מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תיסכולדיקלה27/03/2008
שלום רב,
אני בחורה בת 26 ואחרי זוגיות בת 6 שנים מלאת מלחמות וקשיים (ההורים שלי התנגדו לקשר בחריפות והיו בעיות נוראיות...... אבל בסופו של דבר ניצחנו במלחמה שלנו ולפני כ 4 חודשים התחתנתי, כמובן שהורי השלימו עם העניין והוא נכנס אליי הביתה והכל היה נפלא הבעיה היא שכשהחתונה עברה בעלי החליט שהוא לא מוכן לסלוח ולשכוח את העניין עם ההורים שלי והחליט שהוא לא בא לביתם יותר... העניין פוגע ומייסר אותי מאוד, אני מנסה לדבר ולהסביר לו שזה מאוד חשוב לי ואני לא מוכנה לוותר על התא המשפחתי בו גדלתי ועכשיו הוא צריך להיות חלק ממנו אבל הוא לא מכבד אותי למרות שהוא רואה אותי בוכה ומיוסרת מהעניין, בלי קשר בעלי הוא בן אדם קשה ואת זה לקחתי בחשבון ... הוא נורא עצבני וסגור הוא לא יודע להפגין את האהבה שלו (הוא גדל בבית כזה...) והמצבי רוח שלו משתנים מדקה לדקה ואני זו שסופגת את העצבים גם אם אני לא קשורה לזה ההתנהגות שלו מאוד פוגעת ומעליבה אותי. חשוב לציין שבעלי בן אדם טוב לב ומקסים ואנחנו אוהבים מאוד מאוד.
אשמח לקבל תגובה ואלי גם עצה איך לשנות את הדברים או לפחות חלק מהם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם המשחק- סבלנות והבנה
יהודית ברגמן29/03/2008ליאת יקרה!
בעלך נפגע מאוד מאי קבלת הורייך אותו במשך 6 שנים לפני הנישואים ומתחשבן אתם על כך היום. איך לדעתך אדם שחש לא רצוי ודחוי במשך 6 שנים, אמור להתייחס לאנשים שדחו אותו? מצידם, אני מניחה, ש"תעודת הנישואים" אמורה היתה לגרום להם, הבוגרים, להתחשב בך ולעשות ניסיון התקרבות, ביטול התנגדות ואיזושהי קבלה והסכמה שזו בחירתך ושעם זה צריך להתמודד ולהמשיך הלאה... עצם החתימה על תעודת הנישואים לא משנה רגשות. יחד עם זה, מן הראוי, שכל הצדדים יעשו מאמץ ללכת זה לקראת זה למענך. צרי מצב של שיחות ניקוי מהעבר כדי ליצור קשר חדש. מעין "סולחה" והסבירי לכל הצדדים שהריב לא מועיל לאף אחד וקורע אותך, האהובה- ביניהם!
אזכור הנושא, תחנונים, בכי ומלחמות, לא ייטיבו עם היחסים. כל זה רק מבצר אותו יותר ומזכיר לו את כאב העבר: דחייה מצד הורייך. הדרך הנכונה בנישואים בכלל ובמקרה הזה בפרט, זה לא להלחם ולהתבצר בעמדות, אלא לפתוח את הדברים ולדבר עליהם בזמן מתאים. רק סבלנות, השתדלות ושינוי דפוס התנהגות והתכווננות אמיתית מכל הצדדים, יכולים לבנות מחדש אמון ויחסים ולקרב בין הורייך ובעלך. בשלב זה כל הצדדים פגועים וצריך הרבה סבלנות.
לפני שמגיעים לנושא הקשר שלו עם הורייך, צריך לטפל ביחסים ביניכם. ציינת שבעלך אדם קשה, עצבני וסגור וזה משפיע על היחסים ביניכם. הוא מאשים אותך בהכל. האם את זה את מקבלת? זה פחות מפריע לך? נסי לבדוק מאיפה זה בא ותראי אם גם לך אולי יש איזו תרומה למתיחות ביחסים ביניכם. נסי לבדוק איך אפשר לשפר את התקשורת ביניכם ואיך אפשר לגרום לו להפתח ולהיות פחות עצבני עליך. יכול להיות שיצירת קשרים חברתיים חדשים ומימוש תחביבים ורצונות של שניכם יוכלו לעזור רבות לסיפוק ,למימוש העצמי וחשוב מכל: לאהבה העצמית- ומכאן לאהבת האחר.
אם כל הנסיונות לא יעזרו, גשו לאיש מקצוע שיתן לכם כלים להתמודד עם המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)