מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למההה?? למההה?????ליאת30/09/2013
אני ובעלי נשואים 4 שנים+1.
הכל היה טוב ויפה, חברות טובה ואהבה גדולה.
לפני כשנה בעלי הכיר מישהי בעבודה והתפתח ביניהם קשר- בהתחלה סמסים, שיחות טלפון של "עבודה", גיבושים מהעבודה ותמונות ביחד.
שמתי לב לזה ותמיד הערתי שזה לא נראה וניסיתי למנוע בכל דרך אפשרית.
תמיד הוא מסתיר או משקר בנוגע לכל דבר בגלל פחד מהתגובות שלי ושזה לא ימצא חן בעיני. אומר שאני לא תומכת בו בשום דבר וכל מה שהוא עושה "לא נראה לי".
וזה נכון חלקית, כי תמיד יש שם שקר או סתר כלשהו ולא מספר את כל האמת.
הכל היה נראה אחרת אם היה משתף אותי בהכל ומספר הכל גם אם לא יאהב את התגובה שלי.. אי אפשר כל הזמן לטפוח על השכם ולהגיד אמן על כל דבר ולסבול בשקט.
כל דבר מעצבן אותי לאחרונה.. עד כדי כך שהוא מתקרב אלי זה מעצבן אותי.
אחרי שילדתי, חשבתי שזהו הקשר נותק ביניהם לגמרי הוא גם עזב את מקום העבודה שהיה בו.
עד שבמקרה גיליתי אצלו במייל התכתבות ביניהם והוכחה חותכת שהוא בגד איתה ופשט קיבלתי סטירה מצלצלת, הלם!.
כל פעם ניסיתי לדבר איתו ולשאול מה קורה אבל כלום לא עזר.
ניסיתי תמיד לעודד אותו לפתח תקשורת ולדבר איתי על מה שהפריע לו, אבל בדרך איבד את עצמו ובגד (וגם לא הכחיש אבל הצטער על זה נורא נורא). הטיעון שלו: היתה חסרה לי תמיכה והוצאתי ממנו גם "סקס"
במיוחד שאני אחרי לידה, הכל קשה להיות עם ילד בבית רוב היום ובזמן הזה הוא מנהל איתה שיחות טלפוניות שהוא יזם ושלא הייתי מודעת אליהן ויצא להם להיפגש פעמיים (לפחות).
אני מרגישה פשוט מושפלת, מאוכזבת, סמרטוט, אשמה גם אבל עדיין שום דבר לא מצדיק את המעשה הזה.
איך סולחים על דבר כזה? קשה לי נורא להמשיך הלאה.
הייתי מאוד רוצה לסלוח לו לשכוח את זה, שזה יעבוד בינינו ולתקן הכל וגם הוא מאד רוצה ואומר שזה נגמר ביניהם וקשה לי להאמין בזה - מה היה קורה אם לא הייתי רואה את זה.. כמה זמן זה היה ממשיך???.
אבל כל היום אני רואה את הסצנה הזו מול העיניים שלי.. איך הם היו מה הם עשו?? אני יודעת שכל פעם זה יעלה לי וזה יהיה כמו צל מעלי לכל החיים.
כל הזמן אני זורקת לו את התיסכולים שלי ומה שאני מרגישה בצורה הכי מביכה בשבילו.
קשה לי מאוד!
איך מתגברים על זה?
אני לא רוצה להגיע לגירושים במיוחד בשביל הבן שלי שיגדל עם אימא ואבא בצורה הכי טובה שיש.
הוא באמת בחור טוב ואני אוהבת אותו
זה נשמע כאילו אני מנסה להבין אותו.. אני לא אוכל להבין את זה. אני לא יודעת איך אפשר לנהל שיחה רגועה בלי שכל פעם אעקוץ אותו לגבי זה.
איך להגיע לשורש הבעיה.. איך לפתור הכל..
סליחה על האורך.
פשוט זקוקה לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה ממשבר זוגי
עדי בדיחי30/09/2013שלום ליאת,
אני יכולה להבין את התסכול והקושי שלך, אכן את עוברת חוויות לא קלות וחיה מציאות לא פשוטה.
לא תמיד בגידה מספרת על חורבן הקשר ואיבוד האמון זה בזה. מבחינה זו נראה כי כבר מהתחלה את לא לגמרי האמנת לו, מסיבות שלך שאולי הן מוצדקות, וכבר משם בעצם ההדדיות לא נוצרה ביניכם, כנראה. את חשת לאורך הזמן כי הוא תמיד מסתיר משהו והוא חש לעומת זאת שאת אף פעם לא סומכת עליו עד הסוף. כך קורה שנוצר "לופ" של מערכת יחסים לא לגמרי שלמה. ככל שהשנים דופקות- יש לכך תוצאות. ככל שמתרגלים לשיגרה לא קלה רגשית (כתוצאה מ"שברי האמון" האלה), אי אפשר להחזיק הרבה זמן מעמד ומשהו קורה- או שמתרחקים ונהיים קיצוניים בדפוסי התקשורת הזוגית (מדברים רק דברים שקשורים לילד, מתרחקים מיצירת קשר ומגע) או שבסופו של דבר "זולגים" החוצה ומתחילים לחפש נחמות בחוץ. וזה כנראה מה שקרה פה.
להערכתי אתם בהחלט זקוקים ויכולים לשפר את ההתנהלות ביעוץ זוגי שילווה אתכם לתקופה עד שתחושי/ו שמשהו מתחיל להשתנות מבחינת האמון . האמון הוא הנושא עליו אנחנו מדברים - גם הוא מולך ובוודאי את מולו. הוא בפירוש אמר שחסרה לו תמיכה- תמיכה היא מילה גדולה ושווה להתעכב על "מה בדיוק" היה חסר שם, ובתוך טיפול זה יכול גם להביא לתוצאות טובות.
לצערי בלי גורם שלישי אני לא בטוחה שתוכלו לבד לגשר, דווקא כי מדובר באלמנט שליווה אתכם מתחילת הקשר ולא מדובר במשהו נקודתי. אני גם לא בטוחה שמדובר באופי בוגדני מצידו אלא במפלט שהוא מצא לעצמו.. כמובן לא מצדיקה אותו - יש לפתור את התסכולים בתוך הקשר ולא מחוצה לו. אבל עכשיו כשהדברים נעשו כבר- שווה להיכנס יחד ליעוץ זוגי ולתת "פוש" לקשר. לא פעם זה מצמיח את הקשר וזה כדאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)