מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חידו שקשר עם האקסיתגיא05/10/2013
שלום,
אני גרוש מזה תשע שנים ואב לבן.
עד לפני כחצי שנה יחסיי הזוגיים היו ללא כל כוונת רצינות.
באותה עת פגשתי אשה מקסימה גרושה עעם שני ילדים ששינתה את כל חיי מן הקצה לקצה.
עד לאותה עת לא ידעתי קשר אינטימי מהו,, ויחסיי עמה היו מושתתים על קשר רגשי עמוק ואינטימי.
לצערי הרב בשל חוסר ניסיון לא ייחסתי לקשר זה את הרצינות הנדרשת וזאת שוב בשל אותם קשרים טפליים שהיו לי מאז גירושיי.
עלה על הפרק נשיואין וילד משותף.
הכרתי את כל משפחתה כולל ילדיה שאהבו אותי מאוד.
לצערי לא שמתי לב לאורותה אדומים והיא החליטה להיפרד בצורה ישירה בו במקום ב העובדה כי לא הוציאתי מן הכוח אל הפועל .
הייתי מרוסק במשך ימים שלמים לאחר שכתבה שאינה רוצה שום קשר עימי.
לאחר שבועיים הופתעתי לקבל שיחת טלפון ממנה שהייתה כביכול בשל הדברים שלה שנותרו אצלי, אך שונתה מהר מהר לשיחה מאוד אינטימית בה שנינו ביקשנו סליחה זה מזו.
ציינצתי כי בשל האירוע אני מתכוון לנסוע לחול להירגע ואז לפנות אליה.
סיכמנו כי כשאחזור ניצור קשר.
לאחר שבועיים כשחזרתי, שלחתי מסרון ודוא"ל שלא נענו.
רק למחרת הודיעה לי כי אינה מעוניינת בשום קשר ושלא איצור קשר עמה בשום אמצעי.
מעבר להתנפתות התקוות שפיתחתי עניין זה השאיר אותי מאוד מבולבל.
א. איני יודע מדוע השתנתה הגישה שלה
ב. איני יודע כיצד לפעול.
ג. איני יודע אם זה בעצם מבחן לבדוק את רצינותי.
אני מאוד אוהב אותה כבר לקחתי אחריות על כל הטעויות בקשר וכתבתי לה כי קרו לי הרבה שינויים.
אני יודע כי היא אוהבת אותי אך איני יודע כיצד לפעול.
האם למישהו יש רעיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניינים לא סגורים
טלי צרקינסקי05/10/2013גיא שלום,
אני מבינה את מה שאתה מעלה.
אתה נמצא בסיטואציה בה לא ברור לך היכן היחסים עומדים כרגע.
מחד, היו לך סימנים שהם הולכים לכיוון רציני, אשר כללו היכרות עם ילדיה, שזה לא דבר של כך, דיבור על כוונות להמשך דרכיכם, מאידך, יש חלקים שבהם לא ברור לך מה המסר שהיא העבירה אליך/מעבירה כיום ומה זה גורם לך אי נוחות ולא ברור לך רגשית/מחשבתית (כגון -"האם היא בוחנת האם אני באמת רציני בכוונותיי")
תראה, אתה מתאר שהייתה לך תקופה עם קשרים מזדמנים. יש אנשים שלעיתים צריכים סוגים אחרים של קשרים בתקופות מסוימות ולאחר גירושין או מערכת יחסים ארוכה. אפשר להבין את המקום בו היית.
יש כאן כמה נקודות להתבוננות:
1. האם אתה שלם עם המקום הזה בחייך ועם הפרק הזה וסגרת אותו ואתה מוכן ובשל לקשר חדש? נראה ממה שאתה מעלה שכן. חשוב לתת על זה את הדעת, לעיתים אנשים יכולים להיות אמביוולנטיים בחיים לגבי כן/לא ללכת לקראת כיוון מסוים וזה יכול לעורר חששות וזה גם טבעי (גם הליכה לקראת משהו חיובי בחיים מעורר חששות)...
2. האם יש לך חשש שמשהו בתקשורת ביניכם לא הובהר או לא דובר באופן שהקשר הוא רציני? כיצד תקשרתם ביניכם במהלך הזוגיות? האם הייתה תקשורת פתוחה? שוחחתם על בעיות/התמודדויות כמו שיש בכל קשר זוגי?
3. האם יתכן שקיים אצלה חשש מהתחייבות כיום? ולכן יש רגעים שהיא נסוגה ורגעים שהיא נמצאת שם רגשית.
מה אני מציעה?
הייתי מציעה כן לנסות ליצור אתה קשר באופן ישיר (טלפונית)
להזמין לפגישה בבית קפה ולשים את הכל על השולחן בשיחה פתוחה ומזמינה לשוחח את החששות, את הרצונות, מעומק הלב, להזמין אותה לדבר על עצמה, לשוחח את מה שאתה מרגיש מתוך מקום בונה ולא מאשים.
אם יש חשש שעולה בגלל שהייתה לך תקופה "פחות מחייבת" בחיים, לאפשר לה לדבר על כך, במידת הצורך ואם יש כוונה לחיים זוגיים והתפתחות לכיוון מגורים
ועוד.. אפשר גם להיעזר ביעוץ זוגי שיכוון אתכם.
"בגדול" ההרגשה שעולה לי כאן היא שהפינה הזאת לא סגורה ו"עניינים לא סגורים" כדאי לסגור, בפרט שזה חשוב לך.
וכשאני מדברת על "עניינים לא סגורים" זה כולל אי הבנות, התנהגויות ועוד..
אני מאחלת לך הרבה הצלחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך טלי
גיא05/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום מה יקרה באם היא לא תסכים?
גיא05/10/2013אני יודע שהיא כרגע כועסת, והבתקשתי לא להתקשר אליה.
כיצד ניתן להמשיך מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעיתים לא יודעים אם לא משוחחים
טלי צרקינסקי06/10/2013גיא שלום,
מבינה את החשש, אך לאור מה שתיארת ולאור, ככל הנראה, גם היא שידרה לך שכן מעוניינת ואח"כ לא (כלומר, הקשר לא "נסגר" בצורה ברורה עפ"י התיאור שלך).
אם לא תנסה, תישאר עם תחושה של חוסר ודאות.
אני מבינה שזה יהיה מאכזב וכואב אם היא לא תסכים, אך הייתי מציגה את זה שהיה ביניכם קשר, שעלו כל מיני רגשות לכאן ולכאן ולא שוחחתם באמת והיית מאד שמח להיפגש אתה בבית קפה (הייתי קובעת מקום ניטרלי, כזה שבאמת יאפשר לכם "דייט" כמו שצריך ויאפשר לכם לדבר). תגיד לה שאתה יוזם זאת על מנת שתוכלו לשוחח בפתיחות ושחשוב לך לשמוע אותה. (כמובן גם יש מקום לרגשות שלך)
כך תרגיש שעשית מה שיכלת ו"תפתח את הדלת" מבחינתך להידברות, להבעת רגשות ולשיחה על כל מה שעלה בתגובה הקודמת. אם באמת לא יצא מזה המשך, זוהי למידה עבורך אף לקשר עתידי, למקום של הדדיות, הידברות, יכולת הקשבה.
זוהי מיומנות שלא באה אוטומטית (אצל אף אחד מאתנו) אך אפשר בהחלט לעבוד עליה...
מאחלת לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון אחרון
אלון26/10/2013טלי שלום,
לא הצלתחתי לתקשר איתה לגמרי.
האם יהא זה נאות לשלוח לה עם שליח טבעת אירוסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא שלום, ממשיכה בתגובתי
טלי צרקינסקי26/10/2013תראה, טבעת אירוסין הוא מעמד שמעיד על כוונות רציניות.. אני מאמינה שיש לך כאילו. אני מאמינה שהחלטה זו מורכבת מכמה אספקטים.
ראשית, יש לך איזה רצון להוכיח לה שאתה רציני ולא עוד אותו גיא שאתה תקופה מסוימת לאחר גירושיו התנסה בקשרים מזדמנים ופחות מחייבים (=שזה בסדר...)
ואני מניחה שאתה גם מרגיש שם משהו, אחרת אני יכולה לשער שלא היית רוצה להתחיל פרק ב' ללא מחשבות/רגשות וכו'...
וכאן בדיוק מתחילה השאלה.
האם אתה רוצה את הטבעת בלי לסגור את מה שקורה ביניכם ובלי היענות מצידה?
יתכן ותישלח את הטבעת, היא תיענה (או לא, בגלל שדברים טרם נסגרו) אך הרגשות או מה שגרם לכל ההתנהלות האחרונה ביניכם תבוא לידי ביטוי לאחר תק' "ירח הדבש" ואז מה קורה? את ההתמודדות עם מה שקרה ביניכם לא ניתן לדחוק הצידה, לא באמצעות טבעת ולא באמצעים חיצוניים.
בוודאי שאפשר לתת הצהרת כוונות.
אך כל זה רצוי שיהיה מלווה בשיח אשר מלבן את מה שקרה, ללא כל המקום של "היעלמויות פתאומיות" כי אתה בוודאי לא תרצה דפוס כזה בנישואיך.
אני בעד לפתור את הדברים ואז לחשוב על האירוסין והנישואין.
בדברי, אין כל סתירה שאתה יכול להצהיר שיש לך כוונות רציניות לגבי הקשר אך לשם כך את זקוק לשותפה.
לשלוח טבעת אירוסין כאשר היא ניתקה את הקשר הוא להישאר עם חוסר וודאות גדולה והוא למעשה "לקפוץ מספר מדרגות" עוד טרם התקשרתם לאחר הנתק...
עם ארוסה ואישה לחיים חייבים לתקשר, זהו בסיסי יסוד לקשר. וכאן יש את אבן הבוחן לקשר ביניכם. באם יש דברים שאתה מעוניין לקחת אחריות עליהם, זה אפשרי, אך זקוק כאן שיח ביניכם, בהיעדר כזה מקום, המקום של נישואין מתרחק עוד יותר.
אני מאחלת לך שתצליחו לשוחח ביניכם (מכתב הוא גם אופציה) ומשם לראות לאן היחסים ממשיכים, כולל אופציה לראות אם יש להם צ'אנס לחיי זוגיות הממשיכים לנישואין.
בנוסף, הרעיון של שליח, מעט מרחיק את האינטימיות שבהענקת הטבעת שדווקא הייתי עושה אותו בתוך הזוגיות ולא ב"שלט רחוק". שזה מה שמשתקף, ממה שאתה המעלה, כרגע אופי היחסים ביניכם, שבדיוק את זה כדאי לא להמשיך (את הדפוס הזה).
מאחלת הרבה הצלחה וטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)