת. אם היית "בוחרת" לא במודע או כן - גבר שעושה לך רע, שעושה אותך "קטנה" וחלשה- אולי הייתי עונה אחרת, אבל אני מרגישה שאת מאוד מודעת לעצמך, לקשר. בוודאי את לא רוצה זוגיות כמו שגדלת עליה בבית, אך אני לא חשה שאת בכיוון הזה. מעבר לכך, לא קיבלתי הרושם שהעבר שלך פוגע לכם בקשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו